Ontmoeting en ontspanning

Update van House of Hope Ontmoeting en ontspanning. Twee woorden die wij makkelijk uitspreken. Twee woorden die centraal staan bij House of Hope. En tegelijk twee woorden die soms moeilijker kunnen zijn dan wij ons voor kunnen stellen.

Daarom zijn we zo blij met onze trouwe bezoekers, de goede contacten met Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart, gemeente Woerden en de vrijwilligers van Stichting Ontmoeting die op maandag taalles verzorgen in de Kruiskerk. Zij helpen regelmatig nieuwe statushouders de eerste stap over de drempel van House of Hope te zetten. Want ja… met een bekende is dat toch veel makkelijker dan alleen, zeker als je denkt niemand te kennen. Steeds vaker zien wij dat dat laatste idee lang niet altijd klopt. Pas nog ontdekte een statushouder uit Jemen, die nog in het hotel wacht tot zijn huis klaar is, dat er iemand was die hij kende uit een AZC in Den Haag. En een jonge vrouw uit Armenië zag een klasgenoot van de taalles. De stralende ogen op zulke momenten leren ons elke keer weer hoe belangrijk ontmoetingen zijn. Met Nederlanders, maar ook met mensen die in (ongeveer) dezelfde situatie zitten.

Als de eerste stap is gezet proberen vrijwilligers en vaste gasten te zorgen voor ontspaning. Het enthousiasme om voor elkaar te vertalen is groot. Net als het enthousiasme om nieuwe bezoekers zich welkom te laten voelen in de groep. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat de nieuwe bezoeker al vraagt of hij in de groepsapp mag, voor we daar zelf om kunnen vragen. En ook horen we steeds vaker dat er buiten House of Hope om ook met elkaar wordt afgesproken. Om te wandelen, te voetballen, bij elkaar te eten of bijvoorbeeld om mee te gaan naar de tandarts.

We zijn enorm dankbaar voor deze ontwikkelingen! We voelen ons gezegend dat we als kerken zo mogen laten voelen dat als je hier een nieuw leven moet opbouwen je welkom bent! Dat je gezien en geliefd bent! We hopen en bidden dat we dat nog heel lang kunnen doen. Bid u, bid jij met ons mee? En natuurlijk ben je welkom om een keer binnen te lopen en te ervaren of House of Hope een plek is waar jij je ook voor in wilt zetten.

Kijk ook eens op onze website houseofhopewoerden.nl

Het HoH-kernteam (Karin Bol, Dianne van Duuren, Sjoerd Plantenga en Klaas de Wit), , 06 82663134