Zorg en hulp

Als gemeente voelen we ons geroepen om om te zien naar onze naaste dichtbij en ver weg. Dat doen gemeenteleden op eigen initiatief, maar ook georganiseerd.

Extra tijdens de coronamaatregelen

Wij willen helpen vraag en aanbod van hulp bij elkaar te brengen. Geef via onderstaande buttons aan wat voor jou van toepassing is.

Gesprek en gebed

De mooie traditie om als kerk een bloemetje te geven voor lief en leed bestaat al lange tijd. Deze traditie willen we graag aanvullen met een attentie voor kinderen en jongeren. Een opkikkertje als het tegen zit, een aardigheidje om te feliciteren, een presentje omdat je ziek bent… Hierbij kan het over grote ernstige zaken gaan, maar ook over kleine dingen. We gaan het presentje naast de bloemen leggen en na de dienst wordt het gegeven of thuisgebracht. Fijn is dat er al een aantal mensen via de talentenbank hebben aangegeven om hierin mee te helpen. Dan hebben we tot slot nog maar 1 ding nodig en dat zijn de ogen en oren van de gemeente! Mocht je een kind of jongere kennen die wel een aardigheid kan gebruiken, een steuntje in de rug of juist een felicitatie, dan horen wij dat graag! U kunt mailen | appen | sms-en Opstandingskerk: Marleen Kruithof l 06 16131945 |  Kruiskerk: Jojanneke van Buren l 06 53495107 l 

We zijn aangesloten bij het landelijke hulpnetwerk #nietalleen, het Woerdense platform woerdenvoorelkaar.nl en de andere Woerdense kerken.

Sinds begin april 2020 hebben de voorgangers van Woerden een speciale luisterlijn voor inwoners uit Woerden geopend. Van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur zijn zij via telefoonnummer 0348-215 030 bereikbaar. Ook is de telefoonlijn aangesloten bij het lokale platform“Woerdenvoorelkaar.nl” en het landelijke hulpnetwerk “nietalleen.nl”.

De telefoonlijn is bedoeld voor iedereen die tijdens de
Coronacrisis graag zijn verhaal wil delen, met (levens)vragen zit, om aanspraak verlegen zit of eens iemand van een kerk zou willen spreken. Je hoeft geen lid van een kerk te zijn om van deze service gebruik te kunnen maken. Bijna alle voorgangers van Woerden doen aan dit initiatief mee. Volgens een rooster op basis van hun beschikbaarheid bezetten ze de telefoonlijn tijdens de Corona-maatregelen.

Luisterlijn Het Oor

De luisterlijn is vernoemd naar het inloopspreekuur “Het Oor”, waar normaal gesproken elke donderdag een voorganger uit een Woerdense kerk in buurtcentrum De Plint aanwezig is. Maar omdat De Plint gesloten is, gaat hun service dus nu telefonisch door. In principe is de lijn beschikbaar totdat De Plint weer opengaat. Maar mocht de lijn voorzien in een behoefte, dan overwegen ze ook daarna ermee door te gaan, aldus de initiatiefnemende voorgangers. 

Alle gegevens op een rij:

Luisterlijn “Het Oor” is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 12.00 – 18.00 uur op het nummer 0348-215 030

In de gemeente is een aantal gebedsgroepen. Gebedsgroepen bestaan uit gemeenteleden die gezamenlijk tot God bidden over allerlei onderwerpen die met onze gemeente en gemeenteleden te maken hebben. Wil je deelnemen aan zo’n gebedsgroep of heb je gebedspunten? Laat het weten aan een van de predikanten.

Contact

Wil je praten over levens- of geloofsvragen? Of ga je door een moeilijke tijd vanwege ziekte, werkloosheid of relatieproblemen? Dan wil je wijkouderling er graag voor je zijn. Je kunt hem of haar zelf aanspreken, je contactpersoon op de hoogte brengen of een mail sturen naar de coördinator van het pastoraat.

Contact

Omzien naar elkaar

Contactpersonen, ouderlingen en predikanten onderhouden allemaal in (een deel van) deze wijken contact met gemeenteleden.De contactpersoon komt regelmatig aan de deur om dingen te bezorgen. Vraag hem of haar gerust een keer binnen voor een kopje koffie of thee. Dan leren jullie elkaar beter kennen en vertel je misschien makkelijk als er iets feestelijks speelt of als het niet zo goed gaat.

Financiële hulp

We voelen het als onze opdracht om ook onze medemens ver weg te helpen. Dit doen we door het ondersteunen van zending en werelddiaconaat (ZWO) projecten. Projecten die we ondersteunen zijn o.a.:

Contact

Als het even niet goed gaat, kunnen de diakenen iets voor u betekenen met een luisterend oor en advies. Wij hebben contacten bij diverse instellingen, zoals de Gemeente, de Voedselbank, maatschappelijk werk en Stichting Leergeld Woerden. Wij willen je de weg wijzen en eventueel begeleiden naar deze instellingen.

Indien nodig kunnen wij ook (tijdelijk) praktische of financiële hulp bieden.

We snappen dat contact opnemen niet eenvoudig is. Hopelijk helpt het als je weet dat we met ieder contact heel vertrouwelijk omgaan.

Contact