Hervormd Woerden Kerstengelenactie

Schuilt er in jou een kerstengel?

We komen ze veelvuldig tegen in de Bijbel: engelen. Engelen waren het die Zacharias een zoon beloofden, Jezus’ komst bezongen en Petrus uit de gevangenis bevrijdden. Engelen brengen ons namens God vreugde of redding op moeilijke momenten.

Niet alleen engelen dienen God en helpen zo mensen. God werkt hiervoor ook door mensen heen. Zo kunnen wij ook, in de ogen van anderen, een ‘engel’ zijn door bemoediging en blijdschap te brengen.

Wil jij deze Adventstijd heel concreet gemeenteleden bemoedigen die dat nodig hebben? Word dan ‘kerstengel’ en steek hen anoniem een hart onder de riem!

Kerstengel zijn: zo werkt het

Als kerstengel verras je 4 keer, elke Adventsweek een keer, de aan jou toegewezen ‘ontvanger’. Dat doe je steeds met een kleine attentie. Denk aan een kaartje, gedicht, knutsel, kaarsje, kerststerretje, (zelfgebakken) lekkers… Je gaat onzichtbaar, anoniem en corona-proof te werk: je doet je kleine cadeautje door de brievenbus of zet het bij je ontvanger voor de deur.

Je kunt in je eentje meedoen, maar natuurlijk ook samen met je gezin of vrienden. Het maakt niet uit of je jong of ouder bent: iedereen kan kerstengel zijn.

Gezocht: kerstengelen én ontvangers!

Maak jij deze Adventstijd als ‘engel’ een ontvanger blij? Of ken je iemand in de gemeente die wel een lichtpuntje kan gebruiken? Misschien weet je iemand die zich altijd voor anderen inzet, en nu zelf wel eens wat aandacht mag krijgen? Geef diegene dan op als ontvanger!

Doe je mee? Zo meld je je aan

Fijn als je meedoet! Meld je vóór 14 november aan bij:

  • Centrum-Oost: Jette Kuus ( / 06-28029313)
  • Noord+West: Susanne Versloot ( / 06-25299944) of Colinda van der Leest ()

Let op! Je kunt je aanmelden als ‘engel’ en/of een ontvanger opgeven. Allebei mag dus ook!

  • Wil je ‘engel’ zijn? Geef dan je naam, telefoonnummer en woonwijk door (we proberen je te koppelen aan iemand in jouw woonwijk).
  • Wil je een ontvanger tippen? Vermeld dan naam en adres van diegene. Een toelichting geven mag, maar hoeft niet.

We gaan vertrouwelijk om met de gegevens.

Als ‘engel’ hoor je een week voor de eerste Adventszondag aan welke ontvanger je bent gekoppeld. Ook krijg je dan verdere instructies en ideeën voor leuke, kleine attenties.