Woerden weer een beetje schoner

Op zaterdag 18 maart is voor de vijfde keer een grote opschoonactie georganiseerd vanuit de Missionaire Commissie van de Gereformeerde Kerk. De Rehobothkerk en Het Baken waren enthousiast aangehaakt. Daarnaast deden er ook nog andere gelovigen en niet-gelovigen uit Woerden mee. Verspreid over Woerden en in Zegveld zijn 60 volwassenen en 22 kinderen op pad gegaan met prikkers en vuilniszakken. Verschillende deelnemers hebben na afloop materialen meegenomen om als zwerfvuilambassadeur van de gemeente Woerden vaker hun eigen buurt schoon te maken en te houden.

Mooie opbrengst

De deelnemers kregen om half 10 vanuit de verschillende kerken en in Zegveld spullen mee waarmee ze, na een moment van bezinning, op pad gingen voor de grote schoonmaak. Ze kwamen allerlei soorten afval tegen: een waveboard, dakbedekking, lege drankflessen in de kerkvijver, een scooterkap, speelgoed, bouwmateriaal, T-shirt en veel minder mondkapjes dan vorig jaar.

Uit liefde voor jou

De deelnemers ervaarden de actie als gezellig, zinvol en dankbaar werk, waarbij zowel jong en oud betrokken was. Het weer zat natuurlijk mee: weinig wind en een lekker zonnetje. Voor hun inzet kregen de deelnemers een duurzaam presentje en een lekkere en gezonde snack gesponsord door Jumbo Stef Bijlsma.
De activiteit past goed bij het thema van de 40 dagentijd in de Protestantse kerk ‘Uit liefde voor jou’ en bij de aandacht voor duurzaamheid en het milieu. De opschoonactie is een mooi voorbeeld hoe iedereen, gelovig en niet-gelovig, zijn best kan doen om goed voor de aarde te zorgen. Zo mogen we deze, een stukje schoner en met liefde, doorgeven aan de volgende generaties.

Vele handen

Dank aan alle Woerdenaren en Zegvelders die hebben geholpen!