De geloofskoffer

Eerst even een opfrissertje, want wat was de geloofskoffer ook alweer? De geloofskoffer is een oude koffer die propvol zit met allerlei spullen die te maken hebben met ons geloof. Voor elke leeftijdsgroep zit er wel wat leuks bij: boeken, Bijbels, spelletjes, dagboeken, weetjes, een puzzel, kleurplaten en knutsels, muziek-, boeken- en filmtips, een verjaardagskalender, een vriendenboek, etc. We hopen dat dit gezinnen met kinderen gaat helpen om op een leuke en speelse manier met elkaar bezig te zijn met het geloof en om met elkaar in gesprek te komen over onderwerpen die belangrijk zijn, maar misschien om welke reden dan ook, soms niet vaak ter sprake komen. Ieder gezin mag hem twee weken houden en vervolgens zelf kiezen aan wie de koffer doorgegeven wordt.

De koffer is inmiddels bij 15 gezinnen geweest en hier volgen wat reactie daarop:

“Erg leuk.” ”De koffer is echt fantastisch!” “Erg leuk gedaan, supergoed initiatief.” “Lekker gevuld en een leuk idee in deze tijd.” “Wij zijn heel enthousiast over de koffer! De kinderen vonden het leuk om de spelletjes te spelen en met het waterkleurboekje te spelen. ” “Heel fijn om wat verschillende Bijbels naast elkaar te zien en met elkaar uit te lezen. We waren hier naar op zoek, omdat we onderhand een nieuwe wilden kopen.” “Het was goed om met elkaar hier de tijd voor te nemen en iets verder door te praten over wat we tegen kwamen.”

Uit de verhalen blijkt dat de coronatijd voor het ene gezin juist het perfecte moment is om wat nieuwe spullen in huis te krijgen, zodat je met elkaar daar lekker mee bezig kunt zijn. Voor het andere gezin is de timing juist niet handig, omdat er al zo veel druk op het gezin staat en iedereen al blij is als de gewone dingen zo goed mogelijk door kunnen gaan. Het ene gezin heeft er dus meer mee kunnen doen dan het andere gezin, maar al met al wordt er positief op gereageerd en blijft hij voorlopig lekker rouleren. Misschien binnenkort bij jullie?

Meer weten

 

Marlene Littel

Jeugdouderling Opstandingskerk
06 28994745