Activiteiten

activiteiten
activiteiten
activiteiten
activiteiten
activiteiten
activiteiten
activiteiten
activiteiten
activiteiten
activiteiten
activiteiten
activiteiten
activiteiten
activiteiten

Er gebeurt veel in en vanuit onze gemeente. Omdat we God en elkaar willen ontmoeten. Omdat we de Bijbel beter willen begrijpen. Omdat we willen uitdelen van Gods liefde. Met hart, hoofd en handen. Doe je ook mee?

Binnenkort...

14/21 juli – op reis naar Taizé (aanmelden voor 31-5)

Taizé is een internationale, oecumenische leefgemeenschap die in 1940 is ...
...
/ activiteiten jongeren

29 mei CWN voorjaarsconventie

Al jaren gaat een groep gemeenteleden naar de voorjaarsconventie van ...
...
/ activiteiten iedereen

Uitnodiging: gemeenteavond 22 mei

Woensdag 22 mei: gemeenteavond in de Kruiskerk, 20.00u Agenda Opening ...
...

3 jun – Singelloop

Een groep uit de Protestantse Kerken van Woerden loopt de ...
...
/ activiteiten iedereen

26 mei – rolling dinner voor alle jongeren

26 mei kunnen alle jongeren (van de middelbare school of ...
...
/ activiteiten jongeren

26 mei – Ontmoeting na de dienst bij gemeenteleden thuis

Op zondag 26 mei willen we als gemeenteleden rond de ...
...

21/22 jun – Nacht van gebed

Tijdens de kortste nacht van het jaar willen we stilstaan ...
...

In de agenda een overzicht van alle activiteiten.

Vaste activiteiten

Volwassenen

Waarom zou je mee doen aan een van de activiteiten?

  • Om te groeien in geloof.
  • Om Jezus handen en voeten te zijn en om te kijken naar onze naaste.
  • Om elkaar in ontspannen sfeer te ontmoeten en te leren kennen.

Gemeenteleden van de PKN kerken in Woerden en parochie Pax Christi krijgen ieder jaar rond september een boekje met alle activiteiten.
Boekje niet ontvangen? Er liggen exemplaren in de beide kerkgebouwen of vraag er een aan bij de werkgroep.

De activiteiten staan ook vermeld in de agenda. En vanaf ongeveer een maand vantevoren ook op de activiteitenpagina van site.

Onze beide kerkgebouwen hebben een prachtige akoestiek, waardoor we regelmatig koren of orkesten mogen ontvangen. Weet je een band, koor of ander muzikaal gezelschap dat je graag wilt uitnodigen? Neem contact op met de coördinator van een van de kerkgebouwen en zij kunnen je precies vertellen wat de mogelijkheden zijn.

In de agenda kun je zien welke concerten er gepland staan.

Psalm Project in de Opstandingskerk
LEV in de Kruiskerk
LEV in de Kruiskerk

 

In de Bijbel belooft God dat Hij erbij is als we samen met andere gelovigen bij elkaar komen om te bidden. Hoe mooi is dat? Zou je graag met en voor anderen willen bidden? Laat het weten aan je wijkpredikant. Hij of zij weet precies welke gebedsgroepen er in onze gemeente zijn.

In de week van gebed kun je op verschillende plaatsen in Woerden deelnemen aan gebedsactiviteiten. De week van gebed is ieder jaar in januari. Gebedsactiviteiten worden opgenomen in de agenda.

Schilderen, tekenen of een collage maken over een bijbels onderwerp, dat is wat we doen bij ‘Geef kleur aan je geloof’. In het seizoen 2018 – 2019 staat ‘muziek in de Bijbel’ centraal.

We beginnen met koffie, steken een kaars aan en bespreken de bijbeltekst die thuis al is gelezen. Hierna gaan we creatief aan de slag met zelf meegebrachte materialen. Na afloop bekijken we elkaars creatie.

Iedereen die de uitdaging aandurft is van harte welkom! Ervaring is niet nodig.

Wanneer: iedere 4e dinsdag van de maand
Waar: Kruiskerk
Hoe laat: 9.15 – 11.30 uur

Contactpersonen
Rineke Kloet, Maud Koningen en Astrid ‘t Hart

Deelnemen aan een gespreksgroep is een mooie manier om je te verdiepen in de Bijbel en wat de Bijbel jou wil leren over jouw dagelijks leven. Samen mag je groeien in geloof!

Er zijn verschillende gespreksgroepen waar je je je bij kunt aansluiten.

  • leeftijdsgebonden groepen, zoals de Connect 20+groep en de 30+kring.
  • groepen rond een bepaalde levensfase, zoals de 3 geloof en opvoedingskringen.
  • gemengde groepen, zoals de interkerkelijke bijbelstudiekring, de Gemeente Groei Groepen en de kring in Zegveld.

Overzicht van alle gespreksgroepen

Sinds 2 januari 2019 zitten 5 voorgangers (Hans Berkheij, André Jansen, Joost Schelling, Janneke Stam en Paulien Vervoorn) wekelijks van 10.30-11.30 uur in De Plint voor wijkbewoners, die graag hun oor willen lenen, om hun verhaal te kunnen doen. Steeds is één van hen aanwezig. Laagdrempelige inloop voor levensbeschouwelijke vragen. Of om tips rond doorverwijziging voor praktische ondersteuning. Bij dit soort initiatieven is de aanloop lang, het moet groeien. Toch hebben de eerste gesprekken met bewoners plaatsgevonden en is alles goed ontvangen. Dus kent u buurtbewoners die hier misschien wel behoefte aan hebben, laat hen vrijblijvend bij ons binnenlopen. 

In maart 2019 is de dag en tijd verandert in donderdag van 10.30 – 11.30 uur.

Lees hier ook het bericht dat in de Woerdense Courant heeft gestaan.

https://www.woerdensecourant.nl/nieuws/algemeen/601168/wekelijks-inloopspreekuur-bij-het-oor-

Het kerkcafé is bedoeld voor ieder die een stukje huiselijkheid en gezelligheid zoekt. Iedereen is welkom, jong of oud en een godsdienstige achtergrond is niet noodzakelijk. Naast een praatje is er in het kerkcafé ook ruimte voor ontmoeting, een goed gesprek en spelletjes. 

De entree is net als de koffie en thee gratis. Meestal is er wel iemand die iets lekkers meebrengt. Als je wilt kun je aan het eind deelnemen aan een korte meditatie.

Kom een keer kijken en de sfeer proeven, aanmelden is niet nodig. De vrijwilligers ontvangen je gastvrij. De exacte data kun je vinden in de agenda.

Wanneer

Iedere eerste zondagmiddag van de maand tussen 15.00 en 17.00 uur in de ontmoetingsruimte van de Opstandingskerk.

Initiatiefnemers

Kerkcafé Woerden is in de zomer van 2014 als een gezamenlijk initiatief van de rooms-katholieke parochie Pax Christi (Bonaventurakerk), de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Gemeente van start gegaan in Woerden.

We hebben als Gereformeerde kerk geen eigen koor. Maar natuurlijk zingen veel gemeenteleden wel graag, want zoals wel eens wordt gezegd ‘zingen is twee keer bidden’.

Zomaar een greep uit het grote aantal koren in Woerden en omgeving:

Chaverim

Black gospelkoor Miracles

Gospelkoor Elshaddai in Lopik

Gospelkoor Rejoice in de Meern

Christelijk mannenkoor Con Forza

Eén keer in de maand staat er op dinsdag- of woensdagochtend in een van onze kerkgebouwen koffie en thee klaar voor alle ouderen van onze gemeente. We komen bij elkaar om elkaar te ontmoeten en een fijn gesprek te hebben. Gezelligheid gegarandeerd. Hartelijk welkom!

Kruiskerk
Eén keer in de maand op woensdagochtend. In de agenda kunt u zien wanneer de eerstvolgende keer is.

Opstandingskerk
1 keer in de maand op dinsdagochtend. In de agenda kunt u zien wanneer de eerstvolgende keer is.

Popmuziek in de kerk

We geloven in de kracht van popmuziek. De nummers uit de Top2000 raken je: verdriet, blijdschap of ontroering. Daarom verdienen ze een plek in onze kerk.

Schelling: “In de Bijbel lezen we over gewone mensen, die ervaringen met God en de wereld opdoen. Daarover spreken en zingen zij in hun taal, passend bij hun tijd. Nog steeds doen mensen levenservaringen op en in de popmuziek vertolken artiesten die ervaring in onze woorden. En die ervaringen liggen verrassend dicht tegen de ervaringen van toen aan. Popmuziek kan zo een nieuw en toegankelijk(er) licht laten schijnen op die eeuwenoude boodschap.”

Top2000 kerkdienst

Tijdens een Top2000-kerkdienst speelt een band alleen maar popmuzieknummers uit de Top2000. De muziek varieert van “good old” nummers van Pink Floyd en Phil Collins tot enkele hits van Robbie Williams en Coldplay. Rode draad in de muziek is niet de populariteit van een nummer, maar de tekst en de emotie in het nummer, passend bij het thema. De muziek wordt o.a. met bijbelteksten aan elkaar verbonden. Door de muziek, maar zeker ook door deze andere opzet, is het geen ‘standaard’ kerkdienst worden.

In december 2017 is de eerste Top2000 dienst in Woerden gehouden. Kijk in de agenda wanneer de volgende Top2000 plaats vindt of volg de facebookpagina.

 

Ieder jaar in januari is de Week van gebed voor de eenheid van de christenen. Alle Woerdense protestantse kerken organiseren in die week een aantal gebedsmomenten verspreid over Woerden. Zodra de gebedsmomenten bekend zijn vind je ze in de agenda.

De week van gebed is een samenwerkingsproject van de Raad van kerken en Missie Nederland.

Iedereen die van zingen houdt is een aantal keer per jaar op vrijdagmiddag van harte welkom in ‘t Oude Landt. Het zanguurtje begint om 15.00 uur en staat onder leiding van een van de Woerdense predikanten. 

In de agenda kun je zien wanneer de volgende keer is.

Meer informatie

Geri Manschot

Tieners en jongeren

Catechisatie heeft iets weg van een hele bijzondere school. Een school zonder huiswerk en met maar één lesuur per week. Een school zonder rapport en zonder cijfers. Een school waar je geen examen hoeft te doen. Toch ontvang je er onderwijs over de belangrijkste dingen van het leven. Over hoe God een relatie met jou wil en hoe jij met Hem kan leven.

Van harte welkom!

Meer info: www.jongwoerden.nl – de website van al het PKN jeugdwerk in Woerden

De CJV is een gezellige, open jongerenvereniging voor jongeren vanaf 16 jaar. De jongeren komen (bijna) iedere zondagavond bij elkaar in het Arendsnest in de Opstandingskerk. Ook jij bent van harte welkom als je 16 jaar of ouder bent!

Alle informatie over deze gezellige vereniging kun je vinden op hun website of facebookpagina.

Check de agenda op de site van de CJV wanneer de volgende CJV-avond is.

16-plussers zijn van harte welkom in onze gezellige Eat, Meet, Connect-groep op zondagavond. (1 x per maand). Gezellig samen eten en bijkletsen! 

Meer informatie

Bij je wijkpredikant of een van de jeugdouderlingen

 

Ieder voorjaar gaan we weer met een grote groep kinderen en tieners uit Woerden op kamp. Meer info op jongwoerden, de website voor het PKN jeugdwerk in Woerden

 

Voor alle tieners uit groep 8 van de basisschool en de 1e klas van de middelbare school is er om de week op vrijdagavond Rock Solid.

Meer info: www.jongwoerden.nl – de website van al het PKN jeugdwerk in Woerden

Kijk in de agenda wanneer de volgende clubavond is.

Solid Friends is de plek om je vrienden beter te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Samen maken we een programma met een relaxte mix tussen ‘faith and fun’.

Voor:           jongeren van 13 tot en met 16 jaar
Wanneer:   om de week op vrijdagavond
Hoe laat:    20.00 – 21.30
Waar:          Het Baken

Meer info op www.jongwoerden.nl – de website van al het PKN jeugdwerk in Woerden of in de agenda.

Popmuziek in de kerk

We geloven in de kracht van popmuziek. De nummers uit de Top2000 raken je: verdriet, blijdschap of ontroering. Daarom verdienen ze een plek in onze kerk.

Schelling: “In de Bijbel lezen we over gewone mensen, die ervaringen met God en de wereld opdoen. Daarover spreken en zingen zij in hun taal, passend bij hun tijd. Nog steeds doen mensen levenservaringen op en in de popmuziek vertolken artiesten die ervaring in onze woorden. En die ervaringen liggen verrassend dicht tegen de ervaringen van toen aan. Popmuziek kan zo een nieuw en toegankelijk(er) licht laten schijnen op die eeuwenoude boodschap.”

Top2000 kerkdienst

Tijdens een Top2000-kerkdienst speelt een band alleen maar popmuzieknummers uit de Top2000. De muziek varieert van “good old” nummers van Pink Floyd en Phil Collins tot enkele hits van Robbie Williams en Coldplay. Rode draad in de muziek is niet de populariteit van een nummer, maar de tekst en de emotie in het nummer, passend bij het thema. De muziek wordt o.a. met bijbelteksten aan elkaar verbonden. Door de muziek, maar zeker ook door deze andere opzet, is het geen ‘standaard’ kerkdienst.

Volgende Top2000-dienst

Kijk in de agenda wanneer de volgende Top2000 plaats vindt of volg de facebookpagina.

Letterlijk een huis, school of ander gebouw bouwen voor mensen die het veel minder hebben dan wij. Maar voor het zover is moet er met en voor de hele groep geld verzameld worden. Een heel seizoen lang. En dan als hoogtepunt in de zomervakantie: 3 weken bouwen!

Bouwen aan jezelf door te bouwen aan een ander

– WORLD SERVANTS

Lijkt jou dit leuk? En ben je 16 jaar of ouder? Volg ons dan of Facebook of kijk op World Servants Actiegroep Woerden of www.jongwoerden.nl – de website voor al het PKN jeugdwerk in Woerden

Kinderen

Zeggen jouw ouders wel eens: “Hou nou eens even op met vragen”? Wil jij ook altijd graag weten hoe iets werkt? Waar de regen vandaan komt en waar de wind naar toe gaat? Dan hoor jij vast bij die nieuwsgierige tieners uit groep 7 en 8 van de basisschool die graag van alles willen weten. Dan is Basics echt iets voor jou: basiscatechese voor tieners uit groep zeven en acht van de basisschool. Geen club maar catechese. Dat wil zeggen dat we echt op zoek gaan naar wat er in de Bijbel staat, wie God is en waarom er een kerk is.

Kijk in de agenda wanneer de volgende Basics is. Ben je nog niet eerder geweest? Laat een van onze predikanten dan even weten dat je wilt komen.

Meer info: jongwoerden.nl – de website van al het PKN jeugdwerk in Woerden

Er moet veel gebeuren voor, tijdens en na de kerkdienst. Kinderen mogen daarbij helpen als ze ‘kind van dienst’ zijn.

Als kind van dienst mag je helpen bij:

  • het uitdelen van de zondagsbrieven voor de dienst
  • helpen collecteren
  • aansteken van de lichtjes voor de kindernevendienst
  • het vasthouden van de schaal met brood bij de Maaltijd van de Heer (dit mag als je 8 jaar of ouder bent).

Als het je leuk lijkt om af en toe te helpen bij een of meerdere van deze taken, kun je dat doorgeven aan de contactpersoon van de kerk waar jij het vaakst komt. Dan zal zij uitleggen hoe het werkt.

Contactpersonen:
Kruiskerk, de jeugdouderlingen
Opstandingskerk, de jeugdouderlingen

Houd jij van zingen en ben je ouder dan 6 jaar? Kom dan zingen bij kinderkoor Burning Candles. We oefenen iedere maandagavond in Het Baken (Steinhagenseweg).

Meer info: www.jongwoerden.nl – de website van al het PKN jeugdwerk in Woerden

Alle kinderen die in groep 6 en 7 van de basisschool zitten zijn van harte welkom bij Junior Rock. Er is tijd om met elkaar te kletsen, uitdagende spellen te spelen en meer te ontdekken over de Bijbel. Junior Rock is nooit saai, want het is elke keer weer een verrassing wat jullie gaan doen!

Junior Rock wordt op 2 plaatsen gegeven. In de Maranathakerk en in Het Baken. Meer info op www.jongwoerden.nl – de website van al het PKN jeugdwerk in Woerden.

Kijk in de agenda wanneer er weer club is.

Kids Rock is een supergezellige club waar je samen met je vrienden veel lol kunt beleven. We doen spellen, luisteren naar een Bijbelverhaal, doen een speurtocht of we gaan knutselen. Elke keer is het weer een verrassing die je niet wilt missen!

Voor wie:  kinderen uit groep 3, 4 of 5 van de basisschool.
Wanneer: 1 keer in de 2 weken op vrijdagavond, kijk in de agenda voor alle data.
Waar:        Maranathakerk

Meer info: www.jongwoerden.nl – de website van al het PKN jeugdwerk in Woerden

Ieder jaar gaan we in het voorjaar met een grote groep kinderen en tieners uit Woerden op kamp.

Meer info op jongwoerden, de website voor het PKN jeugdwerk in Woerden