Jongeren waakten de hele nacht

Afgelopen stille zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse paaswake. We begonnen met de gemeente bij de paaswake viering in de Lutherse kerk. Daarna droegen we onze fakkel naar buiten en liepen we richting de kruiskerk. Hier staken we ons eigen kampvuur aan wat we de hele nacht brandend hielden. Zo gingen we met een groep van 15 jongeren de nacht in.

We begonnen met een worship. We zongen onder begeleiding van muzikanten verschillende nummers. Erg bijzonder om met elkaar zo laat op de avond in de kerk op het podium te zingen. Na het zingen van de liederen gingen we onze eerste stilte in. We gingen een uur stil zijn en ruimte maken voor God. Je mocht deze stilte zelf invullen. Er was ruimte om creatief bezig te gaan of bijvoorbeeld gebedsbriefjes te schrijven. Veel mensen kozen ervoor om in de kerk zaal te gaan zitten en de Bijbel erbij te pakken of gewoon even stil te zijn. Dit was erg bijzonder, want wanneer neem je nou de tijd om echt een uur in stilte met God door te brengen?

Samen in stilte

Verder hebben we nog met elkaar onze gedachtes gedeeld over het paasverhaal en hielden we een Taizé viering. Er was ook ruimte voor spelletjes of om gewoon lekker buiten bij het kampvuur te gaan zitten. In de vroege uurtje hielden we nog een uur stilte. Dit was voor de meeste wel wat taaier, want de vermoeidheid begon toe te slaan. Desalniettemin was het nog steeds een mooi moment van rust.

Het Licht tegemoet

We zongen nog wat liederen rond het kampvuur en wandelde de zonsopkomst tegemoet. Onderweg stonden we nog stil bij het laatste deel van het paasverhaal. Eenmaal weer terug in de kerk hielden we ons eigen paasontbijt.

Het was dus een bijzondere nacht waarin we veel mochten beleven alleen en met elkaar. Een speciale manier om zo toe te leven naar Pasen en echt stil te staan bij de boodschap waarin we mogen geloven.