De U van Uit

Van de Diaconie en de werkgroep Tienden-de-Luxe

Uit dat moet eigenlijk voor iedereen gelden. Even Uit de dagelijkse sleur, even wat meer aandacht voor elkaar. Even wat meer tijd voor natuur, sport en ontspanning, los komen van de dagelijkse verplichtingen. Voor de meesten van ons is dit Uit verbonden aan een vakantie.

Nu tijdens de coronamaatregelen, is het voor veel mensen moeilijk om vakantie te plannen. Wanneer mogen we weer en waar gaat de reis naartoe? Hoe dan ook, we hopen toch dit jaar, net als elk jaar, weer op vakantie te gaan. Al ziet het naar uit dat dat er toch nog beperkingen zijn. Dan maar geen luxe vakantie in het buitenland maar lekker in ons eigen landje.

Geen geld om er uit te gaan

Maar er is een groep, die niet toekomt aan dit Uit, gewoon, omdat het geld er niet is. Vooral bij gezinnen met kinderen leidt dit soms tot spanningen. Kinderen begrijpen vaak niet waarom zij niet met vakantie kunnen gaan, zoals al hun vriendjes en vriendinnetjes. En als de school weer begint worden ze er weer mee geconfronteerd, want zij kunnen niet in de groep vertellen hoe fijn hun vakantie geweest is. En dat, terwijl deze mensen juist een vakantie zo nodig hebben om even bevrijd te kunnen worden van de dagelijkse zorgen.

De Raad van Kerken Woerden heeft een werkgroep die deze personen opzoekt. Zij mogen een aanvraag doen voor een korte vakantie, meestal in een stacaravan of vakantiehuisje. Jaarlijks komen er ca. 50 aanvragen! Soms zitten hier grote gezinnen bij, waarvoor de accommodaties extra duur zijn. Ook ouderen en alleenstaanden met onvoldoende middelen kunnen op deze manier geholpen worden.

Samen ook anderen een vakantie geven

Als diaconie en werkgroep Tienden-de-Luxe willen we hen graag een steuntje in de rug geven. U kunt daarbij helpen.

Nu U misschien bezig bent met de voorbereidingen voor Uw vakantie wil de diaconie vragen een gedeelte van Uw vakantiebudget in te ruimen voor deze gezinnen en alleenstaanden. 

De eerste giften zijn inmiddels ontvangen, hartelijk dank daarvoor. Een aantal vakanties kan hiermee gefinancierd worden, maar het aantal is nu nog zeer beperkt. Daarom vragen wij U om een gift over te maken naar het Tienden-de-Luxe project; De U van UIT. Uw gift kunt u overmaken naar NL65 RABO 0373 707 584 van de Diaconie Geref. Kerk Woerden onder vermelding van “Vakantiegift U van Uit”. 

Het zou fantastisch zijn wanneer veel mensen er ook een keertje “Uit” kunnen. Mogen wij op U rekenen? Alvast hartelijk dank!

Samengevat

Deel met de minderbedeelden door een gift over te maken.

  • rekeningnummer NL65 RABO 0373 707 584
  • t.n.v. diaconie Geref. Kerk Woerden
  • onder vermelding van “Vakantiegift U van Uit”