Ik ben nieuw

Voel je welkom! Je hoeft geen lid te zijn van onze gemeente om mee te doen met onze diensten en activiteiten.

Ben je je aan het oriënteren op de Hervormde Gemeente in Woerden? Bekijk dan deze website en bezoek eens een dienst of activiteit.

De Hervormde Gemeente in Woerden heeft twee wijkgemeenten: Centrum-Oost en Noord+West. Beide gemeentes hebben hun eigen karakter en tradities. We hopen dat iedereen zich in onze gemeente thuis kan voelen.

Op pknwoerden.nl lees je ook over de andere Woerdense kerkgemeentes die zijn aangesloten bij de protestantse kerk in Nederland (PKN). 

Wil je je inschrijven als lid?

Ben je verhuisd? Dan word je waarschijnlijk automatisch overgeschreven naar een van de Protestantse Kerken in je nieuwe woonplaats. De burgerlijke administratie en de landelijke ledenregistratie van de Protestantse Kerk (LRP) zijn namelijk aan elkaar gekoppeld. 

  • Was je in je vorige woonplaats lid van een Hervormde Gemeente? 

Je wordt dan automatisch ingeschreven bij de Hervormde Gemeente Woerden. Iemand uit de gemeente zal dan contact met je opnemen. Neem gerust ook zelf contact met ons op!

  • Was je in je vorige woonplaats lid van een PKN-gemeente? 

Je wordt automatisch ingeschreven bij de Hervormde Gemeente Woerden. Om een goede keuze te maken tussen de PKN-gemeentes, krijg je een welkomstpakket van alle PKN-kerken in Woerden. Heb je een keuze gemaakt? Geef hem dan door via .

  • Was je in je vorige woonplaats lid van een Gereformeerde of Lutherse kerk?

Je wordt automatisch ingeschreven in de Gereformeerde Kerk van Woerden of de Lutherse Kerk Woerden. Iemand van deze gemeentes neemt contact met je op.  

  • Was je lid van een ander soort gemeente? Of nog niet eerder lid geweest van een gemeente? 

Neem dan zelf contact op met bijvoorbeeld de scriba van de kerkenraad of een van de predikanten. 

Mogelijk heb je zelf al een idee welke van de twee wijkgemeenten het best bij je past. Bekijk hiervoor bijvoorbeeld de pagina’s Over Ons – Wijkgemeente Centrum-Oost en Over Ons- Wijkgemeente Noord+West op deze website.

Om je in te schrijven kun je ook mailen naar