Podcast: het wonder van Woerden

“Met twee benen in de kerk en met twee benen in de samenleving. Het is daarom maar goed dat we met zijn tweeën zijn.” Zo omschrijven predikanten Joost Schelling en Jan Willem Stam hun podcast ‘Het Wonder van Woerden’. In deze podcast vertellen de beide predikanten de wonderlijke en inspirerende verhalen van hun leven en werken in deze 650 jaar jonge stad. En hoe mooi is het om in het feestjaar van de gemeente Woerden met deze podcast te starten. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe podcast, die wordt opgenomen in Café De Pompier aan het kerkplein. De podcasts zijn te vinden op Spotify of via de website Soundcloud: https://soundcloud.com/hetwondervanwoerden.

Twee eigenzinnige dominees

“Het was al langer een wens om een podcast te gaan maken”, zo vertelt Jan Willem. “En na een geslaagd gezamenlijk geloofsbelijdenistraject eind 2021 was het tijd voor een nieuw project”, vult Joost aan. “We zijn aan de ene kant erg verschillend van elkaar, qua hobby’s, theologische interesses en aanpak van het werk, maar aan de andere kant ook helemaal kind van onze tijd en staan we beiden open en kritisch in deze samenleving.” “En tijdens onze eerste proefuitzending ervoeren we een prettige onderlinge chemie”, stelt Jan Willem, “dus ja, laten we het dan maar proberen. Daarom denken we Woerden mooie en ook eigenzinnige verhalen te kunnen vertellen.”

Insteek voor de podcast

De podcast van 30 minuten is opgezet als een goed en onderhoudend gesprek, waarbij de microfoon open staat. Soms schuift er een gast aan, zoals meteen bij de eerste uitzending arts Aukje Kreuger. Zij is net terug van een verblijf in het vluchtelingenkamp op Lesbos, waar ze via stichting Bootvluchteling vrijwilligerswerk heeft gedaan. Over haar ervaringen, maar ook de nieuwe vluchtelingencrisis in Oekraïne praatten ze door. De podcast kent verder aandacht voor een recent gelezen (theologisch) boek en een mooie quote om de podcast mee te besluiten.

Waar en hoe vaak?

Op vrijdag 22 april is de eerste podcast online gekomen. Daarna zal er elke 2 weken een nieuwe podcast beschikbaar komen. ‘Het Wonder van Woerden’ is te vinden op Spotify of via de website van Soundcloud: https://soundcloud.com/hetwondervanwoerden.  Natuurlijk ontvangen Joost en Jan Willem graag feedback op de uitzendingen. Dus deel uw reacties, gedachten, ideeën en thema’s gerust met hen via .