Vamos steunt stichting Shailoh in Lima, Peru

2

Sinds begin 2014 steunt Vamos een project voor tiener- en jeugdwerk in Lima in Peru. Deze steun is mogelijk dankzij een legaat dat de diaconie heeft ontvangen voor dit werk. Het project Brazos Abiertos van Jeugd met een Opdracht staat midden in de sloppenwijk Nueva Juventud. De sloppenwijk ligt naast de vuilnisbelt en telt circa 7000 mensen.

De mensen wonen en leven hier onder slechte omstandigheden.  De Nederlandse Jordi en Ria Bosch zijn enkele jaren geleden samen met een echtpaar uit Colombia en iemand uit de VS met dit project begonnen. Brazos Abiertos betekent ‘Geopende armen’. Het project bestaat uit een schooltje en kerk en fungeert als een soort buurthuis waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. Alle kinderen, tieners en volwassenen worden met open armen ontvangen.  Er wonen veel alleenstaande moeders die vaak veel hebben meegemaakt en hard moeten werken om de eindjes aan elkaar te knopen.

De tieners in de wijk staan bloot aan veel verleidingen. Velen van hen krijgen geen stimulans van thuis en worden vaak aan hun lot overgelaten. Het merendeel haakt af van school en hangt op straat, wat voor een aantal leidt tot drugsgebruik en criminaliteit. Voor deze groep hebben ze een apart centrum gebouwd met ruimte voor allerlei activiteiten. Een ruimte om zich te vermaken maar ook voor huiswerkbegeleiding, sport en spel. Lokaal was er al steun van de leiders van de wijk en de kerk en met de bijdrage van Vamos konden ze het centrum opbouwen en een coördinator 1aanstellen. Jordi Bosch schrijft begin december aan ons:  ”Het tienerwerk is echt een succes en we hebben momenteel ruim twintig tieners die iedere week komen. Gisteren kwamen er zelfs ook een aantal naar de kerkdienst! Voor het komende jaar staat er een uitbreiding van het tienerprogramma op de planning. Er komen enkele vrijwilligers bij, waardoor we doordeweeks meer inloopavonden gaan houden, muziekles op zaterdag en wie weet wat nog meer op ons pad komt.”

Voor meer informatie over Jordi en Ria Bosch zie hun website: www.shailoh.org en www.brazosabiertos.net

Namens de Vamos-werkgroep,
Alwin Oerlemans