Rouw- of dankdienst voor het leven

Vroeg of laat moeten we allemaal afscheid nemen van een dierbare. Wat is een waardig afscheid dan belangrijk. Als gemeente willen we daar graag bij helpen. Op een wijze die past bij de overledene en de nabestaanden. 

In de afscheidsdienst, ook wel dankdienst voor het leven genoemd, mogen Gods woorden van hoop en troost klinken voor degenen die van de overledene hielden. En staan we stil bij het leven van de overledene. 

Moment van gedenken

De zondag na de uitvaart zal in onze beide kerken kort het leven van de overledene worden herdacht. Nabestaanden worden hier nadrukkelijk voor uitgenodigd, omdat we hopen dat we zo elkaar tot steun kunnen zijn. 

Contact

Is er iemand in je familie of vriendenkring overleden en wil je een kerkelijke begrafenis? Neem dan contact op met de predikant. Bij afwezigheid van de predikant kun je de scriba inlichten.
Informeer daarnaast de ledenadministratie over het overlijden.

Vraag de uitvaartondernemer contact op te nemen met de coördinator van de kerk waar de rouw-/dankdienst zal worden gehouden
Ook wanneer de zieke of overledene niet (meer) betrokken was bij onze gemeenschap kunnen de predikanten meedenken en luisteren. Neem gerust contact met hen op.