Update vanuit Gods Huis van genade

Atie de Koning Zaterdag 19 december 2020 is Nikolaj jarig. Hij wordt dan 65 jaar. Wees gerust, hij gaat niet met pensioen. Juist niet!  Als er iemand geniet van de opdracht die hij van God heeft gekregen en die hij  wil vervullen, dan is dat NIKOLAJ wel. Zijn hoofd en hart zijn altijd bezig om zoveel mogelijk mensen aan de voeten van Jezus te brengen. In of buiten Gods Huis van Genade, dat maakt niet uit. Wie daar aan de deur klopt, wordt binnen gelaten. Een jonge moeder met twee kleine kinderen klopte gisteren aan. Thuis was het niet langer veilig. Nu zijn er drie kinderen in huis. Tot grote vreugde van Nikolaj, hij had als kind geen dak boven zijn hoofd…

Goed gedrag

Sergei, Nikolajs rechterhand en kok in het Huis werd een tijd geleden drie keer betrapt op het drinken van alcohol. Hij moest dus vertrekken. Dat was heftig voor allebei. Nikolaj bracht hem bij een Amerikaanse christen-vriend die ook een opvang leidt. Sergei kwijnde daar weg. Gelukkig mocht hij na een jaartje weer naar Nikolaj. Het was een verrassing voor Sergei dat zijn uitkering (invalidenpensioen) werd verhoogd vanwege zijn goede gedrag de laatste jaren. Dat was een feestje waard.

Er is ook nieuws uit de schapenschuur: Er zijn twee lammetjes geboren! Ik kreeg al foto’s, ook van de andere schapen, de ganzen en kippen.

Een andere auto?

Mijn standaardvraag aan Nikolaj is steeds: “Wat staat er bovenaan je lijstje?” “Een andere auto”, schreef hij meteen. “Mijn auto heeft nu 513.000 kilometer gereden. Pas ben ik van achteren aangereden door een 20-jarige student zonder rijbewijs! Vreselijk, dat maakt de auto nog minder waard bij een mogelijke verkoop. Ik laat de schade repareren, maar ik blijf eerlijk en zal dit bij de verkoop benoemen.”

De volgende dag schreef hij: “Sorry, sorry, mama Atie, dat is niet het goede antwoord op je vraag!! Jullie doen allemaal al véle  jaren zoveel! TOCH is een andere auto geen luxe. Ik heb de auto letterlijk Elke Dag nodig voor de gasten en voor ons Bedrijf.

Een wens van mij is om het hele terrein van Gods Huis van Genade te asfalteren. Wij zijn al begonnen en we willen er zo graag mee doorgaan: asfalteren langs de garage, de autowerkplaats – het gastenverblijf – de kassen – tot aan de koeienstal. Het dorpje Majskii is echt nog een Blubberdorp. We hopen en bidden, dat het stadsbestuur van Sjokino (de stad vlakbij) een asfaltweg naar Majskii aanlegt. Humor, Majskii telt 8 huizen, ons adres van Gods Huis van Genade is  Majskii 8A.”

Dankbaar!

“Maar mama, ik wil nu niets aan mijn Hollandse Vrienden vragen, maar hen vooral bedanken. Iedereen, kan hier Jezus leren kennen, krijgt een bed, drie maaltijden per dag, kan werken, medische verzorging krijgen en kleding, Dankzij onze Hollandse vrienden. Elke aardappel, boterham, groente, fruit en pap, is er dankzij onze Hollandse vrienden. Elke koe en stier, kip en haan, alle kuikentjes, elk schaap en elke ram en elk lammetje, is er dankzij onze Hollandse vrienden.
God weet, hoe dankbaar ik voor hen ben en dat ik mijn Hollandse vrienden elke dag zegen.“

Als wij Nikolaj allemaal zaterdag 19 december, op zijn verjaardag, zegenen, zal dat zeker voor hem het allermooiste cadeau uit de hemelen zijn.