Update: afschalen corona maatregelen

Van de kerkenraad Als kerk sluiten we verder aan bij de versoepelingen die de overheid heeft aangegeven. 

Voor die mensen die graag nog wat afstand houden tijdens de viering, blijft het vak waar men op 1,5 m afstand kan zitten nog even open.
Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, mag natuurlijk wel als je dat fijn vindt.

Ontmoeting

De kerk is niet alleen de plek waar we God ontmoeten, maar ook elkaar en wij hebben gemerkt dat veel mensen het gemist hebben, daarom is koffiedrinken na afloop van de kerkdienst weer mogelijk, met inachtneming van het volgende:

  • blijf elkaar ruimte geven, aandacht voor kerkgangers met een kwetsbare gezondheid is en blijft gewenst.;

  • we starten ca 5 minuten na afloop van de dienst met koffiedrinken, zodat iedereen die dat wil de tijd en ruimte heeft om rustig te vertrekken;

  • elkaar begroeten met een handdruk wordt afgeraden;

  • was regelmatig je handen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten.

Op deze manier willen we elkaar de ruimte bieden om te vieren en te ontmoeten.

Eerdere updates

25 februari 2022
Van de kerkenraad
Vanaf zondag 27 februari hanteren we geen maximum aantal bezoekers meer in de kerk en is het dus ook niet meer nodig om te reserveren. De kerkenraad laat weten blij te zijn deze stap kunnen zetten en iedereen weer welkom te kunnen heten! Wel blijft het belangrijk dat iedereen die corona gerelateerde klachten heeft, thuis blijft.

In de kerk hoeft geen 1,5 meter afstand meer te worden gehouden te worden. Voor die mensen die wel graag nog 1,5 meter afstand houden, zal één deel van de kerkzaal ingericht worden waar dat mogelijk is. Wie daar graag gebruik van wil maken, kan dat aangeven bij het welkomstteam als hij of zijn binnenkomt.

Omdat er nog steeds veel besmettingen zijn, vraagt de kerkenraad iedereen om een mondkapje te gebruiken bij het in- en uitgaan van de kerk, op die manier kunnen we besmettingen voorkomen.

Ondanks dat het koffiedrinken na de kerk gemist wordt, vindt de kerkenraad het nog iets te vroeg om dat weer te gaan doen.

Vanaf 27 februari is het gebruik en de verhuur van de zalen ook weer mogelijk. Iedereen die dat wil, kan contact opnemen met de coördinatoren van onze kerkgebouwen.

Uiteraard houden we de adviezen van de PKN in de gaten en zullen we over een plm 3 weken het beleid opnieuw bekijken.

Houd moed, heb lief

Ook nu er weer steeds meer kan, blijft het belangrijk om rekening met elkaar te houden en verbindingen te blijven zoeken. Ter bemoediging het refrein van het lied ‘Zo wil ik leven’ van Matthijn Buwalda. 

Alsof de liefde al gewonnen heeft
Je wint als je vertrouwen geeft
alsof er kracht zit in wat kwetsbaar is
en vriendelijk zijn z’n doel niet mist

Zo wil ik leven!