PKN kerken in Woerden

In Woerden zijn de volgende kerken onderdeel van de Protestanse Kerk in Nederland (PKN):

  • De Lutherse kerk vind je in het centrum van Woerden
  • De Gereformeerde kerk: de gereformeerde kerk bestaat uit twee wijkgemeenten: één in de Kruiskerk en één in de Opstandingskerk (Centrum)
  • De Hervormde gemeente: de hervormde gemeente bestaat uit twee wijkgemeenten: Centrum-Oost en Noord+West. Beide gemeenten hebben hun eigen karakter en tradities. Veel leden van de wijk Centrum-Oost voelen zich verbonden met de Gereformeerde bond. De wijk Noord+West heeft een open confessioneel karakter en viert de avonddiensten gezamenlijk met de andere protestantse wijken. De wijkgemeenten maken afwisselend gebruik van de Maranthakerk (wijk Molenvliet) en de Petruskerk (Centrum).
  • Het Baken in de wijk Snel en Polanen. Het Baken is een nieuwe kerngemeente van de Protestantse Kerk in Nederland en gestart op initiatief van de gezamenlijke Protestantse Kerken in Woerden

Nieuw in Woerden

Ben je nieuw in Woerden? Van harte welkom! We hopen dat je een gemeenschap vindt waar jij je thuis voelt. Dat je een plek vindt waar je kunt groeien in geloof, hoop en liefde.

Om je bij je keuze te helpen nodigen we je uit verschillende diensten en activiteiten te bezoeken. Voor alle kerken en gemeenten geldt: neem gerust contact op! Je vindt contactgegevens op de bijbehorende websites.