Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PKN avonddienst – Zangdienst

7 januari om 18:30 - 19:30

Voorganger: dominee J. Compagner

Elke zondag is er een PKN-avonddienst in één van de kerkenin Woerden. Zo nu en dan vindt zo’n dienst plaats in de Lutherse kerk. Zo ookop zondag 7 januari. Een dienst die als ‘zangdienst’ wordt aangekondigd!

Deze dienst zal op een speciale manier het karakter van een‘leerdienst’ hebben. Nee, niet met een verhandeling over de HeidelbergerCatechismus, zoals dat ooit in de ‘calvinistische’ traditie opgeld deed.  Maar op een manier die past bij de luthersetraditie. Dat wil zeggen: aandacht voor lied en muziek, aandacht voor degeschiedenis zoals die bij Luther vandaan komt, en aandacht voor het eigene vande tijd.

Zo zal het een viering worden waarin lied 517 centraalstaat. Een lied, in de jaren twintig (!) van de zestiende eeuw geschreven dooreen vrouw (!) in de directe nabijheid van Luther, in Wittenberg, én tegelijkeen lied dat helemaal past in de tijd van Epifanie. Met zang en muziek, en metwoorden ter overdenking, wordt dit lied dichterbij gebracht. Hopelijk zo dat dewoorden en de melodie (n.b. uit 1524!) óók in 2024 binnenkomen.

In deze dienst, waarin ds. Jan Compagner voorgaat,  speelt Jeroen en Haan ook een aantalorgelbewerkingen bij dit lied ‘Herr Christ, der einig Gottes Sohn’.

#dienst

Gegevens

Datum:
7 januari
Tijd:
18:30 - 19:30
Evenement Categorie: