Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorstelling ETTY

9 april 2022 @ 20:00 - 21:30

Vocalgroep Choral presenteert met ‘Etty’ een voorstelling over het leven van Etty Hillesum, een joodse vrouw die velen geïnspireerd heeft met de door haar nagelaten dagboeken en brieven. Haar leven wordt gekleurd door haar onstuimige en soms grillige karakter, haar joodse afkomst en de Tweede Wereldoorlog. Etty beschrijft in haar werk een grote persoonlijke innerlijke ontwikkeling. Ze zoekt naar liefde, naar verbinding met zichzelf en anderen, de dingen achter de dingen, naar God.

Etty

Etty Hillesum, ontmoet in februari 1941 de Duitse psychiater Julius Spier. Hij inspireert haar dagboeken te schrijven waardoor wij deelgenoot zijn geworden van haar leven en van haar gedachtewereld. In juli 1942 accepteert ze een baantje bij de Joodse Raad. Later werkt ze in het doorgangskamp Westerbork als medewerkster sociale verzorging van ‘doortrekkenden’. Ze raakt ervan overtuigd dat ze daar eindelijk in praktijk kan brengen waar ze innerlijk naar toe gegroeid is: het belangeloos, zonder oordelen, liefdevol helpen van anderen. Op 29-jarige leeftijd wordt Etty in 1943 in Auschwitz om het leven gebracht.

Etty Hillesum – 1939

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 9 april 2022
  • Locatie: Het Baken, Beneluxlaan 3, 3446BK Woerden
  • Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
  • Toegang: gratis, collecte na afloop

Organisatie & Uitvoerenden

De voorstelling wordt georganiseerd door Raad van Kerken Woerden in samenwerking met de Commissie Kerk & Israël Woerden en de Stichting 4 en 5 mei Woerden.

Abke Bruins voltooide haar studie Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze deed ervaring op in vele musicals en theatershows. Ze won in 2011 de John Kraaijkamp Musical Award voor de beste Vrouwelijke Hoofdrol in een kleine musical (Je Anne).

Meer info over Choral vindt u op: www.vocalgroepchoral.nl

Gegevens

Datum:
9 april 2022
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Het Baken
Beneluxlaan 3
Woerden, Nederland

Overige informatie

Organisator
Raad van Kerken - Kerk & Israël - Stichting 4 en 5 mei Woerden