Kliederkerk over bruiloft te Kana

De thema’s ‘vertrouwen’ en ‘het leven mag gevierd worden’ stonden tijdens de laatste kliederkerk centraal. Tijdens de activiteiten was er een feestfotograaf, werden er corsages en wijnglazen versierd, was er de uitdaging om samen zoveel mogelijk cadeaus te stapelen, hebben we met de 110 deelnemers een reuze taart versierd, werd er met lepels muziek gemaakt en was er de uitdaging om met een serveerblad zo snel mogelijk water over te brengen. En dan hebben we nog niet eens alles opgenoemd.

Daarna vierden we een groot bruiloftsfeest met in ons midden een echt bruidspaar. Dominee Joost heeft uitleg gegeven over de kerkelijke inzegening. We zagen dat het water wijn werd en hebben gesmuld van de bruiloftstaart. Ook dit keer kregen de kinderen de zegen mee vanonder het zegendoek.

Ervaringen van enkele kinderen en vrijwilligers 

Loïs Ik vond het weer een hele leuke Kliederkerk omdat het altijd goed georganiseerd wordt. Er werden ook heel veel verschillende hapjes rond gebracht.  Ik vond het fijn dat je verschillende dingen kond doen. In verschillende kamers kon je leuke dingen doen. Bijvoorbeeld dat we een liedje gingen maken met lepels en dat we van rode kool sap konden maken. Ik vond het leuk dat je iemand anders mee mocht nemen ik nam mijn vriendin Sophie mee. Wij zijn samen als bruidspaar voor de grap op de foto geweest. Ik vond het ook heel leuk dat er een echt bruidspaar was. De bruid had een prachtige  mooie jurk aan.

Sander Het is altijd leuk om met de mensen bij de Kliederkerk te werken. Ze zijn allemaal gezellig en gastvrij, en helpen waar het kan. De ideeën van de thema’s en de uitvoering is geweldig, en het is te merken dat het leuk is voor de kinderen. Zelf heb ik het geluid gedaan voor de microfoons voor het begin en het geluid tijdens de trouwerij zelf, wat handig is om over iedereen heen te komen met alle energie. Leuk als jullie een keer langskomen, dan zie ik je misschien de volgende keer!

Julia Ik vond de Kliederkerk erg leuk. Ik heb eerst lekker geknutseld, daarna een proefje gedaan en toen gezellig met mijn vriendin foto’s gemaakt. Toen was de bruiloft en ik vond dat ook super leuk. Ik mocht ook helpen bij het serveren van de taart want de moeder van mijn vriendin was daar aan het helpen. Nogmaals het was heel gezellig.

Rens. Ik heb geholpen als vrijwilliger bij Kliederkerk. Ik vond het een hele leuke en interessante ervaring om mee te helpen en ga dit ook zeker vaker doen.

Volgende keer

update 20 jan 2022: de volgende keer is 20 maart 2022