Meedoen met onze kerkapp

Binnenkort krijgen we een eigen app als gemeente. Via de Hervormd Woerden app blijf je op de hoogte van al het nieuws uit de kerk en kun je makkelijk contact hebben met andere gemeenteleden. Lees in dit bericht over de mogelijkheden van de kerkapp en schrijf je onderaan in om mee te doen!

Wat is een kerkapp?

De Hervormde Gemeente van Woerden heeft gekozen voor een app ontwikkeld door Donkey Mobile. Donkey Mobile maakt voor iedere kerk een eigen app, maar steeds gebaseerd op hetzelfde systeem. Er zijn meer kerken die een app van Donkey Mobile gebruiken, zoals bijvoorbeeld de Gereformeerde Kerk in Woerden.

Wat kun je met de app?

  • Berichten sturen: via de app kun je berichten voor de hele gemeente lezen en erop reageren. Dit kunnen praktische berichten zijn, maar ook meer in de vorm van een geloofsgesprek naar aanleiding van een kerkdienst.
  • Groepen aanmaken: Je kunt groepen aanmaken of lid worden van een groep. Binnen deze groep kun je berichtjes delen of bijvoorbeeld een agenda bijhouden. Voorbeelden van groepen zijn: onze wijkgemeentes, huiskringen, morgengebed, motorrijders, Bible journaling, marktplaats en ga zo maar door.
  • Collectegeld geven: via de app kun je snel en veilig collectegeld geven.
  • Mensen opzoeken in het smoelenboek (de gemeentegids) en contact leggen. Hoe meer mensen meedoen met de app, hoe beter het smoelenboek gevuld is. Je kunt zelf bepalen of en welke informatie je wilt delen naast je naam en e-mail adres.
  • Je agenda bekijken: in de app heb je een agenda waar de kerkdiensten en de activiteiten van de groepen waar je lid van bent in komen te staan.

Wat is het verschil met de website?

Een belangrijk verschil tussen de app en de website is dat de app heel geschikt is voor laagdrempelig onderling contact. De website pknwoerden.nl/hervormd is meer een plaats waarop je informatie kunt lezen óver onze gemeente. Uiteindelijk zullen berichten van de website ook zichtbaar zijn in de app. De app, de website en onze andere manieren van communicatie zullen elkaar dus ook versterken.

Wat is het verschil met de Appostel-app?

De Appostel-app is te gebruiken om collectegeld te geven. De Donkey Mobile-app kan dat ook én meer. Nu kun je zelf kiezen welke app je gebruikt om je collectegeld mee te geven, als onze collecte-ervaring met Donkey Mobile goed is, dan vervalt in de toekomst de Appostel-app. Eventuele overblijvende tegoeden bij de Appostel app kunnen worden over gezet.

Waarom zou ik me inschrijven?

De app is alleen voor gemeenteleden. Wil je toegang krijgen tot de app, dan moet je je eerst registreren. Zo houden we de app veilig en besloten. Registreren kan nu al, door het formulier onderaan de pagina in te vullen. Je hoeft dan niet te wachten op goedkeuring door de beheerder en kunt gelijk aan de slag. Ook kun je nu alvast aangeven welke groepen je straks hoopt terug te zien in onze Hervormd Woerden app.

Registratieformulier

Nu de app (onofficieel) in gebruik is, is de registratie via het formulier niet meer van toepassing. Volg in plaats daarvan deze instructies.

One comment

  1. Pingback: Mededelingen Kerkbalans - Hervormd Woerden

Comments are closed.