Kerstengelen (NW)

In de Bijbel komen we engelen tegen, boodschappers van God. Ik geloof ook dat God door mensen heen werkt. Een mens kan door een ander als ‘engel’ ervaren worden. Juist in deze tijd is omzien naar elkaar enorm belangrijk. Zo kunnen we ook als gemeenteleden voor elkaar een ‘engel’ zijn en wat warmte, bemoediging en gezelligheid brengen bij een ander. Iedereen die in de Adventstijd attent wil zijn voor een ander gemeentelid, kan een kerstengel zijn. Het maakt niet uit of je jong bent of ouder, het alleen doet of als gezin.

Wat doet een kerstengel?
Tijdens de 4 Adventsweken verras je als ‘kerstengel’ 4 keer de aan jou toegewezen ‘ontvanger’. Je doet dat elke week een keer met een kleine attentie. Denk bijvoorbeeld aan een kaartje, (zelfgebakken) lekkers, een gedicht, kerststerretje, kaarsje, knutsel of wat je ook maar bedenkt. Het gaat om de aandacht. Als engel ga je onzichtbaar, anoniem en Corona-proof te werk. Je verrast ‘jouw ontvanger’ door je attentie (als gemeentelid) door de brievenbus te doen of bij de deur te zetten.

Waar gaan de kerstengelen heen?
Denk je mee? Wie kunnen we laten verrassen door één van onze kerstengelen? Ken je iemand die eenzaam is, het huis niet meer uitkomt, een jongere of oudere die een hart onder riem kan gebruiken, een gezin waar een lichtpuntje welkom is of iemand die gewoon de aandacht van een kerstengel verdient. Geef ze op! Om dubbelingen te voorkomen, verzamelen we de aanmeldingen en koppelen de engelen aan de ‘ontvangers’.

Gezocht: engelen èn ontvangers
Leuk als je meedoet! Stuur vóór 13 november een mail naar Susanne Versloot via (of bel 06-25299944):

  • Wil je een ‘engel’ zijn, vermeld dan je naam, telefoonnummer en woonwijk.
  • Wil je het adres van een ‘ontvanger’ tippen, vermeld dan naam en adres van diegene(n) waarvan je denkt dat het mooi / goed is om diegene(n) met de aandacht van een kerstengel te verrassen.

Een week voor de 1e Adventszondag krijg je een naam en adres door van het gemeentelid voor wie je kerstengel wordt. Vanzelfsprekend gaan we vertrouwelijk om met de gegevens.

Dank voor alle aanmeldingen en adressen die al doorgegeven zijn. Wat bijzonder hoe er aan elkaar gedacht wordt! Om te zorgen dat al de aangedragen ‘ontvangers’ verrast kunnen worden, hopen we op nog meer ‘engelen’. Lijkt het je leuk, geef je op!