Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NPV thema-avond: en de mens zag dat het perfect was

11 mei 2023 @ 20:15 - 21:45

Op donderdag 11 mei  a.s. organiseert de NPV afdeling Woerden eenopenbare lezing over het thema :  “2030:  En de mens zag dat het perfect was”. Indeze lezing hoopt dhr. Diederik van Dijk, directeur van de NPV, in te gaan ophet sleutelen aan het DNA van menselijke embryo’s om ziekten uit te bannen.

Sleutelenaan DNA van menselijke embryo’s om ziekten uit te bannen. Wie kan daarop tegenzijn? Er bestaan inmiddels technieken om ongewenste genen aan te passen enverbeterde genen toe te voegen. Mensen kunnen genetisch geoptimaliseerd worden.Een brandweerman die geen stress kent, bijvoorbeeld. Mooie beloften, maarenorme vragen. Om de technieken te ontwikkelen , wil men menselijke embryo’skweken puur voor onderzoek. Mogen we zo omgaan met beginnend leven van mensen?

Enals de ontwikkeling van mensen meer in regie wordt genomen door de techniek,wordt het lichaam dan niet steeds meer een maakbaar voertuig? De mens diezichzelf of zijn kinderen ontwerpt? Is de mens bezig een technische heilstaatte vormen waarin voor blijvende zieke en gehandicapte mensen geen plaats meerzal zijn? Deze indringende en actuele ontwikkelingen vragen om heldere duidingvanuit christelijk perspectief.

DeNPV is een christelijke patiëntenvereniging. Zij staat leden maar ook anderenbij in medische en ethische vraagstukken, zoals o.a. hierboven benoemd.

Delokale afdeling Woerden richt zich vooral op het verlenen van hulp via socialenetwerken. Voor verdere informatie zie: npvzorg.nl/afdelingen/woerden/

Delezing wordt gehouden in de Maranathakerk, Molenvlietbaan 10 te Woerden en begintom 20.15 uur. Voorafgaand is er een besloten ledenvergadering.

Wewillen u van harte uitnodigen om deze lezing bij te wonen. Het is een onderwerpwaar we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen.

Ubent van harte welkom op deze avond. Wilt u komen, laat het ons even weten.

Voormeer informatie kunt u contact opnemen met Cor van Tuijl, voorzitter NPVWoerden, M 06-50517124 of E: of

AafkeHofland, bestuurslid PR E:

Gegevens

Datum:
11 mei 2023
Tijd:
20:15 - 21:45
Evenement Categorie: