Start PKN belijdeniscatechese

Op vrijdagavond 5 februari 2021 organiseren de predikanten van de Lutherse Kerk, de Gereformeerde Kerk en de Hervormde wijkgemeente Noord+West een informatie-/startavond rondom het doen van openbare geloofsbelijdenis. Deze PKN belijdeniscatechese komt er op verzoek van twee jongeren uit onze gemeenten. Deze jongeren kennen elkaar van het gezamenlijke jeugdwerk en wilden ook in de belijdeniscatechese graag samen optrekken. De kerkenraden en predikanten steunen deze insteek van harte!

Voor wie?

Alle jongeren en jongvolwassenen (18-29 jaar) uit onze gemeenten nodigen we van harte uit om deel te nemen, ook als je nog niet zeker weet of je later in 2021 openbare geloofsbelijdenis wilt afleggen. Juist wanneer je al wat langer met deze vraag rondloopt, of als je meer over het geloof te weten wilt komen, ben je van harte welkom.

Inhoud van de avonden

De avonden gaan over thema’s uit het geloof en de traditie van de kerk, maar ook over de eigen geloofsvragen. Aan het eind van het traject kun je een keuze maken om openbare belijdenis van je geloof te doen. Dan zullen we ook bekijken of we een gezamenlijke belijdenisdienst houden, of dat er voorkeur is voor meerdere losse diensten. Ds. Joost Schelling zal dit seizoen de belijdeniscatechese organiseren, maar voorgangers van alle betrokken gemeenten zullen één of meerdere avonden verzorgen.

Aanmelden voor de vrijblijvende startavond

De startavond is op vrijdag 5 februari van 20.00-21.30 uur. Deze avond kun je vrijblijvend meemaken. Op deze avond maken we de plannen voor het vervolg. De vervolgbijeenkomsten zullen we in overleg met de deelnemers prikken op doordeweekse avonden (bijv. maandag, woensdag of vrijdagavond). Aanmelden voor de startavond is verplicht en kan tot woensdag 3 februari bij ds. Jan Willem Stam (06-19 122 123, ) of ds. Joost Schelling (06-31941961, ). Natuurlijk kun je het ook via je eigen wijkpredikant aan ons doorgeven.