Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Open Petruskerk

20 augustus @ 11:00 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

An event every week that begins at 10:00 on woensdag, repeating indefinitely

De Petruskerk is weer geheel open. (ingang t.o. het restaurant Plein-7.) Er zijn gidsen aanwezig die het een en ander van de historie van de kerk kunnen vertellen.
Openingstijden: op woensdagen van 10.00 – 12.00 uur en op zaterdag van 11.00 – 16.00 uur. Het B├Ątzorgel wordt bespeeld door een keur aan organisten.

Daarnaast kun je tot begin juli de tentoonstelling “De geboorte van Nederland” bekijken.

450 jaar geleden, in 1572, werd in Dordrecht de Eerste Vrije Statenvergadering gehouden. Prins Willem van Oranje riep deze vergadering van de Staten van Holland bijeen zonder instemming van koning Filips II. Deze daad van politiek verzet wordt wel beschouwd als De geboorte van Nederland.

Veel Nederlandse steden herdenken deze gebeurtenis. Woerden doet dat met een tentoonstelling in de Petruskerk. De tentoonstelling bestaat uit vier elementen in de vorm van de cijfers 1-5-7-2. Elk element verbeeldt een waarde: vrijheid, verdraagzaamheid, verscheidenheid en verbondenheid. Het Samenwerkingsverband van 1572-gemeenten wil dit jubileum aangrijpen om het gesprek te voeren over hoe we in onze huidige samenleving omgaan met deze belangrijke waarden.

Meer informatie over De geboorte van Nederland is te vinden op de website geboortevannederland.nl.

Gegevens

Datum:
20 augustus
Tijd:
11:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Geloof & Cultuur

Locatie

Petruskerk
Kerkplein 5
Woerden,