Wie wij zijn

Allereerst, wat ontzettend leuk dat je een kijkje neemt op onze site!

We weten natuurlijk niet wat de reden is dat je kijkt, maar als je kijkt omdat je je aan het oriënteren bent op een kerk die bij je past, dan willen we je ook graag wijzen op het informatiepakket dat we als Protestantse kerken in Woerden hebben gemaakt. Dit pakket kun je vinden op de openingspagina van onze gezamenlijke website.

Wil je je breder oriënteren? Neem dan een kijkje op de site van de Raad van Kerken Woerden. We wensen je veel zegen bij je zoektocht naar een geloofsgemeenschap waar jij je thuisvoelt en de ruimte voelt om samen met anderen te groeien in geloof, hoop en liefde van onze God!

Hieronder volgt meer informatie over onze gemeenschap. Je bent meer dan welkom als gast of als lid

Even voorstellen

De Gereformeerde Kerk Woerden – Zegveld wil een gastvrije en inspirerende gemeente zijn waar iedereen uit Woerden en omliggende plaatsen welkom is en waar iedereen zich welkom voelt. Gelovige, zoeker en twijfelaar, jong en oud. Lid of gast.

Voor een groot deel van de gemeente vormen de zondagse het hart van de gemeente. Iedere zondagmorgen komen we in de Kruis- en Opstandingskerk samen om God en elkaar te ontmoeten. De één rotsvast vertrouwend, de ander zoekend. Jonge gezinnen, maar ook mensen met meer levenservaring. Eeuwenoude Psalmen wisselen we af met nieuwe liederen. Begeleid door het orgel, de vleugel of het combo. We vinden het heel belangrijk om uit de Bijbel te lezen. Gods grote verhaal komt echt tot leven als we de bijbelverhalen daarna kunnen verbinden met ons eigen leven. Soms helpt een poplied, krachtig beeld, actueel thema of persoonlijk verhaal daarbij.

Geroepen door God, geraakt door zijn boodschap van liefde, gezonden in de wereld

Gods liefde is zo groot, dat we die niet voor onszelf mogen houden. We oefenen om Gods liefde door te geven aan elkaar en aan de wereld om ons heen. Soms in een gesprek of met een bloemengroet, soms door praktische (financiële) hulp te bieden of door ook buiten de kerkmuren Gods verhaal te laten klinken.

Eén kerk met 2 wijken en 2 kerkgebouwen

Als gemeente hebben we 2 kerkgebouwen: de Kruiskerk en de OpstandingskerkRondom ieder kerkgebouw is een eigen geloofsgemeenschap actief en tegelijk wordt ook veel samen gedaan.  De beide gemeenschappen hebben hun eigen kenmerken en accenten. We kunnen ze hier omschrijven, maar beter is het om het te ervaren. Kom gewoon eens binnen op zondag of bij een van de (doordeweekse) activiteiten!

De meeste gemeenteleden maken deel uit van de wijk rond het kerkgebouw dat in hun buurt staat. Maar natuurlijk ben je vrij om zelf te kiezen. Kies je ervoor om je aan te sluiten bij de gemeenschap rond het andere kerkgebouw, dan is het fijn als je dat doorgeeft aan het kerkelijk bureau of aan een van de predikanten, je ouderling of contactpersoon. Zo is het voor iedereen makkelijker om met elkaar in contact te blijven.

 

Onderdeel van de wereld

Natuurlijk leven we als kerk niet op een eiland, maar zijn we onderdeel van Gods wereld en Zijn wereldwijde kerk. We doen daarom veel samen met de andere (Protestantse) kerken in Woerden, Woerdense en landelijke (christelijke) organisaties en maken onderdeel uit van de Protestantse Kerk Nederland.