Het goede leven. Bloeien in Gods licht.

Het kerkelijk seizoen gaat deze maand weer van start. En hoewel dat voor de maand september geen bijzondere mededeling is, voelt het dit jaar heel anders. Kunnen we wel echt van start? Wat als we nu zaken opstarten, die we straks moeten afschalen of stopzetten? En wat is een startzondag zonder een startdienst waar we in beide gebouwen met veel gemeenteleden samenkomen, de dienst feestelijk beginnen, zingen en bidden, en na afloop uitgebreid koffiedrinken en elkaar ontmoeten?

Anders dan anders is het zeker, maar we hebben wel besloten niet ‘met de handrem erop’ van start te gaan. Daarom dit jaar een STARTWEEK zodat we alle activiteiten die we anders op de zondag zouden concentreren over de gehele week verdelen. En meer nadruk op de (kleine) ontmoeting rondom het thema “Het Goede leven”. Want samenkomen in de kerk, bij iemand thuis (max. 6 personen indien de ruimte het toelaat) of buiten in de natuur: dat kan op een veilige manier. Dit jaar dus geen massale samenkomsten, maar we hopen natuurlijk dat we wel massaal gaan samenkomen. Hoe dat in zijn werk gaat, met inschrijvingen en aanbod, dat leest u verderop.

Hier wil ik graag nog wat zeggen bij het thema: “Het goede leven. Bloeien in Gods licht.”

Ik ben blij met de positieve grondtoon bij dit thema, juist nu. Het goede leven. Daar spreekt verlangen uit, maar ook tijd en aandacht voor dat wat het leven je kunt geven. En het goede leven kan voor iedereen ook andere accenten leggen. Wat maakt het leven juist nu goed en waardevol? Wat voegt echt kwaliteit aan je bestaan toe? En door (jo)uw levensloop heen kunnen dat ook andere aspecten zijn.

Over het waarom van het goede leven zoeken in de kerk, zegt de scriba van de landelijke kerk, René de Reuver dit: “Het samenleven met anderen, met mensen die je lief zijn, geeft zin. Het geeft zin om er voor elkaar te zijn. Nu we de pijn ervaren van elkaar niet nabij kunnen zijn, beseffen we maar al te goed hoe waar dit is. Tegelijkertijd voegt het christelijke perspectief nog iets toe: in die ander komt iets van God naar je toe.”

Hoopvol perspectief

Het zoeken naar het goede leven betekent dus ook op zoek gaan naar hoe iets van het goddelijke hemelse perspectief ons leven aanraakt, hoe het wenkende warme licht over ons bestaan valt. Juist het hoopvolle perspectief, dat ons toevalt, zet ons leven in een ander licht. In Gods licht. En van licht weten we dat het zorgt voor groei en bloei. We mogen in een tijd waarin we noodgedwongen meer binnen leven en werken, zoeken naar wat ons ondertussen in het volle licht zet. Ons krachtig op onze beide benen zet en tot bloei brengt.

Wat dat is, hoe God ons via de Bijbel en/of de ander ons tegemoet komt, dat kan voor iedereen anders zijn. Daarom een startweek: op een veelzijdige manier en veelkleurig met elkaar ontdekken hoe Gods licht over ons bestaan opgaat. Zodat wij het goede van dit leven kunnen proeven en zullen bloeien en stralen. We nodigen je van harte uit om met ons mee te gaan om het goede leven te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *