Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stadswandeling ‘Ongelooflijk Woerden

2 september 2023 @ 10:30 - 12:30

Ongelooflijk Woerden 
Geloof je of niet? Geloof je in iets of iemand? Of geloof je het wel?
Mensen kunnen hun geloof beleven in heilige ruimtes, in teksten, en baseren daar hun handelingen op. In Woerden in de stad kom je dat overal tegen.
Luister naar de verhalen achter bekende plekken en je  beleeft de stad voorgoed anders.
Ga mee met deze stadswandeling en ontdek vier kerkgebouwen van binnen en buiten. Hoor verhalen over vervolging, bevrijding, ketters en kardinalen, macht en onmacht. Tussen de romeinen en Woerden ligt tweeduizend jaar geschiedenis. Wat is er al die tijd met het geloof gebeurt?
De wandelingen worden gehouden in augustus en september op woensdag en zaterdag om half 11, vertrek vanaf Plein 7 (Kerkplein 7, 3441 BG, Woerden). Daar word je ontvangen met een kop koffie met iets lekkers erbij en maken we kennis met elkaar. We bezoeken het Stadsmuseum, het kasteel, de Joodse begraafplaats, de Bonaventurakerk, de Lutherse kerk, de Opstandingskerk en de Petruskerk. Deze stadswandeling kost 5 euro per persoon en duurt ongeveer 2 uur. 
Voorafgaand aan de wandeling kun je nog de Petruskerk bezoeken waar bijvoorbeeld de  tentoonstelling over Bonifatius te zien is. Ook de Bonaventurakerk heeft zijn deuren geopend. In het Stadsmuseum is vanaf 6 juli onder andere de tentoonstelling 'Het verhaal van Woerden’ te zien. 
De data waarop de  wandelingen plaatsvinden: 
16 – 19 – 26 – 23 – 30 augustus 
2 – 6 – 9- 13 – 16 september 
Deze wandeling wordt ondersteund door de Raad van Kerken en  is gesubsidieerd door de Sint Franciscus Stichting in het kader van de herdenking van Bonifatius. Hij zal zeker langskomen in het verhaal.  
Samengevat:
op de genoemde data:
start: Plein 7
tijd: 10.30 uur
duur: 2 uur
kosten: 5 euro p.p.
Voor meer informatie over de rondleiding neem contact op met uw gids Marja Hanko (06-41603641)

Gegevens

Datum:
2 september 2023
Tijd:
10:30 - 12:30
Evenement Categorieën:
,