Kliederkerk-Thuis ‘Op reis met Ruth’

De komende Thuis-Kliederkerk verloopt iets anders dan de vorige Thuis-Kliederkerken.

We beginnen dit keer met een viering op zondagmiddag 6 juni, ca. 16.00 uur.

De vorm van de viering is nog niet duidelijk, dat ligt eraan wat er rond die datum weer mag. De uitnodiging voor de dienst volgt nog (wellicht met beperkte aantallen in de kerk of alles online).

Het verhaal is deze keer ‘Op reis met Ruth’. Dit verhaal zal tijdens de viering verteld en uitgelegd worden en daarna hebben jullie twee weken de tijd om het verhaal ook met je gezin of met opa/oma te ervaren. We hebben een tocht uitgezet die over de reis van Ruth gaat. De tocht gaat langs stationnetjes waar Ruth en Naomi ook kwamen. Op elk stationnetje is een opdracht waar je een cijfercode bij verdient, met die code kun je een slot openen zodat je het nieuwe stukje van de route kunt pakken.

Er zitten ook opdrachten bij die je thuis kunt doen, jullie mogen zelf bepalen wanneer en wat je wel en niet doet.
Thema’s die bij dit verhaal horen zijn oogst, grenzen over, verbondenheid, vreemdelingen, armoede/rijkdom en toekomst. Deze thema’s komen in de opdrachten terug.

Vind je het leuk om met het gezin mee te doen? Geef je dan uiterlijk 1 juni op, op onderstaand emailadres, met vermelding van het aantal personen en jullie adres. Je ontvangt dan vóór 7 juni de uitleg en materialen van de tocht.

Namens de Kliederkerkcommissie
Yvonne Vergeer,