Vluchtelingen steunen

De beelden over de oorlog in Oekraïne, initiatieven om vluchtelingen op te vangen en overvolle opvanglocaties raken ons. Verschillende gemeenteleden en Woerdense organisaties komen in actie. Kostbaar en waardevol! Als kerkgemeenschap willen we daar waar mogelijk is natuurlijk ook helpen. 

Wat kun je doen?

NB: Het nieuws veranderd snel, we proberen deze site zo actueel mogelijk te houden.

Gebed

Wij geloven in de kracht van gebed! Daarom bidden we tot God, voor zijn ontferming over deze wereld en een veilig thuis voor iedereen. Bid u, bid jij mee?

House of Hope

Ken jij mensen die hun land zijn ontvlucht of ben je zelf je land ontvlucht? Kom (samen) naar het House of Hope, voor een moment van ontspanning en ontmoeting!
openingstijden:

  • dinsdag 9.30 – 12.00 uur
  • donderdag 14.00 – 16.30 uur

locatie: Opstandingskerk.
In House of Hope willen de Woerdense kerken handen en voeten geven aan wat Jezus ons leerde: om te zien naar en liefde uit te delen aan hen die hulp nodig hebben.

Wil je zelf helpen in het House of Hope, mail of app dan je mogelijkheden naar de hieronder genoemde contactgegevens.

Meer weten: of 06 82663134.

Woerden voor elkaar – hulp aan Oekraïne

Bij opvang komt veel kijken. Daarom heeft de gemeente Woerden een crisisteam gevormd waarin alle lijnen samen komen. Ook als kerk hebben we langs deze weg korte lijnen. Op de pagina Woerden voor Elkaar staat al het laatste nieuws. Neem a.j.b. een kijkje op deze site, want alle steun is meer dan welkom!

Vluchtelingen of statushouders  in huis (nemen)

We komen graag in contact met Woerdenaren die vluchtelingen in huis hebben, zodat we hen daar waar mogelijk is kunnen ondersteunen.

Overweeg je  vluchtelingen (van welke nationaliteit dan ook) onderdak te bieden? Kijk dan eens op de site van Take Care BNB. Zij organiseren dit op een professionele manier. Ook stichting Gave geeft tips die je kunnen helpen bij het besluit om vluchtelingen in je huis op te nemen, kijk op www.gave.nl/advies-en-begeleiding/oekrainers-in-huis.

Een kaarsje en/of gesprek

Houden de beelden van de oorlog je bezig? Vind je het fijn om daar over te praten of daar voor te (laten) bidden)? Of wil je graag een kaarsje aansteken. Dat kan! 3 ochtenden per week is een van onze kerkgebouwen van 9.30 – 11.30 uur open. Vrijwilligers verwelkomen je graag.
Iedere dinsdag- en woensdagmorgen is de Opstandingskerk open en iedere donderdagmorgen de Kruiskerk.

Vluchtelingen steunen

Meer weten, hulp aanbieden of hulp nodig

Heb je een idee om als Woerdense kerken op te pakken? Neem contact op met de scriba van de diaconie of van de kerkenraad. Ook voor vragen kun je natuurlijk bij hen terecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.