Actie Kerkbalans en gemeenteavond begroting

Van 17 januari t/m 25 januari is het weer Actie Kerkbalans. Het motto is dit jaar ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen‘. Lees op deze pagina meer over de Actie Kerkbalans, die dit jaar anders verloopt.

Ook is er op 11 januari een digitale gemeenteavond over de financiële situatie van de Hervormde Gemeente Woerden. Lees meer over deze avond onderaan dit bericht.

Actie Kerkbalans in coronatijd

In de de week van Actie Kerkbalans ontvang je een brief en de jaarlijkse folder (zie ook de bijlage onderaan deze pagina). In de folder staat de financiële informatie van de Hervormde Gemeente Woerden beschreven. Ook lees je er vier interviews met gemeenteleden.

Wilt u of wil je dit jaar bijdragen aan Actie Kerkbalans? Daar zijn we heel dankbaar voor. Hieronder wat aandachtspunten, want dit jaar is de gang van zaken rondom de Actie Kerkbalans anders dan voorheen.

Acceptgirokaart of machtigingskaart invullen

  • Dit jaar zit er geen antwoordformulier in de enveloppe, maar een acceptgirokaart en een machtigingskaart. Als je een gift wilt doen, vul dan een van deze twee kaarten in en doe de ingevulde kaart in de retourenveloppe. Geld in de retourenveloppe stoppen kan ook, maar heeft niet de voorkeur.

Zelf de retourenveloppe terugbrengen

  • We vragen of je de retourenveloppe zelf terug wilt brengen. Op de retourenveloppe zit een sticker met daarop een aantal adressen waar je de enveloppe in de bus kunt doen. Ook kun je de enveloppe brengen bij de Maranathakerk, de Petruskerk of Het Baken. Inleveren kan tot uiterlijk maandag 25 januari om 18:00. Normaal gesproken worden de enveloppen door een van de medewerkers opgehaald. Dit jaar gebeurt dit niet, in verband met de coronacrisis.
Wil je contact, zorg of hulp?

Nu de enveloppen niet worden opgehaald, komt er ook niemand van de kerk bij je langs. Mogelijk mist u of mis jij het jaarlijkse praatje. Juist in deze tijd kun je misschien wat aandacht, zorg of hulp gebruiken.

Vind je het fijn als iemand even op bezoek komt, of stel je een belletje op prijs? Bekijk via de pagina Zorg & Hulp wat we voor je kunnen betekenen en hoe je ons kunt bereiken. Het formulier onderaan de pagina invullen kan ook.

Andere brief bij een periodieke schenkingsovereenkomst

Mensen die door middel van een periodieke schenkingsovereenkomst vóór 2021 al een meerjarige toezegging hebben gedaan, krijgen een andere brief bij de folder. Mocht u de periodieke schenking willen veranderen, dan staat in de brief hoe u dat kunt doen.

Gemeenteavond over de begroting

Voorafgaand aan de Actie Kerkbalans organiseert het College van Kerkrentmeesters een gemeenteavond. De gemeenteavond wordt online, via Microsoft Teams, gehouden op maandag 11 januari vanaf 20:00 uur. De meeting wordt opgenomen en blijft tot 18 januari op het YouTube kanaal van Hervormd Woerden staan.

Inhoud van de gemeenteavond

De penningmeesters en de organisator van Actie Kerkbalans zullen de begroting voor 2021 toelichten. Ook zullen zij meer algemene zaken over de financiële situatie van onze gemeente delen. Na elke presentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Vragen stellen

Je kunt je vragen stellen tijdens de gemeenteavond, maar ook al vóór de gemeenteavond of er na (bijv. naar aanleiding van de uitzending op YouTube). Stuur ze dan via de e-mail naar de scriba van het College van Kerkrentmeesters.

In de gedrukte versie van de folder staan twee foutjes. Op de achterpagina staat een percentage van 49,5% vermeld als maximaal fiscaal voordeel bij de aftrek van giften. Dit moet voor 2021 43% zijn. Op de pagina begroting 2021, staat bij  het resultaat links onderaan -€62.078,- dat moet zijn –63.078,-