Activiteiten

We organiseren heel veel verschillende activiteiten, omdat we samen willen groeien in geloof, hoop en liefde. Maar ook omdat we Gods liefde willen uitdelen naar de wereld om ons heen. We hopen dat er een activiteit is die bij jou past, je bent meer dan welkom mee te doen!

Alle activiteiten staan ook in de agenda.

Activiteiten voor kinderen

Junior Rock

Alle kinderen die in groep 6 en 7 van de basisschool zitten zijn van harte welkom bij Junior Rock. Er is tijd om met elkaar te kletsen, uitdagende spellen te spelen en meer te ontdekken over de Bijbel. Junior Rock is nooit saai, want het is elke keer weer een verrassing wat jullie gaan doen!

Meer info en data op www.jongwoerden.nl – de website van al het PKN jeugdwerk in Woerden

Kerk-op-schoot-dienst

Dominee Beer komt speciaal voor alle peuters en kleuters en hun ouders, begeleiders of opa’s en oma’s vertellen over Jezus en de andere bijbelverhalen. Een mooi moment om op een laagdrempelige en speelse manier kennis te maken met het christelijke geloof.

De diensten worden afwisselend in verschillende kerken gehouden en vinden ongeveer 1 x in de 2 maanden plaats. Kijk in de agenda voor de meest actuele data.

Kids Rock

Kids Rock is een supergezellige club waar je samen met je vrienden veel lol kunt beleven. We doen spellen, luisteren naar een Bijbelverhaal, doen een speurtocht of we gaan knutselen. Elke keer is het weer een verrassing die je niet wilt missen!

Voor wie:  kinderen uit groep 3, 4 of 5 van de basisschool.
Wanneer: 1 keer in de 2 weken op vrijdagavond, kijk in de agenda voor alle data.
Waar:        Kruiskerk

Meer info: www.jongwoerden.nl – de website van al het PKN jeugdwerk in Woerden

Kidsochtend in de Opstandingskerk

Iedere laatste zondag van de maand zijn na afloop van de morgendienst in de Opstandingskerk alle kinderen in de basisschoolleeftijd van harte welkom in het Arendsnest. Gewoon om het gezellig te hebben met elkaar. We sluiten af met iets lekkers en rond 13.30 mogen je ouders of verzorgers je weer ophalen.

We hopen je te ontmoeten!!

 

Kind van dienst

Er moet veel gebeuren voor, tijdens en na de kerkdienst. Kinderen mogen daarbij helpen als ze ‘kind van dienst’ zijn.

Als kind van dienst mag je helpen bij:

  • het uitdelen van de zondagsbrieven voor de dienst
  • helpen collecteren
  • aansteken van de lichtjes voor de kindernevendienst
  • het vasthouden van de schaal met brood bij de Maaltijd van de Heer (dit mag als je 8 jaar of ouder bent).

Als het je leuk lijkt om af en toe te helpen bij een of meerdere van deze taken, kun je dat doorgeven aan de contactpersoon van de kerk waar jij het vaakst komt. Dan zal zij uitleggen hoe het werkt.

Contact

Kindercatechese Basics

Zeggen jouw ouders wel eens: “Hou nou eens even op met vragen”? Wil jij ook altijd graag weten hoe iets werkt? Waar de regen vandaan komt en waar de wind naar toe gaat? Dan hoor jij vast bij die nieuwsgierige tieners uit groep 7 en 8 van de basisschool die graag van alles willen weten. Dan is Basics echt iets voor jou: basiscatechese voor tieners uit groep zeven en acht van de basisschool. Geen club maar catechese. Dat wil zeggen dat we echt op zoek gaan naar wat er in de Bijbel staat, wie God is en waarom er een kerk is.

Kijk in de agenda wanneer de volgende Basics is. Ben je nog niet eerder geweest? Laat een van onze predikanten dan even weten dat je wilt komen.

Meer info: jongwoerden.nl – de website van al het PKN jeugdwerk in Woerden

Kinderkoor Burning Candles

Houd jij van zingen en ben je ouder dan 6 jaar? Kom dan zingen bij kinderkoor Burning Candles. We oefenen iedere maandagavond in Het Baken (Steinhagenseweg).

Meer info: www.jongwoerden.nl – de website van al het PKN jeugdwerk in Woerden

Kliederkerk

Kliederkerk Woerden wil laagdrempelige ontmoetingen voor alle leeftijden rondom een Bijbelverhaal organiseren. Samen ontdekken, vieren en eten zijn de vaste onderdelen van Kliederkerk.

Voor wie: alle kinderen van 4 – 12  jaar
Kosten: gratis

Meest actuele informatie: pknwoerden.nl/kliederkerk

PKN kinderkamp

Ieder jaar gaan we in het voorjaar met een grote groep kinderen en tieners uit Woerden op kamp.

Meer info op jongwoerden, de website voor het PKN jeugdwerk in Woerden

Activiteiten voor tieners en jongeren

Catechisatie

Catechisatie heeft iets weg van een hele bijzondere school. Een school zonder huiswerk en met maar één lesuur per week. Een school zonder rapport en zonder cijfers. Een school waar je geen examen hoeft te doen. Toch ontvang je er onderwijs over de belangrijkste dingen van het leven. Over hoe God een relatie met jou wil en hoe jij met Hem kan leven.

Van harte welkom!

Meer info: www.jongwoerden.nl – de website van al het PKN jeugdwerk in Woerden

CJV 16+vereniging

De CJV is een gezellige, open jongerenvereniging voor jongeren vanaf 16 jaar. De jongeren komen (bijna) iedere zondagavond bij elkaar in het Arendsnest in de Opstandingskerk. Ook jij bent van harte welkom als je 16 jaar of ouder bent!

Alle informatie over deze gezellige vereniging kun je vinden op hun website of facebookpagina.

Check de agenda op de site van de CJV wanneer de volgende CJV-avond is.

Clans

Voor alle jongeren vanaf groep 8 tot en met 18 jaar zijn er de clans. Een clan bestaat uit een vaste groep van ongeveer 8 tot 10 jongeren en twee clanleiders. In een clan maak je vrienden, mag je groeien in het geloof en onderneem je leuke activiteiten. Je kiest met jouw clan voor wat jullie leuk vinden. Dat kan elke samenkomst wat anders zijn; bespreekt samen geloofsthema’s, organiseer een pubquiz, speel games, kook en eet samen of juist niet. Ga lekker samen sporten, ga creatief aan de slag of bespreek actuele thema’s. Samen geven jullie inhoud aan de clan. Ook kun je ervoor kiezen om met jouw clan deel te nemen aan grotere events of naar de ZIN dienst te komen.

Huisclan of clubclan

Je kunt kiezen uit twee soorten clans. De huisclans komen op een doordeweekse avond samen met een vast groepje. Of kies voor de clubclans die altijd op de vrijdagavond samenkomen en met 3 of 4 clans gezamenlijk starten en eindigen, waardoor je een grotere groep jongeren ontmoet. Nieuw dit jaar: we starten met een nieuwe huisclan voor jongeren van groep 8 t/m klas 2. Daarnaast hebben we nog twee huisclans, Rock Solid en Solid Friends.

Meer weten

Voorzitter

a.i, Koos Straver

Eet, meat en connect

16-plussers zijn van harte welkom in onze gezellige Eat, Meet, Connect-groep op zondagavond. (1 x per maand). Gezellig samen eten en bijkletsen! 

Meer informatie

Bij je wijkpredikant of een van de jeugdouderlingen

 

PKN tienerkamp

Ieder voorjaar gaan we weer met een grote groep kinderen en tieners uit Woerden op kamp. Meer info op jongwoerden, de website voor het PKN jeugdwerk in Woerden

 

Rock Solid

Voor alle tieners uit groep 8 van de basisschool en de 1e klas van de middelbare school is er om de week op vrijdagavond Rock Solid.

Meer info: www.jongwoerden.nl – de website van al het PKN jeugdwerk in Woerden

Kijk in de agenda wanneer de volgende clubavond is.

Solid Friends

Solid Friends is de plek om je vrienden beter te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Samen maken we een programma met een relaxte mix tussen ‘faith and fun’.

Voor:           jongeren van 13 tot en met 16 jaar
Wanneer:   om de week op vrijdagavond
Hoe laat:    20.00 – 21.30
Waar:          Het Baken

Meer info op www.jongwoerden.nl – de website van al het PKN jeugdwerk in Woerden of in de agenda.

Twintigers Woerden

Twintigers Woerden heeft in de afgelopen jaren al veel twintigers (18-32 jaar)  mogen ontmoeten. Zowel twintigers binnen, als buiten de kerk, want Twintigers Woerden is voor alle twintigers in Woerden.

Er zijn ontzettend veel inspirerende activiteiten georganiseerd en hierdoor is er een groot netwerk ontstaan van twintigers die regelmatig langskomen en af en toe eens komen kijken. Het belangrijkste doel van Twintigers Woerden is een plek bieden waar je met jouw (geloofs)vragen terecht kunt, verdieping kan vinden en vooral met leeftijdsgenoten relaties en contacten kunt opbouwen. 

Wil je meer weten over wat Twintigers Woerden is of welke activiteiten ze organiseren, volg Twintigers Woerden dan op instagram (@twintigerswoerden) of stuur een mail naar

World Servants Groep Woerden

Letterlijk een huis, school of ander gebouw bouwen voor mensen die het veel minder hebben dan wij. Maar voor het zover is moet er met en voor de hele groep geld verzameld worden. Een heel seizoen lang. En dan als hoogtepunt in de zomervakantie: 3 weken bouwen!

Bouwen aan jezelf door te bouwen aan een ander

– WORLD SERVANTS

Lijkt jou dit leuk? En ben je 16 jaar of ouder? Volg ons dan of Facebook of kijk op World Servants Actiegroep Woerden of www.jongwoerden.nl – de website voor al het PKN jeugdwerk in Woerden

Activiteiten voor volwassenen

Concerten

Onze beide kerkgebouwen hebben een prachtige akoestiek, waardoor we regelmatig koren of orkesten mogen ontvangen. Weet je een band, koor of ander muzikaal gezelschap dat je graag wilt uitnodigen? Neem contact op met de coördinator van een van de kerkgebouwen en zij kunnen je precies vertellen wat de mogelijkheden zijn.

In de agenda kun je zien welke concerten er gepland staan.

Psalm Project in de Opstandingskerk

LEV in de Kruiskerk

LEV in de Kruiskerk

 

Gebedsgroep

In de Bijbel belooft God dat Hij erbij is als we samen met andere gelovigen bij elkaar komen om te bidden. Hoe mooi is dat? Zou je graag met en voor anderen willen bidden? Laat het weten aan een van de predikanten. Hij of zij weet precies welke gebedsgroepen er in onze gemeente zijn.

In de week van gebed kun je op verschillende plaatsen in Woerden deelnemen aan gebedsactiviteiten. De week van gebed is ieder jaar in januari. Gebedsactiviteiten worden opgenomen in de agenda.

Geef kleur aan je geloof

Schilderen, tekenen of een collage maken over een bijbels onderwerp, dat is wat we doen bij ‘Geef kleur aan je geloof’. 

We beginnen met koffie, steken een kaars aan en bespreken de bijbeltekst die thuis al is gelezen. Hierna gaan we creatief aan de slag met zelf meegebrachte materialen. Na afloop bekijken we elkaars creatie.

Iedereen die de uitdaging aandurft is van harte welkom! Ervaring is niet nodig.

Wanneer: iedere 4e dinsdag van de maand
Waar: Kruiskerk
Hoe laat: 9.15 – 11.30 uur

Contactpersonen
Rineke Kloet, Maud Koningen en Astrid ‘t Hart

Gespreksgroepen

Een mooie manier om ook doordeweeks bezig te zijn met de bijbel en Gods woord. Er zijn groepen op basis van leeftijd, levensfase of thema. Je kunt altijd een keer meedoen om te kijken welke kring het best bij je past.

Leeftijdsgebonden groepen

Connect 20+groep: Patrick van de Veen, 06 46083828
Gespreksgroep 30+ Opstandingskerk: Robin Dorsman, 06 29474887
Gespreksgroep 30+ Kruiskerk: Linda van Amerongen, 06 25124026

Kring Geloof en opvoeding: Jojanneke en Alex van Buren, 06 53495107

Gemeente Groei Groepen

Deze groepen volgen het materiaal van het Evangelisch Werkverband
Frans en Jitske van Dijk, 0348 417224
Marijke Crezee, 0348 414589

Thema groepen

Interkerkelijke bijbelstudiegroep: Peter Versloot, 0348 434919
Omzien naar elkaar: Erica Klerk, 0348 434239
Kring Zegveld: Cees de Vink en Caroline de Kruijf, 0348 691861
Bijbelkring o.l.v. ds. W van den Berg: 06 29474887

Koren

We hebben als Gereformeerde kerk geen eigen koor. Maar natuurlijk zingen veel gemeenteleden wel graag, want zoals wel eens wordt gezegd ‘zingen is twee keer bidden’.

Zomaar een greep uit het grote aantal koren in Woerden en omgeving:

Chaverim

Black gospelkoor Miracles

Gospelkoor Elshaddai in Lopik

Gospelkoor Rejoice in de Meern

Christelijk mannenkoor Con Forza

Lunchen in de Kruiskerk

Elke eerste woensdag van de maand kun je in de Kruiskerk lunchen.
Inloop vanaf 12 uur, lunchen van 12.30 – 13.30 uur.
Meld je aan  bij: Berendien of Wilja.

Twintigers Woerden

Twintigers Woerden heeft in de afgelopen jaren al veel twintigers (18-32 jaar)  mogen ontmoeten. Zowel twintigers binnen, als buiten de kerk, want Twintigers Woerden is  voor alle twintigers in Woerden.

Er zijn ontzettend veel inspirerende activiteiten georganiseerd en hierdoor is er een groot netwerk ontstaan van twintigers die regelmatig langskomen en af en toe eens komen kijken. Het belangrijkste doel van Twintigers Woerden is een plek bieden waar je met jouw (geloofs)vragen terecht kunt, verdieping kan vinden en vooral met leeftijdsgenoten relaties en contacten kunt opbouwen. Dit doen we onder andere via onze Connectgroepen.

Wil je meer weten over wat we doen, hoe we werken en wie er achter Twintigers Woerden schuilgaan, kijk dan op: www.twintigerswoerden.nl

Week van gebed

Ieder jaar in januari is de Week van gebed voor de eenheid van de christenen. Alle Woerdense protestantse kerken organiseren in die week een aantal gebedsmomenten verspreid over Woerden. Zodra de gebedsmomenten bekend zijn vind je ze in de agenda.

De week van gebed is een samenwerkingsproject van de Raad van kerken en Missie Nederland.