Vamos steunt project Casa Adalia in Quito Ecuador

casa

Sinds 2015 steunt Vamos Woerden een project Casa Adalia voor jonge vrouwen in Quito in Ecuador. Deze steun is mogelijk dankzij een legaat dat de diaconie heeft ontvangen voor dit werk. Oud-Woerdense Desiré Zova-Treur is in 2013 met dit project begonnen.

Het project Casa Adalia is een nazorg tehuis voor jonge vrouwen die zijn gered uit de seksindustrie of slachtoffer dreigen te worden van mensensmokkel. De meisjes wonen daar in een veilige en verzorgde thuissituatie waar ze in staat zijn om emotioneel en fysiek te genezen. De meisjes van Casa Adalia wonen inmiddels niet meer in hetzelfde huis omdat dit gehuurde huis werd verkocht en Casa Adalia moest verhuizen. Maar het positieve is dat er voor dit project mede dankzij een gift van Vamos een nieuw huis kon worden aangekocht. Ook heeft Vamos een verzoek om de binnenplaats van het nieuwe huis te overkappen gehonoreerd zodat een werkplaats ontstaat voor EsperanzArt. Dit is een opleiding voor kwetsbare vrouwen waarvan een aantal alleenstaande moeders met jonge kinderen. Er worden praktische vaardigheden aangeleerd, bijvoorbeeld het maken van sieraden.
Het derde aandachtsgebied van Casa Adalia is het bieden van hulpverlening aan volwassen prostituees die werkzaam zijn in een slechte deel van Quito.
Kortom het project Casa Adalia werkt om mensenhandel te voorkomen en steun te verlenen aan de slachtoffers daarvan.

Namens de Vamos-werkgroep,
Arja de Vink