Nieuws uit Gods Huis van Genade

Van Atie de Koning ontvingen we een enthousiast verslag over Gods Huis van Genade dat wij als gemeente ondersteunen.

‘O, er is zo’n fantastisch familiekerstfeest geweest in Gods Huis van Genade, de plek waar in Rusland ex-gevangenen, daklozen en gekwetste mensen worden opgevangen. Nikolaj nodigde kinderen uit. Met hun vader of moeder die in Gods Huis van Genade “gelogeerd” hadden en weer zelfstandig kunnen wonen. Zo, dat hoefde hij niet twee keer te vragen. Het werd heel druk. Het feest begon buiten met een wedstrijd “sleetje rijden de heuvel af”. Wie het verste kwam werd de winnaar.

Daarna ging het feest verder in het warme en feestelijk versierde huis. Natuurlijk was er gebed, werd er gezongen en werd er gesmuld aan een feestelijk gedekte tafel met lekkere hapjes en vruchtensappen. Elk gezin verraste Nikolaj door hem een mooie eigen kaars te geven. Ik vond dit feest van Nikolaj zo goed bedacht. De kinderen konden nu zelf zien waar papa of mama geweest waren. Ook konden ze beleven dat ze niet de enigen zijn, wiens papa of mama gevangen heeft gezeten!

Toen ik laatst aan Nikolaj vroeg wat hij nog meer op zijn verlanglijstje had staan, naast de zo nodige bedrijfsauto, vertelde hij dat hij nog een groentekas wilde bouwen. Ook zou hij graag de boomgaard verder te vullen met appel -en perenbomen. Snap ik, dit zijn zo de bron van vitamines. Er staat al een kas op het terrein. Victor, een van de gasten in het Huis, heeft alle geduld om elke uitloper van tomaten, komkommers en courgettes voorzichtig op te binden. Nikolaj is er elk jaar weer van onder de indruk. Reismaatje Lenie en ik hebben hem ook bezig gezien. Dit is duidelijk Victors talent!

Al ruim tien jaar helpt de Stichting HAELLA Nikolaj financieel. Ook dit jaar mochten we een aanvraag indienen. We hebben nu geld gevraagd voor dit project. HALLELU-JAHWE! Binnen twee weken is het geld beschikbaar gekomen. Ik heb Haella’s goedkeuring meteen aan Nikolaj geschreven. Hij liet meteen weten hoe blij hij is.

Er is in de dertig jaar dat ik voor Rusland bezig ben, heel wat veranderd. Er gaan nu geen brieven en pakjes meer op de post naar Rusland. Destijds konden na de val van het IJzeren Gordijn Bijbels naar Rusland gestuurd worden. Onze zoon Eelke en ik genoten van de ritjes naar Gouda om daar zijn auto te vullen met Russische Bijbels, kinderbijbels, gekregen/gekocht bij Friedensstimme. De portokosten waren jaarlijks net zo hoog als de kosten voor een reis naar Rusland. Nu heeft Rusland een eigen Bijbelorganisatie GIDEON in Sint Petersburg. Nikolaj is er de onderdirecteur. Het Nieuwe Testament mag van president Poetin vrij uitgedeeld worden. Een WONDER!

Haha, Nikolaj “strooit” dus nu overal de nieuwe testamenten uit.

Ik heb genoeg geschreven. Bij deze bid ik iedereen een wonderlijk gezond 2021 toe in deze vreemde tijd. Gelukkig komt Bruidegom JEZUS gauw Zijn Bruid – de Kerk ophalen. Dat lees ik in 1 Thessalonicenzen 4:15-18. Ja, Paulus, dit troost mij zeker! Ik zie ernaar uit en ik ben er klaar voor. Maranatha, Jezus, kom!

Verbonden in de liefde van Yeshua, de Messias.

Atie de Koning – Bos’

Meer weten? Kijk op www.rusland-groep.nl