Activiteiten

Op deze pagina vind je enkele van onze activiteiten, opgedeeld in de volgende categorieën:

 

Kinderen en Jongeren

De wijk Noord+West organiseert het jeugdwerk voornamelijk PKN-breed via Jong Woerden. Bij de activiteiten kun je denken aan Kerk op Schoot (0-4 jaar), Kindernevendienst (4-12 jaar), PKN jeugdkamp (6-16 jaar), Tienerkerk (12-16 jaar), Sirkelslag (8-16 jaar), Muffin meetings (12-16 jaar), CJV (16-23 jaar) en nog veel meer. Bekijk de flyers van Jong Woerden voor 2022-2023 op het besloten gedeelte website onder de contactgegevens van wijk Noord+West. Je kunt Jong Woerden ook volgen via Facebook en Twitter #jongwoerden

Twintigers Woerden wil twintigers (en jonge dertigers ;)) met elkaar verbinden en met elkaar op zoek gaan naar wat ons inspireert. Wij willen betekenisvolle relaties opbouwen waar sporen van geloof, hoop en liefde te vinden zijn. Ons verlangen is om dit op een zo natuurlijk mogelijke manier te laten verlopen. Gewoon samen zijn rondom de tafel of in een kroeg met een biertje. Als team willen we daarom minder organiseren, maar meer faciliteren en inspireren. Kijk voor meer informatie op onze site: Twintigers Woerden.

 

Volwassenen

Elke donderdagmiddag (verzamelen rond 14.15-14.30) en/of avond (verzamelen rond 19.15-19.30) kun je vanaf de Maranathakerk een (vrije) wandeling maken met iemand die je bij het vertrekpunt ontmoet. Zodra er een tweetal ontstaat bij de kerk, kunnen zij gaan wandelen. Je wandelt vrijblijvend mee en kunt elke week weer met iemand anders te wandelen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nelly Groeneveld (middageditie, e-mail) of Lenneke van Duuren (avondeditie, e-mail).

Woerden Zoekt is een groep mensen die Jezus wil volgen en zodoende een gemeenschap wil opbouwen. Dit geven wij vorm door allerlei activiteiten. Denk aan gezamenlijke maaltijden, de dienst meevieren bij wie niet naar de kerk kunnen komen, een kaartenactie en ga zo maar door. Contactpersoon is Artho Hanemaaijer, e-mail.

Elke maand komen we op een zondag met een groep van zo’n veertien personen in een van onze huiskamers bij elkaar om samen te eten. De data worden in overleg gekozen en bij toerbeurt maken meerdere personen een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje. Ook een meditatief moment wordt door een van de deelnemers verzorgd. Contactpersoon is Henk de Valk, e-mail.

Elke zes weken komen we op een woensdag om 18:00 uur bij elkaar om samen te eten. Er komt een wisselende groep van ongeveer 25 bezoekers. Schuif gerust een keer aan! Aanmelden kan (tot donderdag in de voorafgaande week) digitaal via dit formulier. Je vindt de avonden terug in de activiteiten agenda. Contactpersoon is Ellen Verweij, e-mail

Als ouders komen wij ongeveer eenmaal per maand bij elkaar om over de (geloofs)opvoeding van onze kinderen te praten. Er is een groepsindeling gemaakt op basis van de leeftijd van de kinderen: 0-8 jaar, 8-16 jaar en 16+. De kring komt samen bij een van de leden thuis. Per toerbeurt wordt er een onderwerp voorbereid. Daarnaast worden er diverse andere activiteiten georganiseerd voor de ouders, voor de kinderen of juist met elkaar. Je bent van harte welkom! Contactpersoon is Marcel van Stek, e-mail.

Elke twee weken worden er in de Kruiskerk op dinsdagmorgen koffie-ochtenden gehouden. We ontmoeten en spreken elkaar onder het genot van een kopje koffie en een koekje. Er is geen agenda, dus alle onderwerpen die ons bezighouden kunnen aan de orde komen. Meestal staat de koffiemorgen onder leiding van Ds. Hans Berkheij. We beginnen rond tien uur en eindigen ongeveer anderhalf uur later. Je bent altijd welkom om aan te schuiven!

 

Senioren

In het voor- en najaar hebben we meestal een seniorenuitje.

Elke tweede dinsdagmorgen van de maand hebben we Bijbelgesprekskring. Rondom een Bijbelgedeelte bespreken we wat voor betekenis het kan hebben in ons leven. Wilt u graag fijne geloofsgesprekken met andere senioren? Schuift u dan gerust bij ons aan!

Noord+West

Lees meer over onze wijk op de volgende pagina’s: