Wie wij zijn

leer ons kennen
leer ons kennen

Bijvoorbeeld tijdens de koffie na de dienst

leer ons kennen
leer ons kennen
leer ons kennen
leer ons kennen
Wie wij zijn Wat wij geloven Samen met anderen

Wie wij zijn

De Gereformeerde Kerk Woerden – Zegveld wil een gastvrije en inspirerende gemeente zijn waar iedereen uit Woerden en omliggende plaatsen welkom is en waar iedereen zich welkom voelt. Gelovige, zoeker en twijfelaar, jong en oud.

Iedere zondagmorgen komen we samen om God en elkaar te ontmoeten. Deze wekelijkse kerkdiensten vormen een belangrijk onderdeel van ons gemeentezijn. We vinden het belangrijk om als gemeenteleden van verschillende leeftijden elkaar hier te ontmoeten. We ervaren dat we elkaar mogen inspireren, van elkaar leren en elkaar ondersteunen. We delen er geloof, hoop en liefde.

Gods liefde is zo groot, dat we die niet voor onszelf mogen houden. We willen Gods liefde doorgeven aan elkaar en aan de wereld om ons heen. Soms door een gesprek of een bloemengroet, soms door praktische (financiële) hulp te bieden. En door actief contacten te leggen met de Woerdense samenleving.

 

Eén kerk met 2 wijken en 2 kerkgebouwen

Onze gemeente telt ongeveer 1700 leden verdeeld over 2 wijken. Eén wijk rondom de Kruiskerk en één wijk rondom de Opstandingskerk. De beide wijken hebben hun eigen kenmerken en accenten. We kunnen ze hier omschrijven, maar beter is het om het te ervaren. Kom gewoon eens binnen op zondag of bij een van de (doordeweekse) activiteiten!

De meeste gemeenteleden maken deel uit van de wijk rond het kerkgebouw dat in hun buurt staat. Maar natuurlijk ben je vrij om zelf te kiezen. Kies je ervoor om je aan te sluiten de wijkgemeente die in het andere kerkgebouw samenkomt, dan is het fijn als je dat doorgeeft aan een van predikanten, je ouderling of contactpersoon. Zij houden daar dan rekening mee, bijvoorbeeld bij pastorale zorg en informatie die naar de leden uitgaat.

En verder

Veelgestelde vragen
Gebouwen
Organisatie
Contact