Corona en de kerkdiensten

Nieuws over Corona en de kerkdiensten

Sinds 1 juli is het weer toegestaan dat er mensen aanwezig zijn bij de kerkdiensten, mits de richtlijnen van het RIVM worden opgevolgd.  

Kerkdiensten Centrum-Oost bijwonen

De kerkdiensten van wijkgemeente Centrum-Oost zijn vanaf 12 juli te bezoeken door gemeenteleden. Hiervoor geldt een aanmeldsysteem. Lees op deze pagina meer over gang van zaken. Of ga direct naar het aanmeldformulier

Kerkdiensten Noord+West

De kerkdiensten van wijkgemeente Noord+West zijn mogelijk vanaf augustus weer beperkt toegankelijk. Lees hier meer over het aanmelden voor een dienst. Voorlopig blijven we de kerkdiensten voornamelijk beleven via digitale wegen.

Kindernevendienst

Ook nu willen we zichtbaar blijven voor de kinderen. Dit doen we door een speciaal kindermoment te houden tijdens de digitale kerkdienst. Onderaan de pagina's voor meekijken en meeluisteren, vind je ook een bijpassend filmpje en verwerkingsmateriaal waar de kinderen dan ook mee aan de slag kunnen. Wanneer er weer mensen in de kerk mogen komen, willen we de aanwezige kinderen ook weer een verwerking aanbieden.

Pastorale zorg

De kerkenraden hebben moeten besluiten dat er geen spontane pastorale of andere bezoeken meer worden afgelegd. De onderlinge pastorale contacten zullen dan ook in eerste instantie per telefoon of digitaal plaatsvinden.

Als het echt nodig is om op bezoek te gaan, zullen de bekende RIVM-adviezen in acht genomen worden. Is een persoonlijk bezoek meer op zijn plek dan een telefoontje? Neem dan contact op met de pastor, dominee of kerkelijk medewerker, de ouderling of buurtbaken

Luisterlijn het oor

Sinds begin april hebben de voorgangers een speciale luisterlijn geopend voor inwoners uit Woerden die voor levensbeschouwelijke vragen een luisterend oor zoeken.

Van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 18.00 zijn zij via telefoonnummer 0348-215030 bereikbaar.

Ook is de telefoonlijn aangesloten bij het lokale platform woerdenvoorelkaar.nl en het landelijke hulpnetwerk nietalleen.nl.

Informatie van de PKN

De landelijke kerk geeft informatie op protestantsekerk.nl/thema/coronavirus.