Aanmelden voor de kerkdiensten N+W

Door de coronamaatregelen gaat het bezoeken van de kerkdiensten anders dan we gewend zijn. Er is hiervoor een gebruiksplan opgesteld en een aanmeldprocedure in werking gezet. Aangezien het merendeel van de gemeente niet in de kerk zal kunnen zijn, blijft de kerkdienst in de eerste plaats gericht op kijkers en luisteraars thuis.

Merk op: de dienst wordt online uitgezonden. Mogelijk kom je als bezoeker in beeld.

Lees hier de belangrijkste instructies voor het bezoeken van een dienst:

 • Reserveren voor een kerkdienst
 • De gang van zaken in en rond het kerkgebouw
 • Reserveren is verplicht

  Het is verplicht om je te registreren door een plaatsbewijs aan te schaffen. Een plaatsbewijs (hier ook wel RSVP genoemd) aanschaffen doe je als volgt:

  1. Zoek de kerkdienst die je wilt bezoeken op in de agenda
  2. Klik op de titel van de kerkdienst
  3. Er opent nu een nieuwe pagina met uitgebreidere gegevens over de kerkdienst en daaronder de plaatsbewijsopties (bijv. kerkdienst, maar ook schoonmaken na de dienst!). Bestel een plaatsbewijs voor elke persoon afzonderlijk. Als je niet ingelogd bent, moet je je naam en e-mailadres nog invullen
  4. Vervolgens krijg je de bevestiging per e-mail opgestuurd
  5. Als je een plaatsbewijs hebt, kun je de kerkdienst bezoeken. Er vindt geen controle plaats bij de ingang van de kerk. We vertrouwen erop dat je alleen komt als je een plaatsbewijs hebt ontvangen

  Probeer bij de aanschaf van plaatsbewijzen rekening te houden met elkaar. We hopen dat iedereen elke 2 à 3 weken een dienst kan bijwonen. Zijn er geen plaatsbewijzen meer beschikbaar? Dan zijn alle plaatsen voor de dienst al gereserveerd. Kom alleen naar een kerkdienst waarvoor je een plaatsbewijs hebt.

  Neem gerust contact op bij vragen of opmerkingen over de aanmeldprocedure. Dat kan via

  De aanpak is gebaseerd op de volgende documenten:

  De richtlijnen van het RIVM
  De aanbevelingen van de landelijke PKN
  Het gebruiksplan voor de Maranathakerk
  Het gebruiksplan voor de Petruskerk


  De gang van zaken in en rondom het kerkgebouw

  In en rondom het kerkgebouw zijn voldoende coördinatoren om alles in goede banen te leiden en aan te geven wat de bedoeling is. We rekenen erop dat iedereen zich aan de instructies houdt en we dit samen doen.

  De coördinatoren zorgen er bijvoorbeeld voor dat er 1,5 meter afstand is tussen de huishoudens en dat het kerkgebouw van voor naar achteren wordt gevuld.

  Enkele belangrijke afspraken:

  • Blijf thuis bij deze klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid
  • Houd 1,5 meter afstand
  • In de hal kunnen de handen gedesinfecteerd worden
  • Neem jassen en tassen mee de kerk in
  • Volg de looprichting van de stickers op de vloer
  • Gebruik het toilet niet, tenzij het echt nodig is