Trouwdienst

Heb je trouwplannen? Alvast van harte gefeliciteerd met deze mooie stap. We hopen dat jullie God om een zegen over jullie huwelijk willen vragen.

Inzegening of bevestiging van het huwelijk

Trouwdiensten zijn (eigenlijk altijd) aparte kerkdiensten die volgen op de burgerlijke huwelijksvoltrekking. Hoewel iedereen het wel zo zegt ‘trouw’ je dus eigenlijk niet in de kerk. Je vraagt God om inzegening en bevestiging van het burgerlijk huwelijk. Zo maak je een nieuw begin, met God als medepartner in het verbond dat jullie samen hebben gesloten. Over iedere relatie, die bij de wet is erkend, kan in onze gemeente Gods zegen worden gevraagd.

Predikant

De predikant wil graag met jullie in gesprek om jullie – als dat nog nodig is – beter te leren kennen en te horen wat jullie verwachten van de dienst. Er is uiteraard veel ruimte is voor eigen inbreng in een trouwdienst.

Hebben jullie een goede relatie met een andere predikant? Dan snappen we dat het voor jullie heel waardevol kan zijn om jullie dienst door hem of haar te laten leiden. Houd er rekening mee dat een predikant van een andere gemeente wel kosten in rekening kan brengen.

Locatie

Als gemeente hebben we 2 prachtige kerken waar je kunt trouwen. Maar natuurlijk kun je ook ergens anders een zegen over je huwelijk vragen. Overleg dit altijd even met de predikant.

De kerk huren voor een trouwdienst

Leden van andere kerkelijke gemeenten kunnen de Kruiskerk of Opstandingskerk huren voor hun trouwdienst. De coördinatoren kunnen hier alles over vertellen.

Receptie en andere onderdelen van je trouwdag

Onze beide kerken hebben naast de kerkzaal een ontmoetingsruimte die ook een mogelijkheid bieden je receptie of ander onderdeel van je trouwdag daar te organiseren. Vraag de coördinator van het kerkgebouw naar de mogelijkheden.

Contact

Als je je huwelijk kerkelijk wilt laten bevestigen, neem dan ruim voor de trouwdag (uiterlijk acht weken) contact op met de predikant om de trouwdienst te organiseren en alles goed te regelen. Informeer ook de ledenadministratie, zodat je nieuwe burgerlijke status daarin verwerkt kan worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *