Update vanuit Rusland

Van Atie de Koning ontvingen we weer een update van ‘Gods huis van genade’ dat wij als gemeente ondersteunen. Wilt u dit project ook ondersteunen? Dat kan door het mee te nemen in uw gebed of een gift over temen naar Stichting Diaconale Initiatieven Woerden, NL37RABO03737 13 908, o.v.v. Rusland-Project.

Lieve Vrienden van Nikolaj,

SHALOM!

“Ik had nooit kunnen dromen, dat ik in Holland zulke trouwe vrienden zou krijgen. Vrienden, die me al  jaren helpen om zwervers en boefjes, klein en groot, op JEZUS te wijzen en zo nodig onderdak te geven”, schreef Nikolaj.

Ook nu hij ziek is en een week geleden zijn eerste chemokuur kreeg, gaat hij toch door met zijn roeping. Het verbaast hem zelf dat hij niet ziek is geweest van de chemokuur. Hij dankt er GOD voor. Voor de tweede chemokuur, moet hij met nog twee zieken naar Sint-Petersburg. Zoals hij zelf schrijft: “Daar in Sint-Petersburg zijn specialisten en apparatuur, daar zullen wij drieën de verdere chemokuren krijgen.” Dat zou mooi zijn!

Waarheen is hij al gestuurd in zijn ziek zijn ? Eerst Toela voor de onderzoeken, toen naar Moskou voor nog meer onderzoeken en de operatie, nu in Woronjezj voor de eerste chemokuur en straks naar Sint Petersburg voor de volgende zeven kuren.

Wat een gesol met zieken…

Nikolaj beloofde een kasboek van de gemaakte ziektekosten bij te houden. Eer hij alle acht chemokuren heeft gehad, zal het wel september – oktober zijn. Zoals hij alles honderd procent doet, doet hij ook dit.

Nikolaj is nu bij zijn vriend Victor, zij hebben jaren geleden samen in Woronjezj een Opvangcentrum opgezet: een groot huis vol bedden, met vele helpers en Victors vrouw als prima kok. MAAR… er is in augustus een rechtszaak, want 2 opvangcentra vindt de leiding van de stad onzin… “Een Opvang is genoeg”, zeggen ze. Nikolaj en Victor gaan morgen deze juridische strijd aan. Gelukkig heeft het ziekenhuis de deuren al voor hen opengezet. Daar mogen zelfs zwervers met tuberculose heen gebracht worden.

Nikolaj is nog ziek, maar hij is er niet veel mee bezig. Hij eet gezond, veel fruit en geen dierlijke vetten. Hij bidt en gelooft bovenal, dat Jezus hem genezen zal.

In Gods Huis van Genade is Nikolajs vriend Sasja als leidinggevende  gekomen. Vele jaren zaten Nikolaj en Sasja gevangen in een Kamp voor gevangenen met t.b.c. Daar bouwden ze een Kerkgebouw! De directeur was gelijk beroemd onder zijn collega’s 😇 Deze Sasja helpt nu in Gods Huis van Genade. Groot Cadeau voor Nikolaj, want deze Opvang is zo bekend aan het worden. Op dit moment wonen en werken daar al 15 gasten.

Mijn neef en vriend Hendrie Dorland onderhoudt de website www.rusland-groep.nl.

Grote complimenten.

Velen vroegen mij, om toch gewoon het rekeningnummer bij mijn verslag te zetten. Bij deze dank ik onze Vader voor alle hulp om dit Wonderlijke Werk voor gevangenen en zwervers in Rusland al zoveel jaar te kunnen doen. HIJ voorziet, dankzij de vele GOEDE GEVERS.  

Atie de Koning-Bos.