Uitleg reserveren/afmelden voor kerkdienst

Aangepast 1 oktober 2021 Wij zijn heel dankbaar dat we bij elkaar mogen komen in onze kerkgebouwen om God en elkaar te ontmoeten. Natuurlijk willen we elkaar de ruimte geven, daarom houden we nog gepaste afstand van elkaar  in de banken of op de stoelen.

Reserveren blijft nodig

Rekening houdend met gepaste afstand tussen huishoudens kunnen we minder mensen verwelkomen dan anders. Om niemand bij de deur naar huis te moeten sturen, blijft reserveren voor de morgendiensten nodig. Voor het bijwonen van een avonddienst is reserveren niet nodig.

 • klik in de agenda of op de pagina kerkdiensten – live en online op de dienst die je wilt bezoeken;
 • meld je aan per huishouden;
  • wie graag de 1,5 meter afstand wil, kan dat aangeven;
  • kinderen graag apart aanmelden i.v.m. de leiding voor kindernevendienst en oppas;
 • na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail (deze hoef je niet mee te nemen, graag wel even checken).

Reservering ongedaan maken

Per ongeluk te veel plaatsen gereserveerd of toch niet in de gelegenheid om te komen?

 • annuleer zelf je tickets via deze site. Dit werkt hetzelfde als reserveren;
 • of bel of app z.s.m. een van de coördinatoren.

Hulp nodig?

Bel of app de coördinator van het kerkgebouw waar de dienst is.

Meer informatie

Reserveren kan voor de eerstvolgende dienst, te vinden via de agenda of de pagina online vieringen. Klik op de dienst die je wilt bijwonen.
Boven de algemene gegevens van de kerkdienst krijg is een reserverings-blokje te zien: (de namen van de tickets kunnen afwijken)

 • vul je naam en email adres in. Nog makkelijker: als je zorgt dat je bent ingelogd op het ledengedeelte, hoef je hier niets meer in te vullen en kun je na het reserveren hier je reservering terugvinden;
 • geef aan met hoeveel personen uit 1 huishouden je komt;
 • zodra je de reservering bevestigt, krijg je een bevestiging per e-mail toegestuurd;
 • de bevestiging hoeft (voorlopig) niet uitgeprint en meegebracht te worden.

Hulp nodig?

Neem contact op met het webteam.

Wij zijn heel dankbaar dat we live en online bij elkaar kunnen komen in onze kerkgebouwen om God en elkaar te ontmoeten. Natuurlijk willen we dit wel veilig en verantwoord doen en rekening houden met elkaar, vandaar dat er een aantal extra afspraken is.

Updates

Bijgewerkt: 18 oktober 2021

Basisregels
– handen wassen
, bij alle ingangen staan zuilen;
geen handen schudden en niezen in de elleboog;
thuisblijven en testen bij klachten;
goed ventileren;
geef elkaar de ruimte, zorg voor gepaste afstand.

Afspraken rondom de kerkdiensten

Gepaste of 1,5 meter afstand
De 1,5 meter is, voor wie dat wil, veranderd in gepaste afstand. Liever nog 1,5 meter afstand bewaren? Je kunt dit aangeven bij je reservering. In beide kerken is een speciaal vak gereserveerd. Twee tips:

 • geef bij binnenkomst aan als je een plek met extra afstand hebt gereserveerd, dan wijst het welkomstteam je de weg;
 • kom op tijd (15-20 minuten vantevoren) dan vermijd je de drukte.

Gepaste afstand betekent dat je één stoel/plek vrij laat tot het volgende huishouden. Mensen uit hetzelfde huishouden kunnen uiteraard naast elkaar zitten.

Reserveren morgendiensten nodig
Maximum aantal bezoekers voor een kerkdienst: 90, excl. kinderen en medewerkers.
Het is nog steeds nodig om te reserveren. Zo voorkomen we teleurstellingen bij de deur als het maximum aantal is bereikt.

Alle informatie over reserveren is te vinden op: weer naar de kerk
Voor avonddiensten hoeft niet gereserveerd te worden.

Ingang
Je mag alle ingangen gebruiken. Het welkomstteam wijst je de weg.

Wacht bij de ingang van de kerkzaal tot een vrijwilliger je je plek wijst. Je jas mag mee naar binnen, de garderobes worden niet gebruikt;

Zondagsbrief
Bij de ingang ligt een stapeltje en hij is ook digitaal te lezen in de app en op deze website;

Collecte
Bij de uitgang staan mandjes om een bijdrage te leveren aan de collecte. Het is natuurlijk ook mogelijk om digitaal te doneren via bovenstaande code, je bank of de kerkapp. De gegevens voor de collecte staan in de zondagsbrief en op de site.

Zingen en bidden
We breiden de gemeentezang uit;

Ventileren
We vinden het belangrijk om goed te ventileren, hierdoor kan het iets kouder zijn dan normaal. Houd hier gerust rekening mee.

Na afloop van de dienst
Blijf zitten tot een vrijwilliger je aanwijzingen geeft om de kerk te verlaten.
Bij droog weer is er buiten koffie/thee en limonade.

Afspraken rondom activiteiten in de kerk

We houden gepaste afstand.
Voor sommige activiteiten blijft het nodig om te reserveren om niemand teleur te stellen bij de deur. Dat wordt vooraf duidelijk vermeld.

Afspraken rondom verhuur van onze kerkgebouw aan derden

We hanteren de regels van de overheid.

Speciaal voor de allerjongsten tot 4 jaar is er iedere zondagmorgen oppas. Vanaf een kwartier voor aanvang van de dienst kun je je kind(eren) daar brengen. De welkomstheren en –dames kunnen je precies vertellen waar de oppas is.

Contact

Praktisch

Als je je kind(eren) brengt is het prettig voor de oppas als je een tas meegeeft luiers, doekjes, speentje, knuffels etc). We stellen het op prijs als je bijzonderheden doorgeeft, zodat de oppas daar rekening mee kunnen houden. Het is niet de bedoeling dat de oppas de kinderen ook hapjes of voeding geeft, denk hier even aan in het dagritme wanneer je gebruik wilt maken van de oppasdienst. In de ruimte zijn alle benodigde voorzieningen voor de kleintjes. Zo is er een box, een wipper, een speelkleed en voldoende speelgoed voor de verschillende leeftijden. Een veilige omgeving om heerlijk te spelen met andere kindjes terwijl papa en mama in de kerk zitten! 

Vanaf 4 jaar mogen de kinderen mee de dienst in en gaan zij een gedeelte van de dienst naar de kindernevendienst.

Ophalen voor de zegen

Tijdens de collecte mag je je kind(eren) weer ophalen, zodat we allemaal, jong en oud, de zegen van onze God kunnen ontvangen. Let op: als we met elkaar Avondmaal vieren, lukt het niet altijd om voor de zegen je kind(eren) op te halen.

Helpen bij de oppas?

Ben je 12 jaar of (veel) ouder, dan zouden we het heel leuk vinden als je komt helpen bij de oppas. Je past nooit alleen op. Het belangrijkste is dat je zorgt dat de kinderen het naar hun zin hebben. Lijkt het je leuk? Ook al is het maar 1 keer per kwartaal, laat het ons weten. Kom een keer kijken. Of geef je op bij een van de contactpersonen.

Zo maken we het met elkaar mogelijk dat ook ouders van jonge kinderen de dienst kunnen bijwonen.

Kinderen zijn voor God net zo belangrijk als volwassenen en jongeren. Daarom vinden wij het ook belangrijk dat kinderen ervaren dat ze er helemaal bij horen in de gemeente en welkom zijn in de dienst. Als ze het willen mogen ze ook een taak vervullen.

De uitleg tijdens de preek is alleen vaak te moeilijk voor kinderen van de basisschool. Daarom kunnen zij na het kindermoment naar hun eigen ruimte. Net voor de collecte komen ze weer terug in de kerkzaal.

Meer weten?

Update 12 oktober 2020: We zijn dankbaar dat we de tieners weer kunnen verwelkomen in de tienerkerk. Deze zal net als anders gehouden worden in het Arendsnest. Tieners mogen via de zijingang aan de Wilhelminaweg naar binnen en lopen meteen door naar boven. Bij binnenkomst en bij uitgaan van het kerkgebouw dragen zij een neusmondkapje. Als zij op hun plaats zitten mag het kapje af.

 

‘Gezellig met allemaal anderen van mijn leeftijd’, ‘in groepjes dingen bespreken spreekt me echt veel meer aan dan een uur naar een dominee luisteren’, ‘soms denk je, waarom doen we dit, maar aan het eind van de tienerkerk is dat meestal wel duidelijk. Dat onverwachtse vind ik leuk’.

Zomaar wat reacties die je van tieners kunt krijgen die al naar de tienerkerk gaan. Tienerkerk is niet echt een dienst, maar vindt wel plaats tijdens de zondagse morgendienst. Aan de hand van een programma van Youth for Christ wordt er ingegaan op een bepaald thema. Niet alleen door te luisteren, maar de meest creatieve vormen worden bedacht. Lastig om uit te leggen. Dus tieners, kom gewoon een keer kijken! Hopelijk ontdek je dat ook jij tijdens de tienerkerk mag leren wat het betekent om Christen te zijn.

Voor wie 

De tienerkerk is speciaal voor tieners van de middelbare school (en een paar leiders). Of je wel eens naar de kerk gaat of naar welke kerk je normaal gaat maakt niet uit. De tienerkerk is voor alle tieners uit Woerden.

Waar en wanneer

Wanneer: (Bijna) iedere eerste zondag van de maand om 9.30 uur. Kijk op jongwoerden.nl voor de exacte data
Waar: het Arendsnest, de jeugdruimte in de Opstandingskerk. 

Contact