Energiekosten en gebruik van onze kerkgebouwen

De enorm stijgende energiekosten en de inflatie hebben ook gevolgen voor onze hervormde gemeente. Om de stijgende kosten nog enigszins te beheersen, heeft het college van kerkrentmeesters besloten om de Petruskerk deze winter niet te verwarmen.

Geen diensten in de Petruskerk van december 2022 tot en met maart 2023

Naar aanleiding van dit besluit hebben de beide wijkkerkenraden samen met het college van kerkrentmeesters besloten dat er in de maanden december 2022 tot en met maart 2023 geen diensten in de Petruskerk zullen plaatsvinden. Op deze maatregel is een uitzondering gemaakt voor de Kerstnachtdienst en de Kerstmorgendienst. Dan zal de Petruskerk wel verwarmd zijn.

Afwisselend vroege en late ochtenddiensten in de Maranathakerk

Vanaf 1 december en met maart volgend jaar zullen alle ochtenddiensten plaatsvinden in de Maranathakerk. De diensten worden gehouden om 09.00 uur en om 10.45 uur, waarbij de wijken wisselend een vroege of late ochtenddienst houden. De beide scriba’s hebben een verdeling gemaakt en u wordt via alle informatiekanalen die we hebben op de hoogte gehouden. Ook voor de avonddiensten zijn afspraken gemaakt.

Thermostaat lager

In de Maranathakerk zal de verwarming iets minder hoog staan dan u gewend bent. Wellicht kunt u er rekening mee houden en een extra dikke jas of trui aantrekken. Op zondag wordt er gestookt tot 18˚ C en door de week tot 19˚ C.

Wij zijn ons ervan bewust dat dit een ingrijpende maatregel is. Helaas is het noodzakelijk.