Activiteiten

Door de coronacrisis gaan veel activiteiten niet door of worden ze anders ingevuld.

Bekijk alle activiteiten van wijkgemeente Centrum-Oost:

Onderaan de pagina vind je de flyer van de jeugdraad met meer details over de activiteiten en contactgegevens. Je moet ingelogd zijn om deze pdf te kunnen bekijken. Vraag hier een account aan als je er nog geen hebt.

 

Activiteiten voor peuters

Zing in de Kring

Muziek en spel rond Bijbelverhalen voor peuters en hun ouders.

Samen christelijke liedjes zingen met andere peuters, muziek maken, dansen en luisteren naar een Bijbelverhaal. Bij Zing in de Kring zit ieder kind samen met papa, mama of iemand anders die is meegekomen op een matje, in de kring.

Het zingen en muziek maken duurt ongeveer een halfuur, daarna is er nog tijd om samen te spelen.

 • Voor wie: kinderen van 1,5 t/m 3 jaar
 • Wanneer? In 2020 op woensdagochtend 2 september, 16 september, 30 september en 7 oktober van 10 tot 11.15 uur
 • Waar? In het Baken
 • Meer weten of aanmelden:
 

Activiteiten voor kinderen van de basisschool

Kindermiddag

Samen zingen, naar een Bijbelverhaal luisteren en knutselen.

 • Voor wie: alle kinderen van de basisschool
 • Waar: in de Maranathakerk en in Het Baken
 • Wanneer: elke maand vanaf 23 september op woensdagmiddag van 14.30-16.00. Bekijk de data in de flyer onderaan de pagina.

Catechisatie

Op kindercatechese leren we wat er in de Bijbel staat en wat we ermee kunnen op school en in de kerk. Je kunt al je vragen stellen en samen met andere kinderen praten.

 • Voor wie: kinderen van groep 5 t/m 8
 • Waar: Maranathakerk
 • Wanneer: dinsdagavond van 19.00-20.00, van september tot april. Bekijk de data in de flyer onderaan de pagina.

Kinderclub De Vuurtoren

Op De Vuurtoren komen we elke vrijdag bij elkaar om te zingen, bidden en te luisteren naar een verhaal uit de Bijbel. Daarnaast knutselen we leuke dingen en spelen we spannende spellen!

Kinderclub de Ark

Op De Ark komen we elke vrijdag bij elkaar om te zingen, bidden en te luisteren naar een verhaal uit de Bijbel. Daarnaast knutselen we leuke dingen en spelen we spannende spellen!

Kinderclub Het Kompas

Op Het Kompas komen we elke donderdag bij elkaar om te zingen, bidden en te luisteren naar een verhaal uit de Bijbel. Daarnaast knutselen we leuke dingen en spelen we spannende spellen!

 

Activiteiten voor tieners

Catechisatie

Meer leren over de Bijbel door samen met anderen de Bijbel te lezen en erover te praten. Voor elke leeftijd is er catechisatie.

Mentorcatechese

Op mentorcatechese leer je uit de Bijbel. Je gaat samen met andere jongeren en de mentor in gesprek. Je bouwt een band op met elkaar en er is alle ruimte om je vragen te stellen.

 • Voor wie: jongeren van klas 1 t/m klas 4 van de middelbare school
 • Wanneer: vanaf 28 september elke maandagavond tot april
 • Waar? Het Baken

Verdiepingscatechese

 • Wanneer: vanaf 28 september elke maandagavond tot april

Tienerclub 4You!

4You! komt op vrijdag om de week bij elkaar in Het Baken. Het ontmoeten van leeftijdsgenoten staat centraal. Aan de hand van leuke spellen en werkvormen leren we meer over God en hebben we veel lol met elkaar!


Tienerclub Souldiers

Souldiers komt op vrijdag om de week bij elkaar in Het Baken. Het ontmoeten van leeftijdsgenoten staat centraal. Aan de hand van leuke spellen en werkvormen leren we meer over God en hebben we veel lol met elkaar!

JV

Lees meer over de start van de JV in dit bericht.

 

Activiteiten voor volwassenen

Belijdeniscatechese

Voor iedereen die erover denkt om belijdenis van het geloof te doen. Als je twijfelt of je er wel aan toe bent of nog veel vragen hebt, ben je ook van harte welkom. Doe mee, dan zie je vanzelf waar het toe leidt.

Dit jaar zijn er twee groepen, er is voor het eerst ook een groep met volwassen catechisanten. De groepen zijn eind oktober opgestart, maar neem gerust contact op als je aan wilt sluiten of vragen hebt.

Meer informatie:

Huiskring – Samen bijbellezen – samen bidden – samen leven

Samen met anderen bijbellezen? Anderen in de gemeente beter leren kennen? Dat kan binnen de huiskringen. Huiskringen worden gevormd door zo’n 8 á 12 gemeenteleden die maandelijks bij één van de kringleden thuis bij elkaar komen.

Jaarlijks staat een Bijbelboek of thema centraal. Je verdiept je in Gods Woord en zoekt samen naar de betekenis daarvan voor de praktijk van het leven. De huiskringen zijn een plek om met elkaar lief en leed, vreugde en verdriet te delen en biddend met elkaar mee te leven.

Huiskringseizoen 2020/2021

Het thema voor dit seizoen is In vuur en vlam. Lees meer over het thema en de praktische informatie over dit seizoen.

Thema’s van voorgaande jaren: 2019-2020 – Kom doe mee Bijbelstudies Nehemia. Zie de terugblik van Juliët de Kool.

Vragen of aanmelden voor een huiskring: Annemarie van Vreeswijk via

Tweedehands kleren kopen in de Kerk in de Buurtwinkel (KIDB winkel)

Op zoek naar vintage kleren? In de Kerk in de Buurtwinkel lijkt het soms alsof je in grootmoeders tijd bent beland.

In de laagdrempelige winkel vind je sfeer, gezelligheid, warmte én leuke kleding voor opvallend kleine prijsjes. Als het nodig is, kan er op verzoek ook kleding gratis worden verstrekt. 

De KIDB winkel is een samenwerking van Stichting de Meerpaal, Inloophuis ’t Centrum en het Leger des Heils. Er helpen veel vrijwilligers mee bij het sorteren en verkopen van de kleding. Ook is de diaconie van de Hervormde Gemeente Woerden betrokken.

Welkom!


Inloophuis ‘t Centrum

Ben je op zoek naar gezelligheid en ontmoeting? Bezoek Inloophuis ’t Centrum eens. ‘t Centrum is een initiatief van de diaconie en staat midden in Woerden: aan de Hoge Woerd 3a.

Je kunt bijvoorbeeld doordeweeks samen eten in ’t Centrum. Op dinsdag t/m vrijdag is er lunch en op woensdag, donderdag en vrijdag kun je er ook een warme maaltijd eten. Meld je vooraf aan via 0348-434053.

Op de eerste zaterdag van de maand is er een speciale activiteit. Bekijk op de website van ‘t Centrum wat er op de agenda staat.

Koffiebranderij OVErHOOP en Koffiebar BArISTA’s

Kom genieten van de koffie van koffiebranderij OVErHOOP! Je vindt hier de ambachtelijke koffie die bij je past.

Bij OVErHOOP bereiden volleerde barista’s je koffie. Met het drinken van de koffie help je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan kansen.

De koffiebranderij en koffiebar is een samenwerking van Stichting de Meerpaal, Inloophuis ’t Centrum en het Leger des Heils. Ook de diaconie van de Hervormde Gemeente Woerden is betrokken bij OVErHOOP. Het doel is om mensen weer te begeleiden naar werk.

Welkom!

Marriage Course

Tijdens de Marriage Course ontdek je hoe je relatie nog sterker kan worden. De Marriage Course volg je met z’n tweeën en niet in groepsverband. Er zijn zeven avonden en elke avond begint ontspannen, bijvoorbeeld met een diner voor twee. Daarna werk je aan opdrachten die bij het thema van de avond horen.

Hospice de Mantelmeeuw

Het hospice biedt aandacht, liefde en hulp aan mensen in de laatste periode van het leven. Het is mogelijk om in de laatste fase van het leven in het hospice te verblijven. Ook biedt de Mantelmeeuw vrijwillige zorg en ondersteuning thuis of in een verpleeghuis. De diaconie steunt de Mantelmeeuw met een financiële bijdrage.

Meer informatie?

Op vakantie naar Nieuw Hydepark, ‘Roosevelthuis’ in Doorn

Gaat u mee op vakantie naar Doorn? Sinds 2016 heeft het Roosevelthuis een nieuw onderkomen: ‘Nieuw Hydepark’. Omdat de naam Roosevelthuis zo’n begrip is, wordt ook nog vaak deze naam gebruikt.

Voor wie is de vakantieweek bedoeld?

Mensen die niet meer zelfstandig met vakantie kunnen of gaan, veelal zijn het ouderen die meegaan.

Hoe ziet de vakantieweek eruit?

Als gast wordt u verzorgd en vermaakt en vooral verwend door een groot aantal vrijwilligers. Er zijn vaste activiteiten maar ook uitjes, wandelingen en avondprogramma’s.

Naast de hand en spandiensten (bijv. banden van rolstoelen oppompen 😉…) geven de vrijwilligers ook echte zorg zoals hulp bij wassen en aankleden. Voor vakkundige hulp gaan er ook gediplomeerde verpleegkundigen mee.

De pastor zorgt voor de dagopening en -sluiting, de kerkdienst op zondag en het avondmaal op donderdag. Ook voor een goed gesprek gedurende de vakantieweek kunt u bij hem of haar terecht.

Praktische informatie of aanmelden

 • De vakantieweken zijn soms in het voorjaar (mei), maar ook wel in het najaar (oktober).
 • Er zijn kosten verbonden aan deze vakantieweek.
 • De vakantie wordt georganiseerd door ‘Stichting Diaconale Vakanties Groene Hart’.  Er gaat elk jaar één groep op vakantie vanuit het Groene Hart. Totaal kunnen er ongeveer 45 mensen mee uit Bodegraven, Boskoop, Gouda, Waddinxveen en Woerden.
 • Vanuit Woerden kunnen er ongeveer 14 personen mee.

Contactgegevens

Meer weten of aanmelden als gast of vrijwilliger? Neem contact op met de coördinator van de vakantieweek voor Woerden: Rineke van Heeringen-Gorter via 06-51692725.

Download het activiteitenoverzicht van de Jeugdraad met alle activiteiten en contactgegevens.