Ben ik ook als LHBTI’er welkom in deze kerk?

Ja! Daar zeggen we als kerk volmondig JA op. We willen nadrukkelijk een inclusieve kerk zijn. Althans we proberen dat zo goed mogelijk te doen. Dat betekent dat we niemand op voorhand uitsluiten. En verder kennen we gelijke ‘rechten’ binnen de gemeente toe aan mensen. Iedereen is daarom welkom aan de Maaltijd van de Heer en kan een taak in de gemeente oppakken. We kijken daarvoor niet naar je geaardheid, maar naar het verlangen om bij de kring van Jezus Christus te willen horen.

Mocht je al op onze pagina over trouwen hebben gekeken, dan zul je zien dat het bij ons ook mogelijk is om een zegen over jouw huwelijk te ontvangen, ook als er sprake is van een levensverbintenis, anders dan een huwelijk tussen man en vrouw.

Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust aan ons als gemeente. Ook als je behoefte hebt aan een gesprek over jouw identiteit en gender in relatie tot je geloof.

Als gemeente zijn wij aangesloten bij stichting wijdekerk.nl. Stichting Wijdekerk is een initiatief van een groep christenen, zelf LHBT+-persoon of nauw betrokken bij LHBT+-mensen. Hierbij staat LHBT+ voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en + voor een andere genderidentiteit of een andere seksuele gerichtheid (tussen gelijkwaardige personen). Klik op hun logo voor meer informatie.

Contact

Predikant – vacant

We mogen in september ds Antje Groenendijk verwelkomen