Vluchtelingen steunen

De beelden over de oorlog in Oekraïne, initiatieven om vluchtelingen op te vangen en overvolle opvanglocaties raken ons. Verschillende gemeenteleden en Woerdense organisaties komen in actie. Kostbaar en waardevol! Als kerkgemeenschap willen we daar waar mogelijk is natuurlijk ook helpen. Wat daar roept de Bijbel ons toe op!

Wat kun je doen?

NB: Het nieuws veranderd snel, we proberen deze site zo actueel mogelijk te houden.

  • Bidden! Wij geloven in de kracht van gebed! Daarom bidden we tot God, voor zijn ontferming over deze wereld en een veilig thuis voor iedereen. Bidt u, bid jij mee?
  • House of Hope Een plek voor ontspanning en ontmoeting voor iedereen die zijn thuisland is ontvlucht en in contact wil komen met Nederlanders. Alle informatie (en de mogelijkheid om je aan te melden als vrijwilliger) is te vinden op houseofhopewoerden.nl
  • Vluchtelingen of statushouders  in huis (nemen) We komen graag in contact met Woerdenaren die vluchtelingen in huis hebben, zodat we hen daar waar mogelijk is kunnen ondersteunen. Overweeg je  vluchtelingen (van welke nationaliteit dan ook) onderdak te bieden? Kijk dan eens op de site van Take Care BNB. Zij organiseren dit op een professionele manier. Ook stichting Gave geeft tips die je kunnen helpen bij het besluit om vluchtelingen in je huis op te nemen, kijk op www.gave.nl/advies-en-begeleiding/oekrainers-in-huis.

Meer weten, hulp aanbieden of hulp nodig

Heb je een idee om als Woerdense kerken op te pakken? Neem contact op met de scriba van de diaconie of van de kerkenraad. Ook voor vragen kun je natuurlijk bij hen terecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *