Tweede operatie Nikolaj

Diaconie Van Atie de Koning ontvingen we weer een update van het Rusland-project dat wij als gemeente steunen.

“Nikolaj, de beheerder van Gods Huis van Genade  bezocht dinsdag 12 oktober het ziekenhuis van Sint Petersburg de professor, die hem vertellen zou, wat wijs is na de operatie, de chemokuren en alle onderzoeken rond blaaskanker. Nikolaj had mij al gezegd: “Wat de professor mij ook aanraadt, ik zal het doen, ook al is het een tweede operatie!”

Hij kreeg van de professor het advies: “Laat je toch nog een keer opereren, ook al ben je “medisch schoon”, geen kankercellen, dan hoef je daarna nooit meer ongerust te zijn”. In het gesprek dat volgde maakte de professor duidelijk dat hij de complete blaas zou verwijderen, ook al was die nu schoon. Voor Nikolaj was dat het sein om zich nu niet te laten opereren. Deze ingreep was wel erg onherroepelijk.

Hij is teruggegaan naar Gods Huis van Genade en heeft daar zijn werk voortgezet. Wel heeft hij nu het advies gevolgd om even rust te nemen. Eind oktober is hij met Serge naar vrienden in een kuuroord aan de Zwarte Zee vertrokken om daar even bij te komen. Ook heeft hij zich voorgenomen zo gezond mogelijk te eten: veel groente en fruit. Er is ook veel gebed voor zijn gezondheid: in Rusland en in Nederland.

Het wordt winter in Rusland. Nikolaj en zijn vriend Victor zullen weer veel “lammen en blinden” een maaltijd en een dak boven hun hoofd gaan geven. Dat Is HELEMAAL het hart van Nikolaj. Zijn mails eindigen vaak met de regel: “God zal alle goede gevers in Nederland honderdvoudig zegenen om hun liefde voor Rusland”.

Tot zover het bericht over Nikolaj en het werk in Rusland. Ook ik ben onder de indruk van al die goede gevers. Ja, aan Gods zegen is het al gelegen.”

Dit project steunen

Je kunt het project steunen door het mee te nemen in je gebed of door een financiële bijdrage over te maken naar SDIW – Stichting Diaconale Initiatieven Woerden, NL 37 RABO 03737 13908, t.a.v. Rusland project.

Meer lezen

Neem een kijkje op de website www.rusland-groep.nl