De Hervormd Woerden app is er!

Via de Hervormd Woerden app kunnen we elkaar als gemeente beter leren kennen, activiteiten aankondigen, kerkelijk nieuws verspreiden, en het (geloofs)leven delen.

Meer dan 600 leden zijn al verbonden via de Hervormd Woerden app. Doe je ook mee?

Op deze pagina lees je meer over:

 

Hoe installeer ik de app?

Heb je de app nog niet? Installeer hem snel via de volgende stappen:

 • Zoek in de Play Store (Android) of App Store (Apple) op je telefoon of tablet naar ‘Hervormde Gemeente Woerden’ of ‘Hervormd Woerden’, of scan de QR code onderaan deze lijst met de camera van je apparaat. Het icoon van de app is het zegel van onze gemeente.
 • Vul je e-mailadres in, bevestig je e-mail en maak je profiel aan (zie ook de eerste 2,5 minuten van dit filmpje – ook hieronder). We hebben deze gegevens nodig om te kijken of je lid bent van onze gemeente. Dat doen we om de app veilig te houden en ieders privacy te beschermen. Na het aanmaken van je account krijgen wij een seintje en hopen we je binnen enkele uren toegang te geven, een herkenbare foto kan daarbij behulpzaam zijn. Wanneer je basisgegevens niet voldoende duidelijkheid geven (bijv. door een veelvoorkomende naam), dan nemen wij nog even contact met je op via e-mail.

p.s. Een account voor de website is iets anders dan een account voor de app.

 

En nu aan de slag! Hoe werkt het?

 

Drie tips om te starten

Wat eerste app-tips: 

 1. Gebruik een herkenbare foto van jezelf bij je profiel en vul de velden naar wens in, zeker als je een functie hebt.
  Je kunt in het gemeente-tabje ook weer op die functies zoeken.
 2. Kijk vanuit ‘mijn kerk’ bij ‘ontdek groepen’ of er iets voor je bij zit.
 3. Als je op de groeps-bolletjes klikt of bij instellingen kijkt onder profiel, dan kun je alle notificaties naar wens afstemmen 

De maker van de app maakte ook een praktisch filmpje waarin het eerste gebruik en het plaatsen van berichten aan bod komen. Je vindt het hier:

 

Berichtjes sturen gaat via groepen

De app is bedoeld om berichten, foto’s of video’s met elkaar te delen. Je deelt die berichtjes via groepen, dat is omdat niet alle berichtjes aan iedereen gericht hoeven te zijn. Binnen een groepsoverzicht zie je de berichten passend bij die groep ook overzichtelijk onder elkaar staan. Mijn kerk is jouw persoonlijke ‘pagina’. Het is eigenlijk een soort verzamelbak van alle berichtjes uit de groepen waar je in zit, gesorteerd van nieuw naar oud. Je ziet onder de naam van de persoon die het berichtje plaatste in welke groep het staat.

Je kunt alleen berichtjes lezen of sturen binnen de groepen waar je lid van bent. Bovenin de app zie je ronde icoontjes: dat zijn de groepen waar je al voor bent aangemeld zoals Mijn Kerk, Hervormd Woerden, en misschien nog een paar andere groepen. Als je op deze groepen klikt, kom je in de groep en kun je de berichtjes lezen of iets plaatsen. Er zijn meer groepen waar je je voor kunt aanmelden, maar die je nog niet ziet daarover lees je hieronder meer. Het is nu nog niet mogelijk om mensen via deze app los berichtjes te sturen, maar via ingevoerde contactgegevens kun je wel makkelijk een e-mail, sms of ander persoonlijk berichtje naar iemand versturen.

 

Geven via de app

Voor elke iDeal-transactie betaal je als bedrijf of kerk transactiekosten, bij onze app willen we de transactie kosten laag houden, zo gaan alle inkomsten rechtstreeks naar het goede doel. Dat doen we door te werken met een saldo wat in de app wordt opgeslagen. Je laadt dan één keer een tegoed in uw app waaruit je vanaf dat moment kan geven.

Zo werkt het

Je gaat naar het Geven-icoon onderaan je scherm. Als je hierop tikt zie je de collectes van de laatste zondag. Je kunt hier tot de eerstkomende zaterdag aan geven. Als je tikt op het doel van de collecte staat er meestal een korte toelichting op de bestemming van de collecte.

Om te geven kun je eerst een bedrag kiezen waarmee je je saldo op wilt laden. Vervolgens stuurt de app je via iDeal veilig door naar de betaalomgeving van je eigen bank. Het door jou gekozen bedrag wordt dan automatisch naar de SKG bankrekening van onze kerk overgemaakt en weergegeven in de app. Per week kun je een bedrag vanuit je saldo aan de collecte geven.

Wat zijn de grootste voordelen van collecteren via een saldo?

 1. Met een saldo bespaar je transactiekosten
  De iDeal transactie wordt mogelijk gemaakt door iDeal. Die rekent kosten voor de transactie. Die liggen rond de €0,29 en die besparen we door niet bij iedere collecte een iDeal transactie te doen maar te werken met een saldo.
 2. Saldo = sneller
  Door een saldo op te laden hoef je maar één keer via je bank-app geld over te maken. Je kunt dan in het vervolg met één klik op de knop collecte geven. Geen gedoe.
 3. Digitaal geven = minder administratie. Niet geheel onbelangrijk: je bespaart de kerkrentmeesters ook wat werk door digitaal te geven, zeker ten opzichte van contant geld dat eerst nog naar de bank in IJsselstein gebracht moet worden.

Kan ik ook geven aan een collecte zonder saldo?

Ja, dat kan. Dan betaal je wel de transactiekosten a €0,29.

Welke app moet ik gebruiken om collectegeld te geven, de Appostel-app of deze nieuwe app?

Het kan nog met allebei, maar het is de bedoeling dat de Appostel-app in enkele maanden vervalt. Eventuele overblijvende tegoeden van de Appostel-app kunnen worden overgezet.

 

Veelgestelde vragen

Waarom deze app en wat is het verschil tussen de website en deze app?

De app is bedoeld voor laagdrempelig contact tussen gemeenteleden. Dat is een belangrijk verschil tussen de app en de website. De website pknwoerden.nl/hervormd is meer een plaats waarop je informatie kunt lezen óver onze gemeente. Doorgaans komen berichten van de website ook langs in de app. De app, de website en onze andere manieren van communicatie zullen elkaar ook versterken.

 

Vragen over groepen

 • Waarom ben ik automatisch lid van beide groepen wijk Noord+West en wijk Centrum-Oost? Soms is het handig dat de beide wijken een eigen groep hebben, voor de communicatie binnen de wijkgemeente. Omdat wij niet van iedereen weten of je meeleeft met de wijkgemeente waar je bent ingeschreven, hebben we besloten iedereen standaard lid te maken van beide groepen. Zo krijgen gemeenteleden ook de mogelijkheid om met beide wijken mee te leven. Vind je dat onwenselijk: verwijder jezelf dan uit de groep (zie een van de volgende vragen voor uitleg).
 • Welke groepen zijn er nog meer?
  • Via de knop Ontdek op je hoofdpagina vind je alle groepen in de app. In de groepsbeschrijving lees je voor wie de groep bedoeld is. Via de knop Vraag toegang kun je een verzoek sturen naar de groepsbeheerder om je toe te laten tot de app.
 • Hoe kan ik een groep verlaten?
  • Je kunt makkelijk uit een groep stappen door op de naam van de groep te klikken: die staat boven het ronde icoontje van de groep, niet eronder. Een van de opties is ‘de groep verlaten’. De rest van de groep krijgt geen berichtje als jij uit de groep stapt.
 • Hoe maak ik een nieuwe groep aan?
  • Bovenin de app zie je alle groepen waar je in zit naast elkaar: als ronde icoontjes. Helemaal rechts van de rij staat een +. Klik hierop om een nieuwe groep te maken. Let op: je kunt pas een groep aanmaken als je ook leden hebt om toe te voegen.
 • Hoe pas ik de naam, foto of leden van een groep aan?
  • Je kunt dit alleen doen als je de groep zelf hebt aangemaakt, als je de beheerder bent van de groep. Tik bovenaan de naam van de groep: die staat boven het ronde icoontje van de groep, niet eronder. Je ziet nu diverse opties om aanpassingen te doen in de groep.
 

Vragen over berichten of reacties plaatsen

 • Wat voor berichten mag ik plaatsen?
  • Alle berichten die passen bij de doelen van de app (elkaar leren kennen, activiteiten aankondigen, kerkelijk nieuws verspreiden, het (geloofs)leven delen) mogen door iedereen geplaatst worden. De app is niet geschikt als discussieplatform, zeker bij thema’s die mogelijk gevoelig liggen. Bij twijfel kun je contact zoeken met de beheerders van de app.
 • Hoe plaats ik een berichtje in een groep?
  • Ga naar de groep waarvoor je bericht het best in past (let daarbij op dat je de ‘Hervormd Woerden’ groep alleen gebruikt als een bericht ook echt voor de volledige kerkgemeenschap relevant is)
  • Bovenin je scherm zie je naast je foto ‘Schrijf een bericht’. Klik hierop en er opent een tekstveld waar je in kunt typen.
  • Je kunt ook een foto of een pdf toevoegen. Dat doe je met de knoppen onderaan het veld waar je je je bericht in hebt getypt. Met de linkerknop kun je een pdf toevoegen, met de rechter kun je een foto toevoegen. Probeer altijd een foto toe te voegen, dan valt je bericht extra op!
  • Klaar? Klik dan op plaatsen. Verwijderen kan ook, door linksonder op het prullenbakje te tikken.
 • Hoe reageer ik op een berichtje van iemand anders?
  • Ga naar het bericht waar je op wilt reageren. Onderaan dat bericht zie je in kleine letters ‘reageer’. Tik hierop en er verschijnt een venster waarin je kunt typen. Op deze manier zorg je ervoor dat berichten die bij elkaar horen, ook bij elkaar blijven staan.
  • Als je klaar bent met je tekst klik je op het verzendpijltje rechts naast het invulvak en je reactie wordt geplaatst.
 • Hoe kan ik een eerder geplaatst berichtje aanpassen of verwijderen?
  • Het kan zijn dat je een eerder geplaatst berichtje wil verwijderen. Bijvoorbeeld als je genoeg reacties hebt op je oproep, of als de activiteit voorbij is. Verwijderen kan, ga op het berichtje staan en klik op de *** bovenin het scherm. Je ziet dan de optie ‘Verwijder bericht’. Ook kun je op deze manier je bericht aanpassen.
 • Hoe kan ik per groep instellen waar ik meldingen van krijg?
  • Ga naar je profielpagina, via het icoontje rechtsonderin (Profiel). Onder Meldingen kun je instellen of je wel of geen meldingen wilt krijgen van de groepen.
 

Vragen over de agenda

 • Wat staat er in de Agenda?
  • Onderin je scherm staat als 2e icoon Agenda. In deze agenda vind je zoveel mogelijk activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Het kan zijn dat je dingen mist, wij kunnen pas dingen plaatsen als we ze aangeleverd krijgen.
 • Kan ik iets in de Agenda zetten?
  • Heb je een hele reeks activiteiten voor in de agenda? Neem contact op met de beheerder. We proberen zoveel mogelijk reeksen vanuit digitale kalenders door te zetten naar de app – tussentijdse wijzigingen / aanvullingen zijn daar makkelijker in te beheren. Mogelijk bestaat er een digitale kalender waar jouw activiteit bij past of kunnen we een nieuwe introduceren.
 

Privacy & beveiliging

 • Hoe wordt mijn privacy geborgd?
  • De app wordt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ontwikkeld en is bij ons in beheer en gebruik. Daarvoor is, naast contractuele bepalingen, ook een Verwerkingsovereenkomst afgesloten met leverancier Donkey Mobile. Naast deze juridische aspecten hanteert de beheerder van de app de meest actuele versie van de digitale versie van het ledenbestand om gegevens te controleren. Indien nodig, bij ‘verdachte’ gegevens, zal hij contact opnemen met de betreffende potentiële gebruiker.
 • Kan iedereen mijn foto’s op mijn mobiel of tablet zien als ik de app toegang geef tot mijn foto-album?
  • Nee. Het enige waar je toestemming voor geeft is dat je een foto uit je album kunt opnemen in de app. Andere gebruikers van de app zien alleen de foto die je hebt toegevoegd.

Overige vragen

Vind nog meer veelgestelde vragen op de website van Donkey Mobile. Staat je vraag er niet bij? Stuur ons dan een e-mail met daarin je vraag.

4 reacties

 1. Pingback: Meedoen met onze kerkapp - Hervormd Woerden

 2. Pingback: Schatgraver - Hervormde Gemeente Woerden

 3. Pingback: Zondagsbrief & liturgie Noord+West - Hervormde Gemeente Woerden

 4. Pingback: Actie Kerkbalans 2022 en Informatieavond 17 januari 2022 - Hervormde Gemeente Woerden

Reacties zijn gesloten.