Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Thema-avond Leren van de oorlog

21 maart 20:00 tot 22:00

‘Wat valt er nu te leren van een oorlog?’ vraagt u zich misschien af. In Winterswijk bestaat een Werkgroep ‘Leren van de oorlog’ die sinds 2004 jaarlijks de leerlingen van de groepen 7 en 8 en de leerlingen van de eerste groepen van het voortgezet onderwijs meeneemt in een onderwijsproject onder die naam. We leren over de oorlog – wat is er gebeurd? We leren van de oorlog – hoe kon het zover komen en is het te voorkomen? We zeggen toch telkens: ‘Nooit meer!’

Het verhaal van de vervolging en wegvoering van de Joodse bevolking heeft een centrale plaats in het project. De geschiedenis van het antisemitisme is een pijnlijke, juist ook voor mensen die zich verbonden voelen met het christendom. Zou Jezus van Nazareth, Joodse jongen, levend in het Derde Rijk, een ster gedragen hebben en vervolgd en vermoord zijn?

Oud Woerdenaar Henk Vis uit Winterswijk vertelt hierover op donderdag 21 maart van 20-22 uur in de Maranathakerk, Molenvlietbrink 10.

Henk is bij het onderwijsproject betrokken en geeft, vanuit de Taakgroep Kerk en Israël van de Protestantse Gemeente Winterswijk, ook les in een bijbelstudiegroep en de Joodse Leerhuizen van Winterswijk en Aalten.

U bent deze avond te gast bij de interkerkelijke commissie Kerk en Israël Woerden, de toegang is gratis.

Gegevens

Datum:
21 maart
Tijd:
20:00 tot 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Maranathakerk
Molenvlietbaan 10
Woerden, 3448DC Nederland

Organisator

Commissie Kerk en Israel
Telefoon:
0348 412933

Kijk bij diensten of activiteiten voor de meest actuele en aanvullende informatie.