Uitleg reserveren/afmelden voor kerkdienst

Vergeet niet tijdens de coronamaatregelen een plekje te reserveren om teleurstelling aan de deur te voorkomen, het aantal plaatsen is namelijk nog gemaximaliseerd.

Uiteraard zijn de diensten ook online mee te luisteren en te bekijken op online vieringen of via kerkdienstgemist.nl (zoek Kruiskerk of Opstandingskerk Woerden)

Reserveren is verplicht

Rekening houdend met 1.5 meter afstand tussen huishoudens kunnen we minder mensen verwelkomen dan anders. Om niemand bij de deur naar huis te moeten sturen, is vooraf aanmelden verplicht. 

  • meld je aan per huishouden door in de agenda naar de dienst te gaan die je graag wilt bijwonen.
  • aanmelden kan vanaf maandagmorgen vóór de eerstkomende zondag
  • aanmelding sluit een uur voor de dienst, zolang er plaatsen beschikbaar zijn
  • na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail (deze hoef je niet mee te nemen)
  • lukt reserveren via deze site niet, bel of app dan naar de coördinator van het kerkgebouw waar de dienst is. Geef duidelijk je naam en het aantal personen door en de dienst die je wilt bezoeken.
  • Gereserveerd en toch niet in de gelegenheid om te komen? Bel of app dan z.s.m. een van de coördinatoren. Geef duidelijk je naam en het aantal personen door. Of annuleer je tickets zelf via deze site. Op dezelfde manier als dat je gereserveerd hebt. 

Meer informatie

Reserveren kan voor de eerstvolgende dienst, te vinden via de agenda of de pagina online vieringen. Klik op de dienst die je wilt bijwonen.
Boven de algemene gegevens van de kerkdienst krijg is een reserverings-blokje te zien: (de namen van de tickets kunnen afwijken)

  • vul je naam en email adres in. Nog makkelijker: als je zorgt dat je bent ingelogd op het ledengedeelte, hoef je hier niets meer in te vullen en kun je na het reserveren hier je reservering terugvinden;
  • geef aan met hoeveel personen uit 1 huishouden je komt;
  • zodra je de reservering bevestigt, krijg je een bevestiging per e-mail toegestuurd;
  • de bevestiging hoeft (voorlopig) niet uitgeprint en meegebracht te worden.

Hulp nodig?

Neem contact op met het webteam.

Wij zijn heel dankbaar dat we online, maar ook (met een beperkte groep) bij elkaar mogen komen in onze kerkgebouwen om God en elkaar te ontmoeten tijdens de corona-maatregelen. Natuurlijk willen we dit wel veilig en verantwoord doen, vandaar dat er extra maatregelen zijn genomen.

Updates

Basisafspraken tijdens de coronamaatregelen

We vragen je deze goed door te lezen voor je naar de kerk komt voor een dienst of activiteit

Basis coronaregels overheid
We gaan uit van de eigen verantwoordelijkheid van de bezoekers, dus je bent niet verkouden en hebt geen andere coronagerelateerde klachten en bent ook de afgelopen 10 dagen niet in contact geweest met iemand die corona heeft. Bij de deur zal dit – indien nodig – gecheckt worden.
Houd zowel buiten als binnen 1.5 meter afstand van mensen uit een ander huishouden;

Reserveren verplicht
Het is noodzakelijk om voor een dienst en voor een groot aantal activiteiten te reserveren, zodat we teleurstellingen bij de deur voorkomen als het maximum aantal is bereikt. Alle informatie over reserveren is te vinden op: weer naar de kerk

Ingang
We gebruiken beide ingangen van de Kruiskerk, bij de Opstandingskerk kun je via de hoofdingang aan de Bernardlaan naar binnen;

Handen wassen
Bij de ingang staan zuilen om je handen te wassen;

Naar je plaats begeleid
Wacht bij de ingang van de kerkzaal tot een vrijwilliger je naar je plek brengt. Je jas mag mee naar binnen, de garderobes worden niet gebruikt;

Zondagsbrief
Bij de ingang ligt een stapeltje en hij is ook digitaal te lezen in de app en op deze website;

Collecte
Bij de uitgang staan mandjes om een bijdrage te leveren aan de collecte. Het is natuurlijk ook mogelijk om digitaal te doneren via uw bank of de kerkapp. De gegevens voor de collecte staan in de zondagsbrief en op de site.

Zingen en bidden
We kunnen helaas (nog) niet de hele dienst zingen. Er kan wel een kleine zanggroep zijn. Kijk hierboven bij de updates wat op dit moment mogelijk is;

Ventileren
We vinden het belangrijk om goed te ventileren, hierdoor kan het iets kouder zijn dan normaal. Houd hier gerust rekening mee.

Na afloop van de dienst
Blijf alsjeblieft zitten tot een vrijwilliger je aanwijzingen geeft om de kerk te verlaten.
Er kan helaas nog geen koffie, thee en limonade geschonken worden.
Napraten kan uiteraard buiten op gepaste afstand.

NB: vergeet niet een plekje te reserveren als je een kerkdienst of activiteit live bij wilt wonen!

Speciaal voor de allerjongsten tot 4 jaar is er iedere zondagmorgen oppas. Vanaf een kwartier voor aanvang van de dienst kun je je kind(eren) daar brengen. De welkomstheren en –dames kunnen je precies vertellen waar de oppas is.

Contact

Anneke van der Zaag

coördinator oppas Kruiskerk,

Suzan Fokker

coördinator oppas Opstandingskerk,

Praktisch

Als je je kind(eren) brengt is het prettig voor de oppas als je een tas meegeeft luiers, doekjes, speentje, knuffels etc). We stellen het op prijs als je bijzonderheden doorgeeft, zodat de oppas daar rekening mee kunnen houden. Het is niet de bedoeling dat de oppas de kinderen ook hapjes of voeding geeft, denk hier even aan in het dagritme wanneer je gebruik wilt maken van de oppasdienst. In de ruimte zijn alle benodigde voorzieningen voor de kleintjes. Zo is er een box, een wipper, een speelkleed en voldoende speelgoed voor de verschillende leeftijden. Een veilige omgeving om heerlijk te spelen met andere kindjes terwijl papa en mama in de kerk zitten! 

Vanaf 4 jaar mogen de kinderen mee de dienst in en gaan zij een gedeelte van de dienst naar de kindernevendienst.

Ophalen voor de zegen

Tijdens de collecte mag je je kind(eren) weer ophalen, zodat we allemaal, jong en oud, de zegen van onze God kunnen ontvangen. Let op: als we met elkaar Avondmaal vieren, lukt het niet altijd om voor de zegen je kind(eren) op te halen.

Helpen bij de oppas?

Ben je 12 jaar of (veel) ouder, dan zouden we het heel leuk vinden als je komt helpen bij de oppas. Je past nooit alleen op. Het belangrijkste is dat je zorgt dat de kinderen het naar hun zin hebben. Lijkt het je leuk? Ook al is het maar 1 keer per kwartaal, laat het ons weten. Kom een keer kijken. Of geef je op bij een van de contactpersonen.

Zo maken we het met elkaar mogelijk dat ook ouders van jonge kinderen de dienst kunnen bijwonen.

Update 1 mei 2021 – helaas is er door de coronamaatregelen tijdelijk geen kindernevendienst. Op de site staan wel materialen om thuis mee aan de slag te gaan.

Omdat we het belangrijk vinden dat kinderen weten dat ze er helemaal bij horen in de gemeente zijn ze van harte welkom in de dienst. De uitleg tijdens de preek is vaak te moeilijk voor kinderen van de basisschool. Daarom kunnen zij na het kindermoment naar hun eigen ruimte. Net voor de collecte komen ze weer terug in de kerkzaal.

Update 12 oktober 2020: We zijn dankbaar dat we de tieners weer kunnen verwelkomen in de tienerkerk. Deze zal net als anders gehouden worden in het Arendsnest. Tieners mogen via de zijingang aan de Wilhelminaweg naar binnen en lopen meteen door naar boven. Bij binnenkomst en bij uitgaan van het kerkgebouw dragen zij een neusmondkapje. Als zij op hun plaats zitten mag het kapje af.

 

‘Gezellig met allemaal anderen van mijn leeftijd’, ‘in groepjes dingen bespreken spreekt me echt veel meer aan dan een uur naar een dominee luisteren’, ‘soms denk je, waarom doen we dit, maar aan het eind van de tienerkerk is dat meestal wel duidelijk. Dat onverwachtse vind ik leuk’.

Zomaar wat reacties die je van tieners kunt krijgen die al naar de tienerkerk gaan. Tienerkerk is niet echt een dienst, maar vindt wel plaats tijdens de zondagse morgendienst. Aan de hand van een programma van Youth for Christ wordt er ingegaan op een bepaald thema. Niet alleen door te luisteren, maar de meest creatieve vormen worden bedacht. Lastig om uit te leggen. Dus tieners, kom gewoon een keer kijken! Hopelijk ontdek je dat ook jij tijdens de tienerkerk mag leren wat het betekent om Christen te zijn.

Voor wie 

De tienerkerk is speciaal voor tieners van de middelbare school (en een paar leiders). Of je wel eens naar de kerk gaat of naar welke kerk je normaal gaat maakt niet uit. De tienerkerk is voor alle tieners uit Woerden.

Waar en wanneer

Wanneer: (Bijna) iedere eerste zondag van de maand om 9.30 uur. Kijk op jongwoerden.nl voor de exacte data
Waar: het Arendsnest, de jeugdruimte in de Opstandingskerk. 

Contact

Michel Koekoek

jeugdwerker PKN Woerden
06 51311102,