Kerstengel projecten 2021

Wat doet een kerstengel?

Op weg naar Kerst, tijdens de vier Adventsweken, verras je als ‘kerstengel’ vier keer de aan jou toegewezen ontvanger: iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. Je doet dat elke week een keer met een kleine attentie. Denk bijvoorbeeld aan een kaartje, (zelfgebakken) lekkers, een gedicht, kerststerretje, kaarsje, knutsel of wat je ook maar bedenkt. Het gaat om het gebaar.

Voor wie word je een kerstengel?

Ouderen, jongeren, kinderen, ziek en gezond, eigenlijk komt gewoon iedereen die wat extra aandacht verdient in aanmerking als ontvanger. Ken je iemand die eenzaam is, het huis niet meer uitkomt, iemand die een hart onder riem kan gebruiken, een gezin waar een lichtpuntje welkom is of iemand die gewoon de aandacht van een kerstengel verdient. Meld ze aan!

Meer Informatie & Aanmelden

Wil je meedoen als kerstengel of iemand opgeven, dan kun je kiezen uit twee kerstengel projecten in Woerden. Het kerstengel project van de Hervormde Gemeente Woerden richt zich op de leden van deze kerkelijke gemeente; het project van Present richt zich op heel Woerden. Voor beide projecten kan aanmelden tot en met 15 november. Meer details vind je hieronder. De volledige tekst bij beide acties vind je ook in de bijlagen onderaan dit bericht.

Hervormde Gemeente Woerden

Stuur vóór 15 november een e-mail naar:

Een week voor de 1e Adventszondag krijg je een naam en adres door van het gemeentelid voor wie je ‘kerstengel’ zult zijn. Vanzelfsprekend wordt er vertrouwelijk omgegaan met de gegevens.

Stichting Present Woerden

Gebruik vóór 15 november de volgende aanmeldformulieren:

  • Aanmeldformulier voor kerstengelen vindt u via deze link:
  • Aanmeldformulier voor ontvangers vindt u via deze link:

Meer info kunt u vinden op www.presentwoerden.nl of stuur een mail naar

Stichting Present helpt mensen waar het even iets minder goed mee gaat. Deze mensen hebben geen eigen netwerk of financiën. Groepen vrijwilligers helpen (eenmalig) deze mensen zodat ze net de hulp ontvangen om weer verder te kunnen. In een dag verlichten wat al maanden donker is. Een lichtpuntje zijn. Present slaat een brug tussen de mensen die iets te bieden hebben naar de mensen die daarmee geholpen worden.