Ik ben nieuw

Leuk dat je een kijkje neemt op onze site! Kijk gerust een beetje rond om alvast iets over ons te weten te komen. Ken je onze gemeente helemaal niet? Dan raden we je aan zeker een kijkje te nemen op de pagina’s wat we geloven en wie we zijn.

Je bent natuurlijk ook van harte welkom bij onze diensten en activiteiten, daarvoor hoef je geen lid van onze gemeente te zijn. Stap dus gerust binnen als de kerk open is. Er is altijd wel iemand die je dan een en ander wil vertellen.

Kerken in Woerden

Als Gereformeerde kerk zijn we maar een van de vele kerken in Woerden. We kunnen ons voorstellen dat je graag even rondkijkt bij meerdere Woerdense kerken voor je je aansluit bij een geloofsgemeenschap.

Om je zoektocht te vereenvoudigen hebben de Protestantse kerken in Woerden een informatiepakket gemaakt. Basisinformatie over alle Woerdense kerken is te vinden op de pagina kerkeninwoerden.nl (deze pagina is juli 2021 nog in aanbouw).

We wensen je veel zegen bij je zoektocht! Als we je kunnen helpen, neem dan gerust contact op met 1 van onze predikanten. Hun namen vindt je onderaan deze pagina.

Lidmaatschap Gereformeerde Kerk

Voel je je thuis in de Gereformeerde Kerk? Dan verwelkomen we je heel graag als lid. Hieronder lees je precies of, en welke stappen je mag zetten om het administratief goed te regelen.

Verhuisd naar Woerden

Ben je net verhuisd vanuit een andere gemeente naar Woerden? Allereerst welkom in Woerden, we hopen dat je je snel thuis voelt en leuke contacten krijgt! Door een koppeling tussen de burgerlijke administratie en de landelijke ledenregistratie van de Protestantse Kerk (LRP) word je automatisch overgeschreven naar een kerk in je nieuwe woonplaats. Hier voor zijn een paar opties:  

  • Was je in je vorige woonplaats lid van een gereformeerde kerk? Dan word je automatisch overgeschreven naar onze gemeente en zullen wij binnenkort contact met je opnemen. 
  • Was je in je vorige woonplaats lid van een PKN-gemeente? Dan word je automatisch ingeschreven in de Hervormde Gemeente in Woerden. Je ontvangt van hen een welkomstpakket van alle PKN kerken in Woerden, zodat je een goede keuze kunt maken bij welke gemeente je je wilt aansluiten. Je kunt je voorkeur doorgeven aan het kerkelijkbureau van de Hervormde Kerk.
  • Was je in je vorige woonplaats lid van een Hervormde of Lutherse kerk? Dan word je automatisch ingeschreven in de Hervormde Gemeente Woerden, dansel de Lutherse Kerk Woerden. Zij zullen ongetwijfeld contact met je opnemen.
  • Was je lid van een ander soort gemeente? Of nog niet eerder lid geweest van een gemeente? We hopen dat je dan contact wilt opnemen met een van onze wijkpredikanten.

Maar nogmaals: je bent natuurlijk helemaal vrij om zelf een keuze te maken voor een kerkelijke gemeente. Laat je ons weten als we je daarbij kunnen helpen?

Wonend in Woerden

Woon je al langer in Woerden? Was je lid van een andere gemeente? Of nog niet eerder lid geweest van een gemeente? We hopen dat je dan contact wilt opnemen met een van onze wijkpredikanten. Hij maakt graag kennis en kan precies vertellen wat je het best kunt doen.

Kennismaken

Aarzel niet om contact met een van onze predikanten op te nemen, ook als je (nog) niet van plan bent om lid te worden.

Predikant – vacant

In 2023 is de beroepingscommissie gestart om deze plek weer in te vullen.

Kerkelijk bureau