Gereformeerde Kerk

De Gereformeerde Kerk Woerden – Zegveld wil een gastvrije en inspirerende gemeente zijn waar iedereen uit Woerden en omliggende plaatsen welkom is en waar iedereen zich welkom voelt. Gelovige, zoeker en twijfelaar, jong en oud. Lid of gast.

Voor een groot deel van de gemeente vormen de zondagse kerkdienst het hart van de gemeente. Iedere zondagmorgen komen we in de Kruis- en Opstandingskerk samen om God en elkaar te ontmoeten. De één rotsvast vertrouwend, de ander zoekend. Jonge gezinnen, maar ook mensen met meer levenservaring. Eeuwenoude Psalmen wisselen we af met nieuwe liederen. Begeleid door het orgel, de vleugel of het combo. We vinden het heel belangrijk om uit de Bijbel te lezen. Gods grote verhaal komt echt tot leven als we de bijbelverhalen daarna kunnen verbinden met ons eigen leven. Soms helpt een poplied, krachtig beeld, actueel thema of persoonlijk verhaal daarbij.

Geroepen door God, geraakt door zijn boodschap van liefde, gezonden in de wereld

Gods liefde is zo groot, dat we die niet voor onszelf mogen houden. We willen Gods liefde doorgeven aan elkaar en aan de wereld om ons heen. Soms in een gesprek of met een bloemengroet, soms door praktische (financiële) hulp te bieden of door ook buiten de kerkmuren Gods verhaal te laten klinken.

Eén kerk met 2 wijken en 2 kerkgebouwen

Als gemeente hebben we twee kerkgebouwen: de Kruiskerk en de Opstandingskerk. Rondom ieder kerkgebouw is een eigen geloofsgemeenschap actief en tegelijk wordt ook veel samen gedaan.  De beide gemeenschappen hebben hun eigen kenmerken en accenten. We kunnen ze hier omschrijven, maar beter is het om het te ervaren. Kom gewoon eens binnen op zondag of bij een van de (doordeweekse) activiteiten!

De meeste gemeenteleden maken deel uit van de wijk rond het kerkgebouw dat in hun buurt staat. Maar natuurlijk ben je vrij om zelf te kiezen. Kies je ervoor om je aan te sluiten bij de gemeenschap rond het andere kerkgebouw, dan is het fijn als je dat doorgeeft aan een van predikanten, je ouderling of contactpersoon. Zodat we makkelijker met elkaar in contact kunnen blijven.