Corona en de kerkdiensten

Bekijk op deze pagina de actuele informatie over corona en de kerkdiensten.

Laatste aanpassing: 25-02-2022

We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Protestantse Kerk Nederland, aangesloten op het CIO.Vanaf vrijdag 25 februari gelden er in de hervormde gemeente Woerden geen beperkende maatregelen meer ter bestrijding van het coronavirus.

Kerkdiensten

    • Wij willen in onze kerken voorlopig wel rekening houden met mensen met een kwetsbare gezondheid. Zo kunnen kerkgangers die afstand willen bewaren in de Petruskerk onder het orgel plaatsnemen. In de Maranathakerk kunnen zij in de gemeentezaal zitten.

Collecte

Op dit moment collecteren we door middel van collectebussen bij de uitgang. Beleef je de dienst vanuit huis, dan kun je ook op deze manieren financieel bijdragen

Crèche en Kindernevendienst

Ook nu willen we zichtbaar blijven voor de kinderen. Dit doen we door een speciaal kindermoment te houden tijdens de digitale kerkdienst. Onderaan de pagina's voor meekijken en meeluisteren vind je ook een bijpassend filmpje en verwerkingsmateriaal waar de kinderen thuis ook mee aan de slag kunnen. Ook in de kerk is er bij Centrum-Oost weer kinderoppas en kinderoppas én kindernevendienst bij Noord-West.

Uitvaarten

    • Het advies is om geen handen te schudden
    • Blijf thuis bij gezondheidsklachten

Mochten er vragen blijven bestaan, schroom dan niet om contact op te nemen met Rineke van Heeringen-Gorter (diaken/uitvaartbegeleider) 06-57607881.

Pastorale zorg

De kerkenraden hebben moeten besluiten dat er geen spontane pastorale of andere bezoeken meer worden afgelegd. De onderlinge pastorale contacten zullen dan ook in eerste instantie per telefoon of digitaal plaatsvinden.

Als het echt nodig is om op bezoek te gaan, zullen de bekende RIVM-adviezen in acht genomen worden. Is een persoonlijk bezoek meer op zijn plek dan een telefoontje? Neem dan contact op met de pastor, dominee of kerkelijk medewerker, de ouderling of buurtbaken

Luisterlijn Het Oor

Sinds begin april hebben de voorgangers een speciale luisterlijn geopend voor inwoners uit Woerden die voor levensbeschouwelijke vragen een luisterend oor zoeken.

Van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 18.00 zijn zij via telefoonnummer 0348-215030 bereikbaar.

Ook is de telefoonlijn aangesloten bij het lokale platform woerdenvoorelkaar.nl en het landelijke hulpnetwerk nietalleen.nl.

Open kerken en kapellen

Petruskerk

De Petruskerk is open op de tweede en vierde zaterdag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur. Door middel van bordjes wordt de looproute in de kerk aangegeven. In het koor van de Petruskerk kan de bezoeker een kaarsje aansteken en gaan zitten om te bidden of te mediteren. Op de achtergrond is er een toezichthouder aanwezig.

Opstandingskerk

De Opstandingskerk zet haar deuren open op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur en op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Je bent dan van harte uitgenodigd om even naar binnen te gaan om de sfeer te proeven, een kaarsje te branden, een gebed op te schrijven of iets waar u behoefte aan heeft, of zo maar even stil te zijn.

Lutherse Kerk

De Lutherse Kerk is open op zaterdagen van 11.00 tot 13.00 uur. Kom binnen om even in de bank te zitten, rond te lopen en misschien wel muziek te horen. Er is iemand aanwezig om een praatje te maken. Bij de ingang tref je aanwijzingen in verband met de coronamaatregelen aan.

Annakapel

In de Nieuwstraat, tussen huis nummer 10 en de achterkant van de Lutherse Kerk, is de Annakapel open op maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur en op zondag van 10.00 tot 12.00 uur. Het is een stille plek behorend bij de Lutherse Kerk, waar ruimte is om tot jezelf te komen en even los van alles te zijn. Je kan er ook bidden en een kaarsje aansteken. Houd zelf de voorgeschreven afstand tot andere bezoekers aan.