Veel gestelde vragen

Voor ieder belijdend lid betalen wij 5 euro per jaar aan het landelijk dienstencentrum. Voor alle andere leden betalen we niets. Dit geld gaat in de solidariteitskas. Uit deze kast ondersteunt de Protestantse kerk gemeenten met weinig financiële middelen.

Ieder lid van de gemeente ontvangt het kerkblad thuis. Er staat ook een aantal exemplaren in de Kruiskerk en de Opstandingskerk en in de andere PKN kerken in Woerden: Het Baken, de Maranathakerk, de Petruskerk en de Lutherse kerk.

Om de privacy van onze leden te beschermen staat het kerkblad niet op het openbare gedeelte van deze site. Leden kunnen het kerkblad bekijken via het ledengedeelte.

Aan het begin van iedere kerkdienst brandt voor in de kerk de Paaskaars. Deze kaars brandt als teken van Gods aanwezigheid in de dienst. Hij heet ons welkom. Wil je meer wilt weten over de oorsprong en traditie van de Paaskaars kijk dan op de pagina  Oorspong en betekenis van de Paaskaars.

Bij de verschillende activiteiten en vergaderingen branden we vaak een kleine versie van de Paaskaars. 

 

 

 

Ja! Daar zeggen we als kerk volmondig JA op. We willen nadrukkelijk een inclusieve kerk zijn. Althans we proberen dat zo goed mogelijk te doen. Dat betekent dat we niemand op voorhand uitsluiten. En verder kennen we gelijke ‘rechten’ binnen de gemeente toe aan mensen. Iedereen is daarom welkom aan de Maaltijd van de Heer en kan een taak in de gemeente oppakken. We kijken daarvoor niet naar je geaardheid, maar naar het verlangen om bij de kring van Jezus Christus te willen horen.

Mocht je al op onze pagina over trouwen hebben gekeken, dan zul je zien dat het bij ons ook mogelijk is om een zegen over jouw huwelijk te ontvangen, ook als er sprake is van een levensverbintenis, anders dan een huwelijk tussen man en vrouw.

Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust aan ons als gemeente. Ook als je behoefte hebt aan een gesprek over jouw identiteit en gender in relatie tot je geloof.

Als gemeente zijn wij aangesloten bij stichting wijdekerk.nl. Stichting Wijdekerk is een initiatief van een groep christenen, zelf LHBT+-persoon of nauw betrokken bij LHBT+-mensen. Hierbij staat LHBT+ voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en + voor een andere genderidentiteit of een andere seksuele gerichtheid (tussen gelijkwaardige personen). Klik op hun logo voor meer informatie.

Contact

Predikant – vacant

We mogen in september ds Antje Groenendijk verwelkomen

Ja zeker! We verwelkomen je graag als gast in onze diensten. De diensten zijn open voor iedereen. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, je bent welkom!