Contact

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stel hem via het contactformulier onderaan de pagina.

 

Ik ben nieuw

Voel je welkom! Je hoeft geen lid te zijn van onze gemeente om mee te doen met onze diensten en activiteiten.

Ben je je aan het oriënteren op de Hervormde Gemeente in Woerden? Bekijk dan deze website en bezoek eens een dienst of activiteit.

De Hervormde Gemeente in Woerden heeft twee wijkgemeenten: Centrum-Oost en Noord+West. Beide gemeentes hebben hun eigen karakter en tradities. We hopen dat iedereen zich in onze gemeente thuis kan voelen. Op pknwoerden.nl lees je ook over de andere Woerdense kerkgemeentes die zijn aangesloten bij de protestantse kerk in Nederland (PKN). 

Om je in te schrijven kun je mailen naar

Op onze pagina voor nieuwe leden vind je meer gedetailleerde informatie over in- en overschrijven.

 

Ik zoek praktische hulp

Op onze Zorg & Hulp pagina lees je meer over wat de kerk voor je kan betekenen.

 

Ik ergens voor laten bidden

Voorbeden kun je insturen naar:

 

Ik wil in gesprek met een ouderling of dominee

Neem gerust contact op met een ouderling of de dominee als je behoefte hebt aan een gesprek of pastorale zorg.

Je kunt hiervoor contact opnemen met de pastoraal coördinator (Centrum-Oost) of een buurtbaken (Noord+West). Zij zorgen ervoor dat je vraag opgepakt wordt en iemand contact met je opneemt.

Pastoraal coördinator Centrum-Oost:

Direct contact opnemen met de sectie-ouderling kan ook. De gegevens van de sectie-ouderlingen kun je bekijken als je bent ingelogd.

Buurtbakens Noord+West

 

Ik zoek contactgegevens van een kerkenraad

De beide wijken (Centrum-Oost en Noord+West) hebben een eigen kerkenraad. Daarnaast is er voor overkoepelende zaken de Algemene Kerkenraad.

Als je contact wilt met iemand uit de kerkenraad, loopt dat via de scriba.

Scriba Centrum-Oost

Kees van der Paauw,

Scriba Noord+West

Joke Koerselman-Pettinga,

Scriba (wijkoverstijgende) Algemene Kerkenraad

Laurens Smits,

Verdere contactgegevens van de kerkenraden vind je in de Hervormd Woerden app of op het besloten gedeelte van de website

 

Ik wil een gebouw of zaal huren

Wil je een kerkgebouw of zaal huren voor bijvoorbeeld een huwelijk of rouwdienst? Klik dan hier voor meer informatie over het huren van kerkgebouwen en zalen.

 

Ik wil trouwen in de kerk

Heb je trouwplannen? Alvast van harte gefeliciteerd met deze mooie stap. We hopen dat jullie God om een zegen over jullie huwelijk willen vragen.

Inzegening of bevestiging van het huwelijk

Trouwdiensten zijn (eigenlijk altijd) aparte kerkdiensten die volgen op de burgerlijke huwelijksvoltrekking. Hoewel iedereen het wel zo zegt, ‘trouw’ je dus eigenlijk niet in de kerk. Je vraagt God om inzegening en bevestiging van het burgerlijk huwelijk. Zo maak je een nieuw begin, met God als medepartner in het verbond dat jullie samen hebben gesloten. Over iedere relatie, die bij de wet is erkend, kan in de wijk Noord+West Gods zegen worden gevraagd. De wijk Centrum-Oost zegent huwelijken in tussen man en vrouw.

Predikant

Als je je huwelijk kerkelijk wilt laten bevestigen, neem dan ruim voor de trouwdag (uiterlijk acht weken) contact op met de predikant om de trouwdienst te organiseren en alles goed te regelen. De predikant wil graag met jullie in gesprek om jullie beter te leren kennen en te horen wat jullie verwachten van de dienst. Er is uiteraard veel ruimte is voor eigen inbreng in een trouwdienst. Je vindt de contactgegevens van onze predikanten hier (Centrum-Oost) en hier (Noord+West).

Hebben jullie een goede relatie met een andere predikant? Dan snappen we dat het voor jullie heel waardevol kan zijn om jullie dienst door hem of haar te laten leiden. Houd er rekening mee dat een predikant van een andere gemeente wel kosten in rekening kan brengen.

Locatie

Als gemeente hebben we twee prachtige kerken waar je kunt trouwen. Maar natuurlijk kun je ook ergens anders een zegen over je huwelijk vragen. Overleg dit altijd even met de predikant.

De kerk huren voor een trouwdienst

Leden van andere kerkelijke gemeenten kunnen de Petruskerk of Maranathakerk huren voor hun trouwdienst. De coördinatoren kunnen hier alles over vertellen.

Receptie en andere onderdelen van je trouwdag

Vanuit de Petruskerk wordt een receptie of ander onderdeel van de trouwdag voornamelijk georganiseerd in de zalen van Plein 7 (direct bij de kerk). In de Maranathakerk is in de kerk zelf meer ruimte. Vraag de coördinator van het kerkgebouw naar de mogelijkheden.

 

Ik wil collectebonnen bestellen

De Hervormde Gemeente Woerden maakt gebruik van collectebonnen. Op deze manier zijn de giften aftrekbaar van de inkomstenbelasting. De PKN is namelijk een ANBI.

Het bestelformulier is hier te downloaden. Je kunt het ingevulde formulier mailen naar . Ook mag het formulier in de collectezak. De collectebonnen worden binnen een week bij je thuis bezorgd.

In de hervormde gemeente maken we ook gebruik van de Hervormd Woerden app. Via deze app kun je direct een gift geven voor aan de collectedoelen.

 

Ik zoek financiële gegevens van de Hervormde gemeente

Bankrekeningnummers

 • NL77 RABO 037 373 326 7
 • tnv Hervormde Gemeente te Woerden inzake kerkbeheer
 • NL09 RABO 037 373 982 6
 • tnv Hervormde Gemeente te Woerden inzake diaconie
 • NL30 RABO 037 373 314 3
 • t.n.v. Hervormde Gemeente Woerden inzake Kerkbalans

Fiscale nummers voor inkomstenbelasting (aftrek) (RSIN)
• Kerkbeheer: 603 113 4
• Diaconie: 824 108 723

Contactgegevens College van kerkrentmeesters

Voorzitter
M. Bos

Secretaris
Vacant,

Penningmeester
H.de Vries

Lees meer informatie over Geven aan de Kerk (waaronder collectes)

 

Ik wil iets doorgeven aan de ledenadministratie

Ben je verhuisd, getrouwd of is er iets anders wat je wilt doorgeven? Neem dan contact op met de ledenadministratie:

Verhuizing naar een andere woonplaats

Alle burgerlijke mutaties zoals een verhuizing worden via de gemeentelijke administraties automatisch doorgegeven aan LRP. De wijzigingen worden vervolgens automatisch in onze plaatselijke kerkelijke ledenadministratie doorgevoerd.

Als je verhuist naar een andere plaats word je dus automatisch uitgeschreven als lid van onze gemeente. Bezwaar tegen deze uitschrijving kun je doorgeven aan het kerkelijk bureau. Je kunt dan voorkeurslid worden.

Heb je baby gekregen en wil je dat doorgeven? Dat kan via je eigen sectie-ouderling of via de dominee. 

 

Wat gebeurt er met mijn gegevens bij de kerk? (AVG)

Wij willen zorgvuldig met iedereens gegevens omgaan. Zie voor meer informatie onze AVG pagina.

 

Ik wil graag meedoen met de Hervormd Woerden app

Op de pagina pknwoerden.nl/hervormd/app lees je alles over de app.

Heb je de app nog niet? Installeer hem snel via de volgende stappen:

 • Zoek in de Play Store (Android) of App Store (Apple) op je telefoon of tablet naar ‘Hervormde Gemeente Woerden’ of ‘Hervormd Woerden’, of scan de QR code onderaan deze lijst met de camera van je apparaat. Het icoon van de app is het zegel van onze gemeente.
 • Vul je e-mailadres in, bevestig je e-mail en maak je profiel aan (zie ook de eerste 2,5 minuten van dit filmpje). We hebben deze gegevens nodig om te kijken of je lid bent van onze gemeente. Dat doen we om de app veilig te houden en ieders privacy te beschermen. Na het aanmaken van je account krijgen wij een seintje en hopen we je binnen enkele uren toegang te geven, een herkenbare foto kan daarbij behulpzaam zijn. Wanneer je basisgegevens niet voldoende duidelijkheid geven (bijv. door een veelvoorkomende naam), dan nemen wij nog even contact met je op via e-mail.
 

Ik zoek contactgegevens van het kerkblad

Het kerkblad Hervormd Woerden verschijnt ongeveer elke drie weken en is bedoeld voor alle leden van de hervormde gemeente.

Je kunt een abonnement op het kerkblad aanvragen via Voor dit abonnement wordt jaarlijks een bijdrage gevraagd van € 25,- om de kosten te dekken. Is dit een probleem, dan kunt u een regeling treffen met de kerkrentmeester-penningmeester: Het kerkblad wordt bij u thuis bezorgd in Woerden, Kamerik, Zegveld en Linschoten.

Abonnement aanvragen of vragen over de bezorging:
Stuur bij voorkeur vragen over abonnementen en de bezorging via .

• Woerden: J. Vroege (0348-411351)
• Zegveld: Fam. Beuckens (0348-692028)

Contact met de redactie:

Kopij voor de wijkberichten stuur je naar de wijkredacties (zie onder). De wijkredacties verwachten de kopij op de zaterdag voor verschijning, uiterlijk 12:00 uur.

Stuur bij voorkeur vragen aan de redactie via de e-mail naar . Ook de wijkoverstijgende kopij kan tot de maandag voor publicatie om 16.00 naar dit mailadres.

Hoofdredactie:

 • Noord+West: dhr. M. Gerling (06-83312081)
 • Centrum-Oost: J. van Zelst-den Hartog (0348-430264)
 • Eindredactie: A.K.S. Polderman
 

Ik zoek contactgegevens van het beamerteam

 

Ik wil een website account aanmaken of heb problemen met mijn account

 

Ik heb een vraag of een opmerking over de website

Als je het onderstaande contactformulier invult, proberen we je zo snel mogelijk te antwoorden. 

Technisch beheer & (eind)redactie N+W: Mariëlle Zondervan
(Eind)redactie C-O: Antje Houmes

Ook bereikbaar via

 

Ik heb een andere vraag

Staat je vraag er niet bij?

Vul het onderstaande contactformulier in, dan zorgen wij ervoor dat je vraag bij de juiste persoon terechtkomt.