Wat kan wel? Elkaar online ontmoeten

In juni organiseerden we een brainstorm over de zomerperiode met de vraag: “Wat kan wel?”

Toen kwam naar voren dat de onderlinge ontmoetingen wel gemist worden. In het kerkblad stond een verslag van deze bijeenkomst en nadien ontvingen we de volgende verhalen binnen van een aantal spontane initiatieven onder de noemer: Maar dit kan wel!

Liefst 18 deelnemende teams, die op zaterdagavond 11 juli tegen elkaar de strijd aanbonden tijdens de Online Kerk Pubquiz rondom het thema De Bijbel.
Teams van verschillende leeftijden (tieners, twintigers, dertigers en ga zo maar door), maar vanwege de online variant werd ook vanaf diverse locaties ingebeld: Woerden, Kamerik, Zegveld, maar vanaf Texel speelde Frans en Jitske van Dijke mee, en vanuit de vooruitgeschoven post Groesbeek meldden zich Ada & Ruud van der Herberg en Hetty & John Lievestro aan. Steeds werden de vragenronden afgewisseld met een korte creatieve opdracht, zoals:

  • Bouw een zo hoog mogelijke toren van Babel vangebruiksvoorwerpen uit huis (bijna 3 meter hoog werder een in Molenvliet),
  • beeld 1 van de 10 geboden uit,
  • maak een regenboog zo goed mogelijk na, 
  • beeld de kinderbijbelprent van de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria zo goed mogelijk uit.

Na ruim 2,5 uur spelplezier kwam er uiteindelijk een nipte winnaar uit de bus, namelijk Team Café Hordijk (136pt) wist Team De 4 Wijzen (132pt) en Team Schippersstraat (127pt) achter zich te houden. Al met al een geslaagde zaterdagavond met elkaar. Wij hebben het met veel plezier georganiseerd.

 

Joost & Jolanda Schelling