Wie wij zijn

leer ons kennen
leer ons kennen

Bijvoorbeeld tijdens de koffie na de dienst

leer ons kennen
leer ons kennen
leer ons kennen
leer ons kennen
Wie wij zijn Wat wij geloven

Wie wij zijn

De Gereformeerde Kerk Woerden – Zegveld wil een gastvrije en inspirerende gemeente zijn waar iedereen uit Woerden en omliggende plaatsen welkom is en waar iedereen zich welkom voelt. Gelovige, zoeker en twijfelaar, jong en oud.

Voor een groot deel van de gemeente vormen de zondagse kerkdiensten het hart van de gemeente. Iedere zondagmorgen komen we in de Kruis- en Opstandingskerk samen om God en elkaar te ontmoeten. De één rotsvast vertrouwend, de ander zoekend. Jonge gezinnen, maar ook mensen met meer levenservaring. Eeuwenoude Psalmen wisselen we af met nieuwe liederen. Begeleid door het orgel, de vleugel of het combo. We vinden het heel belangrijk om uit de Bijbel te lezen. Gods grote verhaal komt echt tot leven als we de bijbelverhalen daarna kunnen verbinden met ons eigen leven. Soms helpt een poplied, krachtig beeld, actueel thema of persoonlijk verhaal daarbij.

Gods liefde is zo groot, dat we die niet voor onszelf mogen houden. We willen Gods liefde doorgeven aan elkaar en aan de wereld om ons heen. Soms in een gesprek of met een bloemengroet, soms door praktische (financiële) hulp te bieden of door ook buiten de kerkmuren Gods verhaal te laten klinken.

Eén kerk met 2 wijken en 2 kerkgebouwen

Onze gemeente telt ongeveer 1700 leden verdeeld over 2 wijken. Eén wijk rondom de Kruiskerk en één wijk rondom de Opstandingskerk. De beide wijken hebben hun eigen kenmerken en accenten. We kunnen ze hier omschrijven, maar beter is het om het te ervaren. Kom gewoon eens binnen op zondag of bij een van de (doordeweekse) activiteiten!

De meeste gemeenteleden maken deel uit van de wijk rond het kerkgebouw dat in hun buurt staat. Maar natuurlijk ben je vrij om zelf te kiezen. Kies je ervoor om je aan te sluiten de wijkgemeente die in het andere kerkgebouw samenkomt, dan is het fijn als je dat doorgeeft aan een van predikanten, je ouderling of contactpersoon. Zij houden daar dan rekening mee, bijvoorbeeld bij pastorale zorg en informatie die naar de leden uitgaat.

Kruiskerk

Mesdagplein 4
3442 CD Woerden
(tegenover winkelcentrum Tournoysveld)

Opstandingskerk

Wilhelminaweg 8
3441 XC Woerden
(tegenover de molen)